Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Orderboek Beter Bed nog nooit zo goed gevuld'

'Orderboek Beter Bed nog nooit zo goed gevuld'

UDEN (AFN) - Beddenverkoper Beter Bed blijft stijgende cijfers noteren tijdens de coronacrisis. De omzet kwam in het derde kwartaal uit op 57,3 miljoen. Dat is een groei van ruim 30 procent, ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, meldt het bedrijf in een handelsbericht.

Het orderboek was daarbij nog nooit zo goed gevuld en steeg tot 27,7 miljoen euro. Dat is ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden een stijging van ruim 60 procent. In het begin van de coronapandemie voerde het bedrijf al de onlineverkopen op. Die stegen in de maanden juli, augustus en september verder door met 80 procent. De webwinkel was daarmee goed voor 13,4 procent van de totale omzet.

Topman John Kruijssen zegt dat de herstructurering van het bedrijf vorig jaar vruchten afwerpt en zorgt voor "continue groei". "Het is duidelijk dat onze aangescherpte commerciële strategie zijn weerklank goed vindt bij klanten, zeker tijdens deze coronapandemie."

De coronapandemie blijft "zorgelijk" voor het bedrijf, dat zegt gefocust te blijven op de kosten. Het bedrijf doet geen verdere voorspellingen. Wel probeert Beter Bed om eventuele leveringsvertragingen te voorkomen bij "strategische leveranciers" in Europa extra voorraden aan te leggen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Beter Bed

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Beursplein 5 23 oktober 2020 08:23
  Er loopt nog steeds een lening tegen 30% rente.

  Een bericht uit juli 2020:

  Beter Bed wil proberen de terugbetaling van een lening aan enkele grootaandeelhouders uit te stellen, vanwege onzekerheid over de coronacrisis. Dit schreef Het Financieele Dagblad dinsdag

  De CEO van de matrassenspecialist John Kruijssen verwacht dat de aandeelhouders “op de juiste manier” zullen reageren op zijn verzoek.

  Hij gaf in de krant aan dat de liquiditeit toereikend is om af te lossen, maar dat geld binnenboord wil houden, omdat hij niet weet wat er gaat gebeuren.

  Een van de leningverstrekkers, investeringsmaatschappij Teslin, laat bij monde van fondsmanager Jan-Jaap Bongers aan het FD weten begrip te hebben voor het verzoek, maar ook dat hij liever ziet dat wordt afgelost.

  De vervaldatum ligt vooralsnog in juli.

  Vorig jaar zomer gaven drie aandeelhouders Beter Bed een lening van 7 miljoen euro, tegen een rente van 30 procent. De reden voor dat hoge percentage is dat de Udense slaapspecialist op dat moment in een uiterst netelige positie zat. Na een verlies van 23 miljoen in 2018, steeg de schuldenpositie en ontstonden er liquiditeitsproblemen. Veel was terug te herleiden tot een Duitse dochter, die verwikkeld raakte in een rel over vermeend giftige matrassen, en het missen van verkooptrends.

  Kruijssen wilde in de krant niet vooruitlopen op uiteindelijke afspraken, maar duidelijk is dat bij een eventueel uitstel van terugbetaling stevig onderhandeld zal moeten worden over nieuwe voorwaarden.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Beter Bed Holding 8,400 11 jun
+1,530
+22,27%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links