Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Acomo 3e Q 2015

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
124 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Acomo's Edible Seeds teleurstelling volgens SNS - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Acomo (ACOMO.AE) kwam donderdag nabeurs met halfjaarresultaten. Daarbij viel vooral Edible Seeds tegen, vindt SNS Securities, dat zijn advies verlaagt naar neutral van accumulate. Volgens SNS is de prijsvolatiliteit goed voor Acomo, maar in het algemeen heeft de onderneming stijgende prijzen nodig en dit was bij zwarte peper en eetbare zaden niet het geval. Bedrijfsspecifieke verbeteringen bieden in de tweede jaarhelft misschien wat tegenwicht voor Acomo, maar toch verlaagt SNS zijn winstramingen voor 2015 met 5%. Het koersdoel gaat omlaag naar EUR25,00 van EUR26,50. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel 0,8% lager op EUR23,80, terwijl de Smallcap 0,2% hoger staat. (marleen.groen@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Solide halfjaar Acomo, vindt Rabobank - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Acomo (ACOMO.AE) kwam met solide resultaten over de eerste helft van het jaar, vindt Rabobank, dat echter zijn EBIT-ramingen voor heel 2015 verlaagt met 3-5%. De analisten zouden positiever zijn over het aandeel wanneer er meer overnamedeals zouden komen en de winstcijfers veerkrachtiger en meer voorspelbaar zouden zijn. Wel is Rabobank zich er van bewust dat dergelijke overnames niet goedkoop zijn en dat Acomo een reputatie heeft om gedisciplineerd te zijn wat betreft het overnemen van activiteiten. Het aandeel is niet goedkoop op ongeveer 13x de EV-EBITDA-multiple, aldus de analisten. Rabobank heeft een hold-advies en een koersdoel van EUR21,50. Omstreeks 10.20 uur noteert het aandeel 0,8% lager op EUR23,80, terwijl de Smallcap 0,1% stijgt. (marleen.groen@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


Rafter
0
Volgens SNS - met dank an Voda hierboven - is het 'Edible Seeds' dat roet in het eten gooit.
Dat klopt imo niet, ES doet het juist goed.
Het zijn (a) de kosten, vn personeelskosten, die veel te snel stijgen en (b) De enorme omzetdaling in Azie. De stijging in de VS valt me eigenlijk ook wat tegen.
Wanneer ik als directie zo'n enorme kostenstijging zou zien (niet enkel de personeelskosten, alle kosten gaan min met 12% omhoog), zou ik toch serieus s gaan naddnken over wat reducties her en der.
Overnames lijken mij nu eerlijk gezegd buiten elke orde, vaak zie je dat bij accumulaties de kosten eerst uit de bocht vliegen, zien we dat nu?
Gevolg: grootste daler op beurs. Had t gisterav expres niet geschreven, maar voelde je aaankomen.
Mzesstro: economy ipv business naar de VS, krap, net als de Acomo winst!
CWAVWH
0
Had helaas al een ticket besteld...
Ik zal evengoed genieten daar. Kijken in de winkels waar sunbutter staat.
jelis
fredvries
0
Mijn suggestie (op basis van de voor sommigen ietwat tegenvallende halfjaarcijfers): bijkopen.
Als iedereen zucht en steunt over die gepubliceerde cijfers is het duidelijk dat het een koopmoment is.
De meesten van ons hebben immers door schade en schande geleerd om nooit aandelen van Acomo te verkopen.
JansenH5
0
Wat bedoelen die analisten eigenlijk met een koersdoel? Bijkopen totdat het bereikt is? En dan verkopen? Of is het wat ze verwachten dat het aandeel gaat doen op 31 december?

In mijn model is de intrinsieke waarde nu 28 euro, dus Acomo doet nu 84 cent per euro.
Rafter
0
quote:

JansenH5 schreef op 1 aug 2015 om 17:10:


Wat bedoelen die analisten eigenlijk met een koersdoel? Bijkopen totdat het bereikt is? En dan verkopen? Of is het wat ze verwachten dat het aandeel gaat doen op 31 december?

In mijn model is de intrinsieke waarde nu 28 euro, dus Acomo doet nu 84 cent per euro.

Koers(doel) is de 'berekende' contant gemaakte cumulatie van toekomstige dividenden...altans, in theorie. Dat heeft dus niets met oudjaar te maken. ...
Ik zet er zelf altijd grote vraagtekens bij. Want waarom zou een koersdoel bij Rabo dan verschillen met dat van SNS. Het is imo meer een bij continuereng van de huidige cijfers berekende K op grond van een logische k/w, gelet beurs, rente etc. Nattevingerwerk meer.
Gelet de mate van defensiviteit van Acomo binnen het geheel van gemiddeld minder defensieve indexfondsen is een k/w van, nu, 13, zeker niet te hoog. De vrij abrupte kostenstijgingen, met als belangrijkste: verdraaid sterke stijging personeelskosten - en dat poets je niet direct weg- verklaren de matige cijfers....
En die cijfers zijn gelet euro/dollar ontwikkeling en olieprijsontwikkeling sinds een jaar, nog matiger. Het voordeel hiervan houdt op in het tweede half jaar 2015.
Acomo moet echt wat aan kostenreductie over de hele linie gaan doen, zie pag 8/10 van het halfjaar bericht.
Rafter
0
Nog even over het dividend (voor de meeste particuliere beleggers belangrijk): die 0.40 interim kun je als koersondersteunend ervaren- de iets meer dan 2% daling vallen mij in elk geval best mee..., nou nee: enorm mee.
Het zou me echt verbazen - maar Acomo heeft me wel meer, bijna altijd positief, verbaasd - wanneer de E1.10 totaal div herhaald kan worden. Die 0.10 was trouwens geen echt dividend maar een apart bonusje van de zaak...
Sky-jumper
0
quote:

JansenH5 schreef op 1 aug 2015 om 17:10:


Wat bedoelen die analisten eigenlijk met een koersdoel? Bijkopen totdat het bereikt is? En dan verkopen? Of is het wat ze verwachten dat het aandeel gaat doen op 31 december?

In mijn model is de intrinsieke waarde nu 28 euro, dus Acomo doet nu 84 cent per euro.


Heb altijd horen zeggen dat dit de koersevolutie binnen het jaar zou zijn.

Ik denk ook dat SNS de marktmaker is van Acomo, vandaar het hogere koersdoel waarschijnlijk bij SNS.
Rafter
0
Da's altijd even wennen, de koers op de peildata van het (int)dividend, vrienden: RTLZ verdisconteert dit in de koers, IEX.nl niet. Voor beide is wat te zeggen.
In relatieve zin een stijging van zo'n E0.20.
En da's beter als ik gevreesd had. Gelet o.m. de lage rente (kosten schulden) is de nu wel hogere P/O-ratio te verdedigen. Klaarblijkelijk is de E0.40 interim een juiste keuze geweest.
Sky-jumper
0
Menigen hier hebben de mindere cijfers nog niet zo goed verwerkt, mijn inziens zijn ze helemaal toch niet zo slecht. De 36 euro die SNS begin dit jaar vooropstelde was niet haalbaar en dat wisten velen van op het ogenblik dat dit koersdoel bekend werd gemaakt.
Het was in die tijd toen dat sommigen de uitdrukking " malle analisten verhalen " gebruikten.

Van boekhouding zelf heb ik niet zoveel kennis en volgens sommigen vallen de resultaten wat tegen. Weet wel dat het niet houdbaar is elk halfjaar met cijfers te komen die mekaar steeds overtreffen.
Het is voor eender welke firma onmogelijk om dit aan te houden en hierom heb ik vertrouwen in de toekomst.

ACOMO IS NAAR DE TOEKOMST TOE STEEDS VOORZICHTIG EN DAT SIERT DEZE FIRMA !!!
CWAVWH
0
Overmorgen weg naar USA, dus weinig tijd...
Leuk te weten dat als ik terug ben er een smak acomo dividend op me ligt te wachten.
En verder? Ik heb toentertijd gekocht voor het dividend, hetgeen nu vijf en een half keer zo hoog ligt. Er is eerder een jaar geweest dat het jaar dividend van 40 naar 35 cent daalde en toen zag ik geen echte reden om te verkopen. Nu ook niet. Niet terwijl de rente praktisch nul is. Hou het gedrag van de grootaandeelhouders als Niessen etc. maar in de gaten. Als zij er uit stappen wordt het misschien ook voor ons tijd af te bouwen.
Ik ga lekker met een straalboot varen, Wicked bekijken en wilde zalm vangen. Plezier!
Jelis
Sky-jumper
0
Acomo hield zich kranig vandaag.
Men begint te beseffen dat alles nog niet zo slecht was en dat de koers weer naar omhoog gaat.
Sky-jumper
0
The Wall Street Shuffler
0
quote:

Sky-jumper schreef op 3 aug 2015 om 19:19:


De 36 euro die SNS begin dit jaar vooropstelde was niet haalbaar en dat wisten velen van op het ogenblik dat dit koersdoel bekend werd gemaakt.

36 euro?? Dat is een typfout neem ik aan.
Sky-jumper
0
quote:

The Wall Street Shuffler schreef op 6 aug 2015 om 16:40:


[...]
36 euro?? Dat is een typfout neem ik aan.


Neen , helaas niet. Het was één van mijn eerste meldingen hier op het forum,
op 05 jan 2015. Kijk naar Acomo Q1 2015. Men maakte daar zelfs gewag van 37 euro.
The Wall Street Shuffler
0
Oh okee, in het uiterst positieve scenario als de markt meezit en Acomo perfect draait en er aquisities gedaan worden. Tja, dan is alles mogelijk natuurlijk.


"Target price up; BUY. Based on our slightly increased growth expectations in health/superfoods and the fixing of US Seed business, we raise our TP to EUR22. In a bull case scenario (including acquisitions + PER valuation expansion to the food peer group), the share price might have upside to EUR37. Downside risk comes mainly from trading losses related to positions taken in key commodities. We stick to BUY."

www.snssecurities.nl/Research/Actions...

Sky-jumper
0
De beurs is beetje bij beetje een bodemloze put aan het worden, van het ene probleem naar het andere.....

fredvries
0
@Sky-jumper: Je hebt gelijk, maar als we hier allemaal aandelen van Acomo hebben om op de plank te leggen, is een recessie een mooi moment om bij te kopen. We moeten ons gewoon niet gek laten maken, zelfs als de beurs een bodemloze put imiteert.
Over tien jaar zijn we deze wereldwijde recessie (zie ook zerohedge.com) weer vergeten en staan de beurzen ongetwijfeld weer hoger dan nu. Wie nu zijn aandelen Acomo verkoopt, is over een paar jaar dus vreselijk teleurgesteld.
Sky-jumper
0
Dag Fredvries,

Een 14 tal dagen gelden kocht ik hier in Belgie een aanzienlijk aantal Exmar, schitterende resultaten en prachtige analysten rapporten.
Nog geen 2 weken later ben ik 12 % van mijn inleg kwijt, dit is toch niet normaal meer.
Ook ik hanteer het principe kopen en houden zoveel mogelijk, doch ik denk dat we ettelijke maanden verder zullen zijn alvorens ik mijn inleg terug heb verdiend. Door de hetze met China is dit bedrijf onmiddelijk 12% minder gewaardeerd in 2 weken.

Alles heeft tegenwoordig nog weinig met beleggen te maken, het enige wat nog telt is het geluk hebben dat je juist instapt als er een crisis is en je er weer vlug uitstapt alvorens er weer een ander probleem aan het licht komt.
Heb je niet tijdig verkocht , zitten je centen vast en heb je 2 opties , houden of met verlies verkopen.
Deze crisissen scheppen zeker ook gelegenheden om iets goedkoop op de kop te tikken maar dan moet je cash opzij hebben. Maar wat ingeval als alles in de beurs zit dat je kan missen. Op een gegeven ogenblik ben je verplicht te stoppen, zeker als je niet behoort tot de rijksten.

Natuurlijk moeten we alles op lange termijn bekijken, maar een groot verlies voor jezelf op 2 weken tijd is een grote winst voor iemand anders over dezelfde tijdspanne.
Ook met Exmar zal het weer wel ooit goedkomen ,maar toch vraag ik me soms af waarmee ik in hemelsnaam bezig ben. Het ene probleem is opgelost en er duikt onmiddelijk weer een ander op.
124 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Amsterdam Commodities Meer »

Koers 19,420   Verschil +0,08 (+0,41%)
Laag 19,340   Volume 2.731
Hoog 19,460   Gem. Volume 9.098
22-okt-19 12:44
label premium

Acomo swingt niet

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium