Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ACOMO 1e Q 2015

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
300 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
CWAVWH
0
Dat geeft een goed gevoel voor de historie. Russische spoorwegobligaties, tulpenbollenmanie, South Sea Bubble. Rafter, jij en ik (12 jaar) zijn maar jonkies daarbij vergeleken.
Jelis

Ik ga morgen de cijfers nalopen. Nu te veel gegeten en gedronken en gefeest.
Een ding is zeker, de komende dagen gaat het leuk worden (natuurlijk nadat men enkele dagen het verbluffende nieuws heeft kunnen bestuderen, weifelt, twijfelt, wantrouwt... ).

Een ander ding is ook zeker, met dit dividend is mijn ticket naar Portland, Oregon in Augustus gedekt, met voldoende over voor steaks en hamburgers.
Vrolings
0
Ik denk dat dit nieuws best wel eens ondergesneeuwd zou kunnen worden in alle nieuws van vandaag. Persoonlijk geen probleem, dan kunnen we rustig nog wat stukken verzamelen voordat de prijs omhoog schiet.

Ben zelf een newby; ingestapt in april 2014, maar met 25% rendement tot nu toe, kan ik niet klagen.

Zijn er lange termijn beleggers die hun lange termijn rendement kunnen/willen delen?
Sky-jumper
0
VROLINGS, we worden er weer VROLIJK van, 22,65 euro , wie had dat ooit kunnen denken.
[verwijderd]
0
Heb ergens in de tachtige jaren aandeeltjes Amsterdam Rubber gekocht voor
ongeveer 1,80 gulden en helaas toen weer verkocht voor ongeveer fl. 2,80.
Bleek later dat dit dus een stomme streek van mij geweest te zijn.
Heb Acomo (ex.Amsterdam Rubber) pas weer opgepakt op € 8,50. Sindsdien
regelmatig bijgekocht en heb er geen spijt van.
Acomo aandelen blijven in mijn portefeuille wat er ook mag gebeuren.
Het is en blijft een heerlijk betrouwbaar aandeel ook voor de lange termijn.
theo1
0
Ik heb vroeger aandelen Amsterdam Rubber gehad toen ze rond de €5 stonden. Daarna (met flinke winst) verkocht omdat het maar een kleine positie was en ik op dat moment niet de cash had om er een grote positie van te maken. Achteraf gezien stom: met niks doen was het al een behoorlijke positie geworden.

Later, vlak onder de €11 weer ingestapt. Sindsdien is de boekwaarde iets gedaald tot rond de €10. De boekwaarde ging omhoog door bijkopen op hogere niveaus en omlaag door dividend en de winst op de eerdere fase. Bij elkaar heeft dat elkaar ongeveer opgeheven. Sinds de tweede instap is mijn geld dus ruim verdubbeld.

Alleen HAL heeft het nog beter gedaan. Daar is de boekwaarde nu ongeveer €55. Met het komende dividend van €5,05 is mijn geld in HAL bijna verdrievoudigd.

Shell, HAL en Acomo zijn de hoekstenen.

De cijfers waren weer zoals gebruikelijk meer dan goed. Als het mag toch twee zeurpuntjes: de payout is nu wel heel erg hoog. Kennelijk vertrouwen ze op winstgroei in 2015, anders is dit wel heel erg hoog gegrepen. Een dubbeltje is een special: misschien moeten we volgend jaar niet te veel rekenen op veel meer dan dat dubbeltje erbij. En van €1 naar €1,10 is nog steeds een 10% stijging, dus geen reden tot klagen.

Verder is de solvabiliteit iets gedaald. Nog steeds prima, maar je gaat je afvragen of ze niet iets te ver reiken.
edkilb
0
quote:

edkilb schreef op 2 jan 2015 om 09:33:


Nieuwe ronde Nieuwe kansen....

Ik ga er van uit dat t dividend met 0.05 minimaal omhoog zal gaan, daarop door geredeneerd......heb je bij een koers van 21 euro 5% dividend te pakken.... plus koersstijging van 19 naar 21....
IK BEN TEVREDEN...
Koersdoel eind december 21.05

vr gr :;-)

PS
Voor de liefhebber....
Mijn turbo trades zijn te volgen via Twitter @JosStadvandeZon


Die voorspelde dividend verhoging van minimaal 0.05 ct is dus 0.10 geworden naar totaal dus 1.10 dividend. Bij een koers van 22.00 is dit dus toch nog 5%!!!!??? ...Lekker hoor

vr gr :;-)
voda
0
'Acomo biedt hoog dividend'

VRIJDAG 13 FEBRUARI 2015, 09:21 uur | 1738 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Acomo heeft vorig jaar beter gepresteerd dan verwacht en biedt een hoog dividend over 2014. Dat concludeerden analisten van Rabobank vrijdag.

De thee-, specerijen- en notenhandelaar zag zijn omzet vorig jaar met 6 procent stijgen, terwijl de nettowinst met 21 procent verbeterde. Daarbij was de onderliggende winst volgens Rabo 4 procent beter dan verwacht. Acomo verhoogde verder zijn dividend met 47 procent, waardoor de 'pay out-ratio' uitkwam op 79 procent.

Volgens de analisten is Acomo een verzameling bijzonder goed draaiende handelsondernemingen, die bereid is een hoog dividend uit te keren. Het advies voor het aandeel Acomo werd gehandhaafd op hold, hoewel Rabo onderkende dat het hoge dividendrendement aantrekkelijk is.

Het aandeel Acomo noteerde vrijdag om 9.15 uur 5 procent in de plus op 22,73 euro.
Rafter
0
quote:

Vrolings schreef op 13 feb 2015 om 07:27:


Ik denk dat dit nieuws best wel eens ondergesneeuwd zou kunnen worden in alle nieuws van vandaag. Persoonlijk geen probleem, dan kunnen we rustig nog wat stukken verzamelen voordat de prijs omhoog schiet.

Ben zelf een newby; ingestapt in april 2014, maar met 25% rendement tot nu toe, kan ik niet klagen.

Zijn er lange termijn beleggers die hun lange termijn rendement kunnen/willen delen?

Ik kocht er in 2005 als lid van n belegginfsclubje in DB een paar duizend op E3.50. Na ruim 2 jaar wilden de overige leden verkopen, stond toen rond de E6 dacht ik en ze vonden het een 'mooie winst'. Ik ben toen uit die club gestapt want dat vond ik niks te maken te hebben met beleggen, was meer gezelligheid. Ik heb mijn deel eruit getrokken toen, Gode zei dank. In n dip wat bijgekocht zodat ik nu weer op n paar duizend zit.
(Dat compenseert wel het demasque van Imtech, waar ik ecnt in geloofde ook; helaas namen de managers van Nijenrode en andre onzin opleidingen het daar over en gingen "iets nieuws doen in Polen..." > waardeloos)
Sindsdien let ik scherp op bij Acomo, voorzover mogelijk, mbt de 'schoenmaker' en de 'leest'.
On: even heel erg snel en ruw zitten rekenen naar 2015: bij gelijkblijvende ontwikkeling als de laatste 6 maanden (dus geen versnellingen of stijging van de euro) komt er in 2015 een groei van 13% zo ongeveer tov 2014. Nadruk op: heel ruw he.
nb wrom die E0.10 div?
CWAVWH
0
quote:

Rafter schreef op 13 feb 2015 om 12:51:


[...]

nb wrom die E0.10 div?
Dat heeft mij ook bezig gehouden.
Er wordt dit jaar heel veel dividend uitgekeerd. Die extra 0.10 is waarschijnlijk gebruikt om te voorkomen dat het zou lijken alsof Acomo volgend jaar minder officieel dividend uitkeert en dus "slechter" zou draaien. Een optische truuk dus! He! Presto!

De hoge payout heeft me eerst bevreemd. Acomo keert toch gemiddeld zo'n 60% van de winst volgens eigen beleid. En nu wordt voor de tweede keer veel meer dan dat percentage uitgekeerd. Toch denk ik dat het wel kan. Immers de rest van de winst wordt altijd teruggeploegd in her bedrijf, aan de reserves toegevoegd etc. En met de terecht bejubelde winstsprong kan er volgens mij in Euros zo'n beetje hetzelfde aan de reserves worden toegevoegd als in eerdere jaren.

Ik heb eer ook een paar duizend aangeschaft in 2003 voor 2,57 en 2,63. Die tranche is nu bijna 9x zoveel waard. Bij de overname van van Rees heb ik eerst goed gecijferd en toen mijn andere aandelen in de ramsj gedaan een zoveel mogelijk bijgekocht. Die tranche is nu verdriedubbeld. Het dividend laat ik maar buiten beschouwing.
Ik moet er bij zeggen, dat ik Acomo toentertijd pas na een diepgaand onderzoek - dat teruggroef tot begin 90-er jaren - heb aangeschaft. Het leek me toen een goed geleid bedrijf zonder fratsen.
En eigenlijk is daar niet veel in veranderd.

Eerder merkte ik op dat Monolith zo'n 60% van zijn fondswaarde in Acomo heeft zitten. Met de megaklapper die zij maken, zullen ze wel weer het best presterend beleggingsfonds zijn dit komende jaar.
Rafter
0
@ CVAVWH
Die bonus van E0.10 zou dan een soort 'wisselgeld' zijn, mochten de resultaten dit jaar - onverwacht - puur tegenvallen, bijv door een scherpe daling van de dollar.
Dit soort moves kun je zowel positief als negatief zien:
-kennelijk is er geen behoefte om weer een kraal te rijgen.Sigcmo was de laatste, half jaar terug.
Ik vind dat positief. Al te vaak negatieve ervaringen gehad met kralen rijgen als doel, bijv Ahold in t verleden
-ook voor Acomo is 'spaar'geld eerder een molensteen dan een lucratieve reserve nu
-kennelijk zijn de eerste resultaten van het huidige 2015 veelbelovend, anders doe je dat niet; het dividend zou zonder deze bonus ook al met 32% gestegen zijn! Genoeg lijkt mii, meer dan genoeg.
-solvabiliteit en liquiditeit wordt kennelijk als voldoende beschouwd, anders kom je niet met een PO-ratio van 79
-alternatief voor de bonus zou t inkopen van eigen aandelen zijn. Wat stockdividenden kan op leveren in de toekomst. Gelukkig niet gedaan, want een wat verouderd concept. De Dordtse Petroleum gaf vroeger stock, handig wanneer dividendbelasting niet geretourneerd werd, jarenlang de Dordtenaren gehad...
Rafter
0
Nog even dit: ik ga morgenavond even wat dieper in de cijfers duiken. Dat carnavalsgedoe hier om me heen in hetcentrum van DB kan me gestolen worden: je betaalt teveel voor te weinig rendement, ofwel, de pils wordt matig getapt, de rijen zijn lang, de kroegen overvol en het biermisbruik structureel (veel halfvolle glazen op de bar,.). Verder zie ik de euro eerder nog verzwakken tov de dollar dan andersom, na Griepland komt Portugal en Italie nl..benieuwd of ik over 24 uur nog wat opmerkelijks heb ontdekt! Prettig weekend.
CWAVWH
0
Spaargeld kan gevaarlijk zijn. Als een bedrijf teveel pot, kunnen er begerige outsiders/venture capital gosers zijn, die het bedrijf opkopen, het opgepotte kapitaal (wat in de huidige markt niets opbrengt aan rente) gebruiken om hun leningen voor de opkoop gedeeltelijk af te lossen en vervolgens het bedrijf met schulden te omhangen, gedeeltes te verkopen en zo met winst er uit te springen (zie bv Hema).

Wat dat wisselgeld betreft heb je gelijk.
Maar er is meer. Ik heb al langer het idee, dat er heel bewust wordt aangestuurd door Acomo op zo hoog mogelijke "shareholders-value." Dat ze nu een public relations figuur in hun publicatie vermelden zegt al genoeg. Ik zal mijn gedachten hierover later op een rijtje zetten. Nu teveel Carmenere gedronken (google dat verhaal over die druif maar eens, dan loop je zo bij Aldi binnen om een paar flessen Alameda Gran Reserva van dat spul te halen. Nu voor 4 Euro...
CWAVWH
0
En Dordse Petroleum?
Was dat niet de zaak die in 1900 of zo werd overgenomen door Koninklijke Olie, betaald werd in aandelen Olie, nooit die aandelen splitste zoals Olie of Shell, en dus aandelen kreeg van 18000 hfl, 10% ondergewaard en weer te kopen via deel aandelen? Man, dat is lang gelden. Er was nog zo'n geldzak club, maar ik ben de naam vergeten. Weet jij het nog?
roloff
0
quote:

CWAVWH schreef op 14 feb 2015 om 01:59:


En Dordse Petroleum?
Was dat niet de zaak die in 1900 of zo werd overgenomen door Koninklijke Olie, betaald werd in aandelen Olie, nooit die aandelen splitste zoals Olie of Shell, en dus aandelen kreeg van 18000 hfl, 10% ondergewaard en weer te kopen via deel aandelen? Man, dat is lang gelden. Er was nog zo'n geldzak club, maar ik ben de naam vergeten. Weet jij het nog?
@CWAVWH,(al is het wel even off-topic Acomo)

Inzake je opmerking Dordtsche Petroleum. Mijn ouders (ze leven niet meer) hadden Moeara Enim en Dordtsche (Petroleum), deze aandelen zijn beide Koninklijke Olie gerelateerd. Ik heb destijds ook wat ge-erft (is nu een deel van mijn portefeuille aandelen Royal Dutch Shell).

nl.wikipedia.org/wiki/Adriaan_Stoop

www.volkskrant.nl/economie/moeara-eni...

CWAVWH
0
Bedankt! Dat was hem. Eén van die romantische overblijfsel uit de koloniale tijd, om tenslotte overgenomen te worden door Fortis.
Rafter
0
Volgens mij waren die Mouara Enim zo hooggeprijsd. Dordtse, hadden een gangbare prijs, dwz een iets lagere koers dan Koninklijke Olie, maar wel hetzelfde dividend. Staat mij iets van bij dat Dordtse Petroleum uitsluitend stockdividend gaf, en dat je bij Koninklijke Olie kon kiezen. Als jongmaatje had ik voor mn pa rond 1995 uitgevogeld dat Dordtse interessanter was....en dat bleek ook, scheelde wel een procent of 5 a 10 op de beurs...zijn op n gegeven moment van de beurs gehaald en je kreeg er aandelen RDS voor terug, zal rond 2000 geweest zijn (kijk het deze week nog even na, want ook ik moet - helaas - de erfenis gaan regelen nu)
nb volgens mij was 'Moeara Enim' de naam van een grote oliebron op Sumatra
Rafter
0
quote:

CWAVWH schreef op 14 feb 2015 om 01:50:


Spaargeld kan gevaarlijk zijn. Als een bedrijf teveel pot, kunnen er begerige outsiders/venture capital gosers zijn, die het bedrijf opkopen, het opgepotte kapitaal (wat in de huidige markt niets opbrengt aan rente) gebruiken om hun leningen voor de opkoop gedeeltelijk af te lossen en vervolgens het bedrijf met schulden te omhangen, gedeeltes te verkopen en zo met winst er uit te springen (zie bv Hema).

Wat dat wisselgeld betreft heb je gelijk.
Maar er is meer. Ik heb al langer het idee, dat er heel bewust wordt aangestuurd door Acomo op zo hoog mogelijke "shareholders-value." Dat ze nu een public relations figuur in hun publicatie vermelden zegt al genoeg. Ik zal mijn gedachten hierover later op een rijtje zetten. Nu teveel Carmenere gedronken (google dat verhaal over die druif maar eens, dan loop je zo bij Aldi binnen om een paar flessen Alameda Gran Reserva van dat spul te halen. Nu voor 4 Euro...

Met je eerste alinea eens!
Public relations figuren? Dat zijn lui die 'Communicatietechniek' gestudeerd hebben; een compleet overbodige studie- alsof de rest met een mond vol tanden zit...
Moet n bedrijf met 550 werknemers met zo'n figuur? Ja, ik laat mn gedachten maar gaan, ja....minpuntje.
CWAVWH, ben benieuwd of je eenzelfde conclusie trekt
CWAVWH
0
Ik denk dat deze "Creative Venue public relations, Mr. F. Witte, spokesman" zoals-ie in het Acomo verslag wordt aangeduid, een onderdeel is van de m.i. al langer durende campagne om Acomo beter te verkopen. Een reclame campagne, om de koers te verhogen en het bedrijf meer in de zon te zetten.
bv.
- het hoge dividend een jaar gelden.
- de plotse beslissing het interim dividend spectaculair te verhogen.
- de veel betere en beter uitziende verslagen en rapportage.
- het spectaculaire slotdividend over 2014
- de fraaie manier waarop de jaarcijfers nu gepresenteerd werden. Iedereen op hete kolen, en dan pas nabeurs.... Met zulke cijfers!
Als het allemaal toeval is, is het toch maar mooi gedaan.
Rafter
0
quote:

rolof schreef op 14 feb 2015 om 08:57:


[...]@CWAVWH,(al is het wel even off-topic Acomo)

Inzake je opmerking Dordtsche Petroleum. Mijn ouders (ze leven niet meer) hadden Moeara Enim en Dordtsche (Petroleum), deze aandelen zijn beide Koninklijke Olie gerelateerd. Ik heb destijds ook wat ge-erft (is nu een deel van mijn portefeuille aandelen Royal Dutch Shell).

nl.wikipedia.org/wiki/Adriaan_Stoop

www.volkskrant.nl/economie/moeara-eni...Aha, aha...weer wat geleerd! Kijk zo worden we wijzer van mekaar: ik liep ooit eens het vakje "Geophysical Processing" bij Prof Koefoed op Mijnbouwkunde, in een pauze dwaalde ik op n keer eens in de kelders op Mijnbouwplein 11 en daar stonden o.m. bustes van bekende mijnbouwkundige ingenieurs. Ook die van ene Stoop, maar geen mens wist wat hij had gedaan om die buste te verdienen. Hij was dus de oprichter van een olie-opsporings bedrijf en omdat Adriaan in Dordt geboren was...tja..werd het 'Dordtse'.
Interessante dingen
nb die zak met geld ging naar de aandeelhouders in 2000 dus
Nou..terug naar 'Peace of mind': Weinig meerwaarde zo'n dure publiciteitsofficier. Acomo is een conglomeraat, elk bedrijf handelt onder originele naam, dusss ja..?? Straks wordt er ook nog een fotograaf aangetrokken om de directie gefotoshopt en al beter voor het voetlicht te brengen...
CWAVWH
0
300 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Amsterdam Commodities Meer »

Koers 19,560   Verschil +0,28 (+1,45%)
Laag 19,160   Volume 16.354
Hoog 19,560   Gem. Volume 10.454
18-okt-19 17:35
label premium

Acomo swingt niet

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium