Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fiscale optimalisatie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7.607 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 ... 377 378 379 380 381 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 30 sep 2013 om 13:14:


Ik had het over het fiere gevoel dat ruifvullers terecht hebben dat zij degenen zijn waarop die hangmatmaatschappij uiteindelijk draait.


Zei Peter met z'n gesubsidieerde baantje.
hirshi
0
quote:

A5 schreef op 30 sep 2013 om 16:00:


[...]

Zei Peter met z'n gesubsidieerde baantje.


En niet te vergeten met zijn riante bijbaantjes á la Madoff.

Groet.
ffff
1
A5,

Leer nu eens een keuze te maken: Zowel in het leven als in de KK: De ene keer schrijf je dat ik patiënten zwart behandel en de andere keer schrijf je weer over gesubsidieerde baantjes. Het is het een of het ander, A5. Dus maak nu eens een keuze. Doe ik ook alle dagen en het bevalt mij prima in de drivers seat. Beter dan je hand ophouden en iedere maand weer bangelijk afwachten...
Maar ja, je moet er natuurlijk wel je bed voor uitkomen of laten we zeggen...je hangmat.
Peter
[verwijderd]
4
Peter, als mensen diensten bij jou afnemen krijgen ze die vergoed. Daarmee heb jij een gesubsidieerd baantje. En je studie is ook al grotendeels door de belastingbetaler betaald. Kortom, je bent een ruifeter pur sang. Al die stoere ondernemerspraat past je niet. Kom eens uit je hangmat en ga eens werkelijk in het (harde) leven staan.
hirshi
2
A5

Een AB waard.

Je schetst een COMPLEET beeld van een ruifeter pur sang.

Nu is nog enige zelfreflectie nodig om tot bewustwording en besef te komen. We zullen een beetje helpen.

Wat je nog niet vermeldt is het aspect van onze Nederlandse voorzieningen waarvoor de burger die WEL belasting betaalt moet opdraaien en waarvan de belastingvluchteling gewetenloos profiteert.

Het ergste is nog die krokodillentranen die ze huilen als de Belgische regering die grensproleten aanpakt.

Groet.

pcrs7
0
quote:

power@home schreef op 30 sep 2013 om 02:07:


ik zou willen dat PCRS eens wat langer nadacht over alle voordelen die hem door het collectief worden geboden. Er zitten namelijk niet alleen maar nadelen aan blauwe enveloppen....
De opbrengst verdwijnt niet in een zwart gat, maar er worden collectieve en individuele voorzieningen van betaald. Van mij hoeven die JSF's ook niet, en had de straatverlichting in de Aduastraat in Jitsum (?) wel wat soberder uitgevoerd kunnen worden, maar dat betekent niet dat er ook geen goede dingen van betaald worden

Als iemand een pistool op je hoofd zet en je geld pakt, maakt het niet meer uit wat hij daarna met dat geld doet. Als hij pretendeert allerlei enquetes en onderzoeken uit te voeren om uit te vinden waar de burger wil dat zijn geld aan besteed wordt, is dat alleen maar een schaamlap om de onderdaan voor het lapje te houden.
Als hij echt geinteresseerd was in wat die onderdaan belangrijk vond dat zou worden gedaan met jouw geld, dan ging hij achter overzitten om te zien wat je er mee deed. Het interesseert hem echter geen lor, hij trekt zijn pistool, neemt je geld en gaat dan lopen koketeren met geveinste interesse over waar je wilt dat het aan wordt uitgegeven.
De domme onderdaan die op de staatsscholen dom gemaakt is, denkt dat steeds bij een volgend schandaal van zijn heersers, dat ze dom zijn of onhandig en dat hun doelstelling best zuiver is, maar dat het steeds mislukt, door anderen. De onderdaan leidt hiermee aan het Stockholm syndroom en is sympathie gaan vertonen voor zijn onderdrukking en beroving. Het is als een vrouw die verkracht is of geslagen en dan zegt dat hij het toch wel goed bedoelt, of dat hij een gespleten persoonlijkheid heeft.


Zondegingen tegen de logica zijn de ergste zonden. Met dat soort mensen valt niet te praten. A=niet A, recht is krom, een fiets is een tandenborstel. Ze pretenderen alleen nog na te denken, alsof ze een show opvoeren.
[verwijderd]
0
quote:

pcrs7 schreef op 30 sep 2013 om 22:17:


[...]
Het is als een vrouw die verkracht is of geslagen en dan zegt dat hij het toch wel goed bedoelt, of dat hij een gespleten persoonlijkheid heeft.
Veel boekenwijsheid hier weer vriend. Alleen al weer uit zo'n zinnetje blijkt weer hoe belachelijk weinig jij weet van de impact van seksueel geweld op een slachtoffer m/v .
Ik vind al die kreten en metaforen van jou ergerlijk, beledigend, maar de vergelijking van jou angst voor een blauwe enveloppe, met de gevolgen van een verkrachting zijn wel zo ontstellend grievend voor echte slachtoffers.

Tel je zegeningen als je nu niet snapt waar ik het over heb, maar hou op deze vergelijking te gebruiken.
[verwijderd]
2
En wat betreft de zondegingen tegen de logica, het zou nog serieus te nemen zijn, als je dit niet inmiddels bent gaan gebruiken als een k**smoes om alle discussie te smoren, overal je eigen gelijk uit te kunnen roepen. Je bent debater en scheidsrechter en daarnaast degene die de regels van dit spel heeft uitgeroepen, en dat allemaal tegelijk. Gek he, dat wij dan altijd ongelijk hebben.
Maar droom lekker verder van je 'brave new world'
[verwijderd]
1
quote:

FvR schreef op 30 sep 2013 om 23:33:


Ik vind al die kreten en metaforen van jou ergerlijk, beledigend, maar de vergelijking van jou angst voor een blauwe enveloppe, met de gevolgen van een verkrachting zijn wel zo ontstellend grievend voor echte slachtoffers.Helemaal mee eens. Net zo als posters die de belastingdruk die zij ervaren vergelijken met de positie van de joden in Duitsland in 1938 of Lakeman en de run op DSB met Göbbels en de Kristallnacht.
josti5
2
quote:

A5 schreef op 30 sep 2013 om 23:47:


[...]

Helemaal mee eens. Net zo als posters die de belastingdruk die zij ervaren vergelijken met de positie van de joden in Duitsland in 1938 of Lakeman en de run op DSB met Göbbels en de Kristallnacht.

Weer volledig uit zijn verband gerukt, leugenachtig en onwaar, dit geleuter, zéker wat 'de joden' betreft (de Lakemanstory ken ik gelukkig niet)!

En: hoe voelt het, om zélf tot de 'goede kant' te behoren, anderen al neersabelend (althans, daar doe je poginkjes toe)?
pcrs7
1
@FvR Inderdaad, als je de wetten van de logica niet respecteert in een discussie, ben je niet serieus te nemen. Dat is geen kutsmoes dat is 101 in nadenken in elk boek dat je er over opslaat. Misschien moet je het boek "brave new world" van Aldous Huxley eens lezen. Daar kun je wat van opsteken, net als 1984 van George Orwell.

80% van mijn leven gestolen door de pistolen Paultjes in de hoofdstad is een hele serieuze zaak. 100% van je leven gestolen heet moord. Zo serieus is dat. Mensen die geen respect voor de slachtoffers daarvan hebben, tja... die snappen gewoon niet wat het aanricht in een samenleving, totale ontwrichting van man vrouw relaties, van doktor patient relaties, producent consument relaties, ouder kind relaties. De reden dat je dat niet ziet, is omdat je er in opgegroeid bent.
Ooit was het belachelijk als je zei dat vrouwen gelijke rechten moesten hebben als mannen, of mensen met een andere huidskleur en blanken. Iemand die toen op een forum had verkondigd dat gelijke rechten noodzakelijk waren, was voor alles en nog wat uitgemaakt, door mensen die meenden gelijk te hebben omdat de meerderheid achter ze stond en ze nooit anders gezien hadden.
Nu kijk je naar die mensen terug en ziet ze als heel primitief; kuddedieren. Er komt een tijd dat wordt teruggekeken op hen die de roverheid steunden als heel primitieve kuddedieren.
Tegen die tijd zijn er waarschijnlijk nog veel meer doden gevallen dan de 200 miljoen roverheidsdoden van de 20ste eeuw. Want veel mensen hebben een weerzin tegen logica en tegen nadenken en tegen empathie met anderen. Misschien ligt de halve planeet in puin. Nu heeft de amerikaanse roverheid in de Iraq oorlog verarmd uranium gebruikt in haar geweldsorgieen. In sommige gebieden hebben de helft van de kinderen die geboren worden een afwijking. De halfwaardetijd van verarmd uranium is 700 miljoen tot 4.5 miljard jaar afhankelijk van het isotoop. Lekker is dat. Ik geloof dat mensen die dit goed praten, omdat ze geen andere manier zien om op een nette manier hun brood te verdienen dan door met geweld tegen anderen te dreigen, later niet worden bekeken met veel waardering.
pcrs7
1
quote:

A5 schreef op 30 sep 2013 om 17:13:


Peter, als mensen diensten bij jou afnemen krijgen ze die vergoed. Daarmee heb jij een gesubsidieerd baantje. En je studie is ook al grotendeels door de belastingbetaler betaald. Kortom, je bent een ruifeter pur sang. Al die stoere ondernemerspraat past je niet. Kom eens uit je hangmat en ga eens werkelijk in het (harde) leven staan.

Als die vergoeding uit een niet verplichtte en vrijwillig aangegane verzekering is, is dat geen subsidie. Pas als het een verplichtte verzekering is, is dit in feite subsidie.
Maar dan nog is het belangrijker of je daar achter staat of niet, dan of je het gebruikt (hebt). Als je onder communistme geleefd had, werden alle relaties onder dwang aangegaan en alles centraal gepland. Dat wil niet zeggen dat iedereen ruifeter was, je had geen keuze.

In de huidige samenleving heeft de roverheid een aantal monopolies opgeeist onder dreiging van geweld. Het betekent niet dat als je graag onderwijzer wilt worden en de roverheid daar toevallig een monopolie heeft, dat je dan een ruifeter wordt als je daar gaat werken.
Je moet aangeven dat je niet achter geweldsinitiatie staat en je realiseren dat het allemaal veel mooier zou zijn als de relatie niet geweldadig was en iedereen vrij kon kiezen met wie hij zaken deed.
Beperktedijkbewaking
2
quote:

pcrs7 schreef op 1 okt 2013 om 09:12:


...
80% van mijn leven gestolen door de pistolen Paultjes in de hoofdstad is een hele serieuze zaak. 100% van je leven gestolen heet moord. Zo serieus is dat. Mensen die geen respect voor de slachtoffers daarvan hebben, tja... die snappen gewoon niet wat het aanricht in een samenleving, totale ontwrichting van man vrouw relaties, van doktor patient relaties, producent consument relaties, ouder kind relaties. De reden dat je dat niet ziet, is omdat je er in opgegroeid bent.
...


Die laatste zin fungeert voor pcrs als QED.

Maar wat moet je ongelukkig zijn! Nu al vermoord in de kracht van je leven!
Als je het zó ervaart, waarom post je hier dan nog? Waarom leef je überhaupt nog voort?
Ga hulp zoeken man, voor het te duur wordt.
New dawn
4
De vergelijkingen zijn weer behoorlijk overdreven en op de Aristoteles wijze, die niet klopt. "Belasting is gelijk aan moord". Als de essentie maar gelijk is, dan mag je alles vergelijken. Mijn wiskundeleraar zou er dikke rode strepen met zijn balpen door gehaald hebben.
katzenkop
3
quote:

Hmm schreef op 1 okt 2013 om 09:53:


De vergelijkingen zijn weer behoorlijk overdreven...


Dit draadje is inmiddels verworden tot het dolhuis*) van IEX. Wat doe je hier eigenlijk nog, Hmm?

*)Een dolhuis of gekkenhuis was in vroegere tijden een inrichting voor opvang van geesteszieken. In de 15e eeuw ontstond door toenemende groei van de steden de behoefte de stadsbewoners te beschermen tegen gevaarlijke en onrustige mensen (geesteszieken, krankzinnigen). Het begrip krankzinnigheid werd daarbij overigens ruim genomen: alles wat buiten de gangbare (dat wil zeggen, wenselijke) omgangsvormen viel, werd al snel beschouwd als "krankzinnig": geesteszieken, lijders aan epilepsie, zwakzinnigen, mensen die asociaal gedrag vertoonden, oproerkraaiers, verslaafden, dementerenden, et cetera.

De vaste "bewoners" wens ik verder het beste. Het zou wél mooi zijn als ze in het vervolg binnen deze muren zouden blijven en niet ook nog andere draadjes verpesten.

izdp
1
Hee sociaal gedrag was vroeger dus wenselijk!
Gauw je bakkie weer met beste melk vullen!
whammy
0
quote:

pcrs7 schreef op 1 okt 2013 om 09:12:Ooit was het belachelijk als je zei dat vrouwen gelijke rechten moesten hebben als mannen, of mensen met een andere huidskleur en blanken. Iemand die toen op een forum had verkondigd dat gelijke rechten noodzakelijk waren, was voor alles en nog wat uitgemaakt, door mensen die meenden gelijk te hebben omdat de meerderheid achter ze stond en ze nooit anders gezien hadden.
Nu kijk je naar die mensen terug en ziet ze als heel primitief; kuddedieren. Er komt een tijd dat wordt teruggekeken op hen die de roverheid steunden als heel primitieve kuddedieren.
In het bovenstaande heb je wel een punt maar je spreekt je eigen tegen volgens jouw bewering naar ik meen gelezen te hebben "een mens is geen kuddedier" en de ene mens is beter in het analytisch denken dan de ander en de ene mens huppelt eerder acht de meute aan dan de ander,de ene mens wil eenmaal liever geleid worden, de ander wil de ander weer leiden in ogenschouw nemende in de goede zin van het woord.
Zo werkt het systeem nu eenmaal totdat d.m.v. indoctrinatie het beeld zich wijzigt en die mogelijkheid is altijd aanwezig.
Daarom is nmm de onderwijzer(es) in de klas zo belangrijk. Kan hij/zij open staan voor kritiek over hetgeen hij/zij onderwijst?

pcrs7
2
quote:

whammy schreef op 1 okt 2013 om 15:28:


[...]

In het bovenstaande heb je wel een punt maar je spreekt je eigen tegen volgens jouw bewering naar ik meen gelezen te hebben "een mens is geen kuddedier" en de ene mens is beter in het analytisch denken dan de ander en de ene mens huppelt eerder acht de meute aan dan de ander,de ene mens wil eenmaal liever geleid worden, de ander wil de ander weer leiden in ogenschouw nemende in de goede zin van het woord.
Zo werkt het systeem nu eenmaal totdat d.m.v. indoctrinatie het beeld zich wijzigt en die mogelijkheid is altijd aanwezig.
Daarom is nmm de onderwijzer(es) in de klas zo belangrijk. Kan hij/zij open staan voor kritiek over hetgeen hij/zij onderwijst?

Niet alle mensen zijn kuddedieren, dat kun je niet in zijn algemeenheid stellen. Eigenlijk kun je over de verzamelgroep mensen, slechts een aantal dingen in zijn algemeenheid zeggen, namelijk de dingen die het tot een mens maken en niet tot bijv een zebra. Maar hoe je een mens ook definieert, zelfs als die definitie is :"een verzameling moleculen waarvan 60% water is", blijft ten alle tijden overeind dat A=A en een mens=een mens, anders kun je niet discussieren. Je definitie moet in 2 gevallen hetzelfde zijn.
Dat er mensen zijn die geleid willen worden, daar wil ik wel in meegaan, maar de roverheid is niet een groep leiders, maar een groep dwingers. Dat 'iemand gewdongen wil worden te doen wat hij niet wil' daar zit een tegenstrijdigheid in. Dan wil hij iets tegelijkertijd wel en niet en dat kan niet volgens A=A. Zijn wil is A of zijn wil is niet A, maar niet tegelijkertijd te definieeren als zijn tegenovergestelde. Het mag duidelijk zijn dat een foutje van Aristotales over de bewegingswetten totaal irrelevant is in deze.

Onderwijzers zijn enorm belangrijk, maar ik denk dat het moeilijk is om los te blijven denken van de financier. In NL kennen we een onderwijs en omroep systeem dat pluriform genoemd wordt, in de zin dat katholieken, socialisten, protestanten, allemaal hun eigen school/omroep mogen beginnen. Wat men graag vergeet is dat die pluriformiteit binnen de hekken van de staat plaats vindt en dat alles gefinancierd/gereguleerd wordt vanuit de staat. De overheid is echter gewoon een groep mensen die geweld mogen gebruiken als ze niet gehoorzaamd worden. Daarmee is de filosofie dat er binnen een samenleving gehoorzaamd moet worden aan de vlagdragers in alle takken van media/onderwijs aanwezig. De staat is de overkoepelende religie waar alle andere religies ondervallen.

Als de kinderen in de klas zitten, zien ze de inspecteur van de roverheid langskomen en die komt achter in de klas zitten. Ze zien dat hun leraar daar nerveus en angstig van wordt. Dat vertelt ze alles over wie er de baas is. Als BNR nieuwsradio een spotje uitzendt: 'belasting is diefstal', dan zien alle media dat deze omroep op het matje geroepen wordt door de reclame code commissie, waar ze allemaal verplicht lid van moeten zijn, anders wordt hun onderneming gesloten en bij weigering zelfs met geweld.
Dat is een belangrijker les dan wat de leraar vertelt over hoe het systeem werkt.
Iedereen weet op een intellectueel niveau, dat als je tegen een kind zegt dat hij groente en fruit moet eten, maar je stopt zelf chips en chocolade in je mond, dat het kind naar je akties kijkt en niet naar je woorden. Talk is cheap. De econoom Mises beschreef dit in zijn boek Human Action. Handelingen verraden de interne waardeschaal van een specifiek mens.
Kortom, waarnemers van onderwijzers en media, zien aan welke groep mensen gehoorzaamd wordt en dan maakt het niet uit dat die zichzelf dienaren van het volk noemen. De boodschap is duidelijk: het zijn de heersers en moeten gehoorzaamd worden anders volgen er klappen. Die gedemonstreerde boodschap is belangrijker dan wat voor woorden over wie er baas is en wie dienaar. Veel mensen zullen besluiten dat ze dit niet kunnen aanvechten en meegaan met het onderdanig gedrag van anderen. Dat neem ik overigens niemand kwalijk. Dit is een eeuwenoud uitbuitingsmechanisme en je daar tegen verzetten, heeft historisch gezien weinig kans van slagen en grote kans op overlijden. Het is echter wat anders om je eigen uitbuiting aktief te gaan verdedigen. Je heersers zien natuurlijk graag dat hun onderdanen om hun uitbuiting smeken, maar je wordt er niet voor opgesloten als je het niet doet.
josti5
1
'Wat men graag vergeet is dat die pluriformiteit binnen de hekken van de staat plaats vindt en dat alles gefinancierd/gereguleerd wordt vanuit de staat.'

Dat zie je nu weer, met het bezuinigingsgedoe rondom de publieke omroep.

Eerst was er de verplichte omroepbijdrage, waarbij je als burger tenminste wist, waar je geld heen ging.

Toen kwam de coupe: omroepbijdrage heffen via de fiscus. 'Lekker makkelijk, mevrouwtje: geen controles meer, geen wanbetalers meer!'.

Dank je de koekkoek: omroepbijdrage voortaan in de 'algemene pot'...

Nu: bezuinigen - over lastenverlichting in de vorm van minder omroepbijdrage heb ik de VVD nog niet gehoord...
7.607 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 ... 377 378 379 380 381 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street met klein verlies de handel uit

16 okt De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen gesloten. Vooral energie- en techfondsen zetten ... 1

  Indices

  AEX 576,86 -0,52%
  EUR/USD 1,1084 +0,47%
  Germany30^ 12.663,20 -0,05%
  Gold spot 1.492,15 +0,16%
  LDN100-24h 7.140,45 -1,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.124,18 -0,30%
  US30# 26.937,54 -0,23%

  Stijgers

  Fugro
  +4,37%
  SIGNIF...
  +2,64%
  ICT Group
  +2,33%
  PostNL
  +2,23%
  Kendrion
  +2,19%

  Dalers

  Pharming
  -11,88%
  TomTom
  -5,43%
  IMCD
  -5,21%
  ASML
  -4,52%
  Basic-Fit
  -3,36%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  boomer92h2t1yg op 17-okt-19 02:20
  (26)

  Japio_ op 16-okt-19 23:10
  (3)

  Vive tu vida positivamente op 16-okt-19 23:05
  (8)

  Happy op 16-okt-19 22:32
  (3)

  frankvl op 16-okt-19 22:29

  Column Forum Meer»

  (171)

  shortie op 17-okt-19 00:27
  (90)

  fred optie op 16-okt-19 22:50
  (3)

  BeursJunkie op 16-okt-19 19:37
  (5)

  emmertje43 op 16-okt-19 17:11
  (2)

  Ellyot op 16-okt-19 13:01