Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

elektrische auto, redding van de autobranche?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.698 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Volkswagen voert productie elektrische auto's op - media

(ABM FN-Dow Jones) Volkswagen is de productie van elektrische auto's aan het opvoeren. Dit blijkt uit een productieplan van de Duitse autofabrikant die Reuters inzag.

Aan het einde van 2022 moet de productie van elektrische auto's op ongeveer 1 miljoen stuks liggen, aldus de plannen. Daarvoor worden twee fabrieken in China volgend jaar geopend. Deze fabrieken zijn goed voor een jaarcapaciteit van 600.000 elektrische auto’s.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Hoe Hyundai luisterde naar zijn klanten: de verbeterde Ioniq Electric

VIDEO
Hyundai heeft goed geluisterd naar de klachten van klanten over de elektrische Ioniq. Hij werd daarom op een aantal belangrijke punten vernieuwd. Maar niet in alles gaat hij erop vooruit.

Autoredactie 29 okt. 2019 Laatste update: 14:08

In bijgaande video gaat Werner Budding van onze autoredactie uitgebreid in op de rijeigenschappen en de aandrijflijn van de vernieuwde Ioniq Electric. Maar ook de levertijd komt aan de orde.

Lees ook
Deze tien elektrische auto's zijn het meest waardevast

De grotere accu laadt bij een snellader iets minder snel dan voorheen, zo blijkt. Maar daar staat tegenover dat de Ioniq nu wel verder komt met zijn opgeladen batterijen: 313 kilometer welgeteld, volgens de WLTP-norm. Daarmee schaart de Ioniq zich in de middenmoot, want met een Kona of een Kia e-Niro kom je met zo’n 450 kilometer een stuk verder. Wie de Ioniq Electric via een standaard laadpunt volledig wil opladen, moet daar al gauw zes uur en vijf minuten voor uittrekken.

Voor video, zie link:

www.ad.nl/auto/hoe-hyundai-luisterde-...
voda
0
‘In 2030 is elke Mazda elektrisch’

INTERVIEWAls Mazda een model introduceert met ‘MX’ in de naam, kun je er zeker van zijn dat er iets bijzonders aan de hand is. De MX-5 heeft zich bewezen als een legendarische sportwagen, op de Tokyo Motor Show werd de MX-30 onthuld: de eerste volledig elektrische Mazda. Onze autoredactie sprak met chef-designer Youichi Matsuda en met Tomiko Taekuchi, projectleider elektrische auto's bij het merk.

Jaap Peters 31-10-19, 15:54


Eerst nog even wat feitjes. De Mazda MX-30 komt pas in de tweede helft van volgend jaar naar Nederland, maar hij is nu al wel te bestellen. De prijs is al bekend: € 33.990. Dat is niet veel meer dan de even grote Mazda CX-30 op benzine, die leverbaar is vanaf € 29.990. Maar het rijbereik op stroom is met 200 kilometer relatief klein: een kleiner accupakket maakt het nu eenmaal mogelijk een elektrische auto goedkoper te maken.

Lees ook
Deze auto's zijn het meest en minst gevoelig voor keyless diefstal

We reden onlangs al met de Mazda MX-30, maar toen reed hij nog incognito rond onder de werktitel e-TPV. Het uiterlijk en het dashboard waren geleend van de CX-30, zodat niemand doorhad dat we eigenlijk met een heel nieuw model onderweg waren. Op de Tokyo Motor Show werd de uiteindelijk auto onthuld en toen bleek dat hij suicide doors krijgt: de achterportieren openen andersom. Qua afmetingen lijkt hij nog steeds op de CX-30, al loopt de daklijn scherper af.

Keerpunt
Als een auto de magische lettercombinatie MX krijgt, móeten we vragen wat de achterliggende reden is. Waarom heet de elektrische Mazda MX-30? ,,Bij Mazda staat MX voor vernieuwende modellen”, vertelt Youichi Matsuda. “Dertig jaar geleden was er eigenlijk geen traditionele roadster meer te koop. De MX-5 was daarom precies de juiste auto op het juiste moment. De MX-30 is weer zo’n keerpunt: de elektrificatie van auto’s is een van de meest ingrijpende ontwikkelingen in de autogeschiedenis.”

Waar de MX-5 ook stijltechnisch afweek van wat we kenden, is het uiterlijk van de MX-30 relatief gewoon gebleven. Dat deed het team van Matsuda bewust: ,,De meeste kopers hebben nooit eerder in een elektrische auto gereden. Ze moeten zich meteen thuis voelen in de MX-30. We willen de overgang voor hen niet te groot maken. De stilte van een elektrische auto kan bijvoorbeeld tegennatuurlijk voelen als je dat niet gewend bent. Vandaar dat we in de MX-30 een geluid gaan toevoegen dat doet denken aan een benzinemotor.

,,Ook het uiterlijk wijkt niet te veel af van wat klanten gewend zijn. Iedereen moet de MX-30 meteen als Mazda herkennen. Maar we wilden wél iets doen dat afweek van wat mensen al kennen en toch in de traditie past van Mazda. Daarom hebben we de zelfmoorddeuren gemonteerd, al zeggen we zelf liever ‘freestyle’-deuren. De RX-8, een sportwagen die ruim tien jaar geleden te koop was, had ze ook.”

Het interieur wijkt flink af van dat van de CX-30. Zo is een deel van de middentunnel gemaakt van kurk en werden voor de deurpanelen gebruikte petflessen toegepast. ,,Het is duurder dan nieuw plastic gebruiken, maar we zien het als een morele verantwoordelijkheid om nu eens niet te veel met de kosten bezig te zijn“, licht Matsuda toe.

Mazda heeft een reputatie hoog te houden met het ‘nét even anders doen’. Dat is bij de MX-30 ook het geval: vanaf 2021 wordt hij leverbaar met een range extender. Een rotatie- of wankelmotor (ook al typisch Mazda) en een generator genereren dan stroom, zodat de auto verder komt dan 200 kilometer. Waarom niet gewoon een groter accupakket? ,,Dat heeft twee redenen”, vertelt Tomiko Taekuchi, de EV Program Manager. ,,De eerste is dat de productie van accu’s op dit moment nog een enorme belasting is voor het milieu. Ten tweede willen we de prijs van de MX-30 betaalbaar houden. Een range extender is goedkoper en makkelijker te produceren dan een groot accupakket.” Verder wijst ze erop dat de meeste automobilisten - ook in Nederland - voor woon-werk-verkeer zelden meer dan 60 kilometer rijden. Aan trends – een rijbereik van meer dan 500 kilometer, waar Tesla zo trots op is – heeft ze geen boodschap: ,,Mazda volgt mensen, geen trends.”

Elektrische MX-5?
Hoe is het intussen met de Mazda aller Mazda’s, de MX-5. Is er toekomst voor deze roadster? Absoluut, zegt Tomiko Taekuchi. ,,In 2030 is elk Mazda-model in meer of mindere mate elektrisch. Het kan gaan om een hybride, een plug-in hybride (brandstof én stekker) of een volledig elektrische auto. Waarom zou de MX-5 niet met een elektromotor geleverd kunnen worden?” Ontwerper Youichi Matsuda voegt toe dat de MX-5 hem dierbaar is. ,,De MX-5 hoort gewoon bij Mazda. Ik rijd al dertig jaar in een MX-5 van de eerste generatie. Daar komt straks een MX-30 bij. Maar wat er ook gebeurt, die MX-5 blijf ik rijden tot ik erbij neerval.”

Mazda 2
Rest de vraag wanneer Mazda met andere elektrische auto’s op de markt gaat komen. Een miljoenenstad als Tokio zou toch ideaal zijn voor een kleine elektrische auto? Bijvoorbeeld een elektrische Mazda 2? Tomiko Taekuchi lacht en zegt dat ze nog niets over toekomstige modellen mag loslaten, maar daaraan voegt ze met veelbetekenende blik nog wél iets toe. ,,Laten we zeggen dat het niet onlogisch zou zijn.”

www.ad.nl/auto/in-2030-is-elke-mazda-...
Annicia
0
Ik denk dat dit juist niet de redding van de autobranche is, maar de ondergang. Je krijgt straks auto's die rijden op zonne-energie en dat zal de toekomst worden. Ook autoverzekeraars spelen daar al op in als ik autoverzekeringafsluiten24.nl/ mag geloven
voda
0
Future of Mobility - Nissan Ariya Concept

In naming its all-new, near-production electric crossover concept, Nissan looked to the past to find a word that also represents the company's future direction: Ariya. Created as a vision of Nissan's electrified future, the Ariya name traces back to ancient times – evoking images of respect and admiration. In the context of the new Nissan Ariya Concept, the name represents strength of purpose and the vehicle's mission to provide a more confident, more exciting and more connected driving experience.

Alfonso Albaisa, Nissan's senior vice president of global design, said "It's ultra-sleek, seamless, sharp and powerful. The groundbreaking platform dreamed by our engineers, and shaped by our advanced electric powertrain and packaging, inspired our global design team to reflect and give form to the innovation within. Ariya is a name that will be synonymous with the brilliant new vision of design and engineering at Nissan."

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
UK Inventor Mr Trevor Jackson Inks Deal for Electric Car Battery with Austin Electric

British engineer and former Royal Navy officer Mr Trevor Jackson last week signed a deal to start manufacturing the revolutionary new type of battery, which can power electric car for 1,500 miles without having to stop to recharge, on a large scale in the UK. His company Metalectrique Ltd came up with a prototype a decade ago, he has but faced determined opposition from the automobile industry establishment.

Essex based engineering firm Austin Electric, which now owns the rights to use the old Austin Motor Company logo, will begin putting thousands of them into electric vehicles next year. According to Austin's chief executive, Mr Danny Corcoran, the new technology is a game-changer. He said “It can help trigger the next industrial revolution. The advantages over traditional electric vehicle batteries are enormous.”

Car industry skeptics claim Trevor's technology is unproven, and its benefits exaggerated. But an independent evaluation by the Government agency UK Trade and Investment said in 2017 that it was a very attractive battery based on well established technology, and that it produced much more energy per kilogram than standard electric vehicle types.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
taurus86
0
Autobranche had 1 platform voor elektrische auto's moeten ontwikkelen en daarop de verschillende varianten per merk op moeten monteren. Ik heb zelden zoveel "klein denken" bij elkaar gezien.
4 wielen en een elektrische aandrijving en daar zouden significante verschillen in kunnen worden ontworpen? Vertel het mijn grootje!
voda
0
Volkswagen & Siemens Launch Joint Electric Mobility Pilot Project in Rwanda

Volkswagen has launched a pilot project in partnership with Siemens to test the feasibility of electric mobility in an African country. The pilot project, which will form part of Volkswagen’s operations in Rwanda, was officially announced by Mr Thomas Schäfer, CEO of Volkswagen Group South Africa and responsible for the Sub-Sahara Africa Region, in the presence of the Prime Minister of the Republic of Rwanda Dr Edouard Ngirente. During the pilot phase, four e-Golfs and one charging station will be introduced in the capital of Rwanda, Kigali. Volkswagen has signed a joint development agreement with Siemens to provide the charging infrastructure for the electric cars. With the launch of the pilot project, Rwanda becomes the first African country to introduce a Volkswagen electric car. The pilot e-Golfs will be added into the Volkswagen Mobility Solutions Rwanda fleet to provide customized mobility service. The plan is to increase the number of the electric cars to 50 units and 15 charging stations, depending on the outcomes of the pilot project.

Mr Thomas Schäfer said that “The success of our innovative and pioneering mobility solutions business has shown us that Rwanda has the potential to leapfrog the internal combustion engines into electric cars. Rwanda has a young and progressive population that appreciates individual and modern mobility. Together with our development partner Siemens and with the support from the Government of Rwanda, Volkswagen wants to make the e-Golf pilot project in Rwanda a blueprint for electric mobility in Africa.”

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Duitsland: een miljoen laadpalen in 2030

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil dat er in 2030 een miljoen laadpalen voor elektrische auto's in haar land staan. Dat zei ze zondag in haar wekelijkse podcast. Momenteel zijn er nog maar 21.000 oplaadpalen bij onze oosterburen. Vandaag staat een belangrijke top met de machtige Duitse auto-industrie op het programma.

Autoredactie / HLN 04-11-19, 06:57 Laatste update: 06:58

,,Mobiliteit moet in de toekomst klimaatvriendelijk, flexibel, betaalbaar en comfortabel zijn", verklaarde Merkel. In het topoverleg met de auto-industrie zal onder meer besproken worden hoe de afbouw van fossiele brandstoffen aangemoedigd kan worden. Eén van de mogelijkheden zijn hogere subsidies bij de aankoop van een elektrische auto, waarbij bijvoorbeeld ook de sector een deel van de kosten zou kunnen dragen.

Eerder besliste de Duitse regering al dat de huidige subsidies worden verlengd. Door nu ook meer laadpalen te gaan bouwen, zou het vertrouwen van de burger in elektrische mobiliteit moeten groeien. Ook hier zou de industrie bij moeten helpen. Een ander discussiepunt op de top met de autobonzen wordt de impact van de transitie op de werkgelegenheid in de sector.

www.ad.nl/auto/duitsland-een-miljoen-...
voda
0
Europa's grootste fabriek voor elektrische auto's: productie gestart

In het Duitse Zwickau is Europa's grootste fabriek voor elektrische auto's met de productie gestart. Het betreft de fabriek van Volkswagen waar het nieuwe, volledig elektrische model ID.3 wordt gebouwd.

Niek Schenk 04-11-19, 12:11

Volkswagen meent nog een andere primeur te hebben: dit is de eerste keer dat een grote fabriek voor conventionele auto’s volledig is omgebouwd tot fabriek voor elektrische auto’s. Vorig jaar is die ombouw begonnen en pas in 2021 is hij helemaal voltooid.

Lees ook
Renault: ‘Binnen vijf jaar elektrische auto van 10.000 euro’

De allereerste ID.3 is vandaag van de band gerold in aanwezigheid van bondskanselier Dr. Angela Merkel en Herbert Diess, de topman van de Volkswagen Groep. De productiestart van de revolutionaire elektrische auto luidt een nieuw tijdperk in, meent Volkswagen: ,,Dit model is net zo belangrijk als ooit de introductie van de Kever en de Golf.‘’

Met zo’n 1.700 robots, autonome transportsystemen en volledig geautomatiseerde productieprocessen moet Zwickau het symbool worden van grootschalige én klimaatneutrale productie van elektrische auto’s. De fabrikant heeft er 1,2 miljard euro in geïnvesteerd en kan er uiteindelijk 330.000 elektrische auto’s per jaar produceren.

CO2-neutraal
De fabriek in Zwickau gaat de ID-modellen CO2-neutraal bouwen. Alle energie van externe leveranciers komt uit hernieuwbare bronnen. De fabriek is uitgerust met technologie om enerzijds zelf energie op te wekken en anderzijds het energieverbruik drastisch te verlagen. Deze benadering vermindert voortdurend de vraag naar energie en water. De emissies van het gehele productieproces die momenteel nog onvermijdelijk zijn, worden gecompenseerd door ondersteuning van verschillende klimaatprojecten.

Nederland
De ID.3 komt in de tweede helft van 2020 naar Nederland. De prijs begint net onder de 30.000 euro. Volkswagen levert de ID.3 naar keuze met drie verschillende accupakketten. De ‘lichtste’ versie met 45 kilowattuur komt volgens de WLTP-meetmethode 330 kilometer ver op één lading, terwijl VW voor deze variant een maximale laadcapaciteit van 50 kilowatt (gelijkstroom) opgeeft. Wie wil kunnen laden met 100 kilowatt, moet daarvoor bijbetalen.

De sterkste versie met 77 kilowattuur in zijn buik heeft opvallend genoeg de mogelijkheid om met 125 kilowatt te ‘tanken’, terwijl de capaciteit van de boordlader stijgt van 7,2 naar 11 kilowatt. Deze variant komt volgens VW zo’n 550 kilometer ver per laadbeurt. Bij 100 kW duurt het zo’n 30 minuten om 290 kilometer extra actieradius toe te voegen.

www.ad.nl/auto/europa-s-grootste-fabr...
voda
0
‘Duitsland verhoogt aanschafsubsidie elektrische auto’s met 25 tot 50 procent’

De Duitse regering gaat naar verluidt de aanschafsubsidie voor kopers van elektrische auto’s en hybride auto’s fors verhogen. In Duitsland bestaat sinds 2017 al een dergelijke aanschafsubsidie en die bedragen zouden vanaf 2020 met maximaal vijftig procent worden verhoogd.

Autoredactie/Tweakers 05-11-19, 07:43

In een overheidsdocument dat door Reuters is ingezien zou staan dat er een plan is om Duitse kopers in de periode van 2020 tot 2025 hogere subsidies toe te kennen als ze een elektrische auto kopen. Kopers van hybride auto’s krijgen tot nu toe al 3000 euro subsidie en dat wordt in de nieuwe plannen verhoogd naar 4.500 euro. AutoBild meldt dat de aanschafsubsidie voor volledig elektrisch aangedreven auto’s die minder dan 40.000 euro kosten naar 6000 euro stijgt. Dat is momenteel nog 4000 euro. Voor elektrische auto’s die meer dan 40.000 euro kosten, stijgt de subsidie met 25 procent.

Lees ook
Nieuwe Peugeot 208 verrast met kwaliteit, maar maakt elektrisch rijden nog steeds duur

De Duitse overheid zou met de verhoging van deze subsidies de doorbraak van elektromobiliteit willen bespoedigen en ook bijdragen aan het doel om in 2030 tien miljoen elektrische voertuigen op de Duitse wegen te hebben. De nieuwe subsidies zouden vanaf begin volgend jaar van kracht worden, waarvoor tegen 2023 een pot van twee miljard euro beschikbaar zou zijn. Tot nu toe is de situatie dat de helft van de subsidiebedragen door de federale overheid wordt betaald en de andere helft door de autofabrikant. Het is niet duidelijk of die verdeling geheel in stand blijft. Bij de huidige regeling mag het basismodel van een elektrische auto niet boven de 60.000 euro uitkomen om voor de subsidie in aanmerking te komen.

In Nederland waren er in november vorig jaar berichten dat de Nederlandse regering vanaf 2021 met een subsidie van 6000 euro zou komen, maar onder meer de ANWB schrijft dat wordt uitgegaan van een aanschafsubsidie in 2020 van tussen de 3000 en 3500 euro, waarna dit tot 2025 wordt afgebouwd. Verder zou er een stimulering van in totaal 100 miljoen euro komen voor de tweedehands markt, in de vorm van onder meer een oplaadtegoed, een aanschafsubsidie, een tegemoetkoming in de aanleg van een laadvoorziening of een accugarantie of acculease.

www.ad.nl/auto/duitsland-verhoogt-aan...
voda
0
Audi Launching Free Charging, Parking & Shuttle Service at Munich Airport

Audi is launching a free initiative for all electric and plug-in hybrid car owners at Munich Airport, under the name of Charge & Fly. Until December 20, owners of any make of electric car or plug-in hybrid vehicle will have the option of parking their car for free at the airport and recharging it with green power. Users book the required dates at www.charge-fly.audi. The drop-off point is the e-tron meteorite in der Wartungsallee 4, 85356 Munich Airport. An Audi e-tron shuttle then transfers passengers to their required terminal.

The facade of the new Audi Brand Experience Center at the airport incorporates a photovoltaic system that generates power for the meteorite building. Two second-life batteries, sponsored by the AUDI AG Technical Development division, store surplus power from the photovoltaic facade making them ideally suited to charging the batteries of electric vehicles in the meteorite.

The Charge & Fly campaign and the e-tron meteorite, designed as a public e-charging station, represent a further building block in the holistic ecosystem that Audi operates at Munich Airport. This year, one of the world's largest charging parks with 70 AC charging points (22 kW) and six DC charging points (150 kW) was put into operation.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Electrical Vehicle Recharge in 10 Minutes

According to a team of engineers, electric vehicle owners may soon be able to pull into a fueling station, plug their car in, go to the restroom, get a cup of coffee and in 10 minutes, drive out with a fully charged battery. Penn State University Professor Chao Yang Wang said that "We demonstrated that we can charge an electrical vehicle in ten minutes for a 200 to 300 mile range. And we can do this maintaining 2,500 charging cycles, or the equivalent of half a million miles of travel. His team realized that if the batteries could heat up to 140 degrees F for only 10 minutes and then rapidly cool to ambient temperatures, lithium spikes would not form and heat degradation of the battery would also not occur. The 10-minute trend is for the future and is essential for adoption of electric vehicles because it solves the range anxiety problem.”

He added “Taking this battery to the extreme of 60 degrees Celsius or 140 degrees F is forbidden in the battery arena. It is too high and considered a danger to the materials and would shorten battery life drastically."

Lithium-ion batteries degrade when rapidly charged at ambient temperatures under 50 degrees Fahrenheit because, rather than the lithium ions smoothly being inserted into the carbon anodes, the lithium deposits in spikes on the anode surface. This lithium plating reduces cell capacity, but also can cause electrical spikes and unsafe battery conditions. Batteries heated above the lithium plating threshold, whether by external or internal heating, will not exhibit lithium plating.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Vauxhall Vivaro Van Goes Electric

Following the addition of the all-electric Corsa-e and plug-in hybrid Grandland X Hybrid4 to its product range, the Vivaro-e marks the next chapter in Vauxhall’s electrification strategy. Vauxhall will launch the new Vivaro-e next year, the pure battery electric version of its best-selling medium van. The Vauxhall Vivaro-e is based on the group’s highly variable EMP2 platform, which enables the use of conventional as well as electrified powertrains. With the Vivaro-e, customers will have a choice between two battery sizes, depending on their needs. The 50kWh battery provides a range of up to 125 miles, while the 75kWh offers at least 185 miles.

The new electrified version of the successful Vivaro offers no compromises. Customers can still expect the same outstanding practicality and comfort synonymous with the diesel variants, with the latest generation of the Vivaro van proving popular since going on sale earlier this year.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
BMW Group to Expand Charging Infrastructure for EVs in Germany

The BMW Group is setting the course for the electric future of mobility and will install over 4,100 charging points for electrified vehicles at its German locations by 2021. The new charging infrastructure enables BMW Group employees to charge their cars conveniently at their workplace with attractive conditions. Charging options at work are becoming increasingly important as more and more employees use BMW Group electrified vehicles. Around half of the charging points will also be open to the public. The plans for Germany include mainly AC fast charging stations with an output of 11kW, but also DC fast charging stations with an output of 50kW. The power supply comes from renewable energies. The majority of the charging points will be installed in the greater Munich area. Further locations are Berlin, Leipzig, Regensburg, Landshut, Wackersdorf and Dingolfing.

Comprehensive user management via the CHARGE NOW access card enables people to use the system continuously, easily and without restrictions while also offering complete cost transparency.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Production of the ID.3 EV Starts at Zwickau Plant of Volkswagen

Volkswagen’s electric offensive is picking up speed with start of series production of the ID.3. The first car in the new generation of electric vehicles, a white ID.3, rolled off the assembly line watched by Federal Chancellor Dr Angela Merkel and Group CEO Dr Herbert Diess. The Volkswagen Group plans to sell some 22 million EVs worldwide by 2028, thus helping EVs make the breakthrough and Zwickau has a key role to play in this endeavor. For the first time, a large car manufacturing plant is being entirely converted to e-mobility, with investments running at EUR 1.2 billion. Zwickau is already scheduled to produce some 100,000 electric models next year. From 2021, up to 330,000 EVs will leave the assembly line each year, making the site the largest and most efficient EV factory in Europe and a trailblazer in the transformation of Volkswagen’s global production network.

Apart from manufacturing at the Zwickau factory, the Components plants in Brunswick, Kassel, Salzgitter and Wolfsburg are also involved in ID.3 production. They manufacture key components such as the electric motors or the battery systems. The car manufacturing plants in Emden and Hanover are scheduled to begin building EVs from 2022. Moreover, the Group is also cooperating with Northvolt to set up a major battery cell factory in Salzgitter.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Volvo Cars to Implement Blockchain Traceability of Cobalt Used in EV Batteries

Volvo CaVolvo Cars will become the first carmaker to implement global traceability of cobalt used in its batteries by applying blockchain technology. The announcement follows the reveal last month of the company’s first fully electric car, the XC40 Recharge. Volvo Cars has now reached an agreement with its two global battery suppliers, CATL of China and LG Chem of South Korea, and leading global blockchain technology firms to implement traceability of cobalt starting this year. Technology firms Circulor and Oracle operate the blockchain technology across CATL’s supply chain following a successful pilot earlier this summer, while the Responsible Sourcing Blockchain Network, together with responsible sourcing specialists RCS Global and IBM, is rolling out the technology in LG Chem’s supply chain.

Traceability of raw materials used in the production of lithium ion batteries, such as cobalt, is one of the main sustainability challenges faced by car makers. Volvo Cars is committed to full traceability, ensuring that customers can drive electrified Volvos knowing the material for the batteries has been sourced responsibly.

Traceability of raw materials used in the production of lithium ion batteries, such as cobalt, is one of the main sustainability challenges faced by car makers. Volvo Cars is committed to full traceability, ensuring that customers can drive electrified Volvos knowing the material for the batteries has been sourced responsibly.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Benzine blijft de baas in Europa

De honger naar dieselauto's in de EU neemt langzaam af. Maar diesel is nog altijd de op een na de populairste brandstof onder Europeanen. Benzine blijft met afstand de koploper. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van de belangrijkste lobbyorganisatie voor de Europese auto-industrie, de European Automobile Manufacturers' Association (ACEA).

Het aandeel van benzine in Europa kwam afgelopen drie maanden uit op 59,6%. Volgens de ACEA, waar de Nederlander Eric-Mark Huitema sinds 1 oktober de leiding heeft, wisten dealers ruim 6% nieuwe benzineauto's te verkopen. Met name brandstoftypen LPG en bio-ethanol lieten hierbij een stevige groei zien.

Diesel

Volgens Loek Kramer, partner en automotive-specialist bij KPMG, groeit het aandeel van benzine ten koste van dat van diesel. 'Wegens de dieselgate heeft de consument deze brandstof grotendeels in de ban gedaan', zegt Kramer. 'Dat is jammer, want technisch gezien is het een relatief schone brandstof.' Clem Dickmann, Markanalist van Aumacon, onderschrijft dat. 'Bovendien zit het schadelijke Nox (stikstofdioxide) ook in benzine.'

Een krappe een derde van de Europeanen rijdt op diesel (29,1%), dat afgelopen kwartaal ongeveer 30% aan marktaandeel verloor. In deze periode werden 1 miljoen dieselauto's verkocht, een daling van 14% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral in Spanje en Italië liep de verkoop terug, maar desondanks staat diesel op de tweede plek.

De hybride auto, een benzineauto met een laadbare accu, bezet plek drie op gepaste afstand, met een aandeel van 4,4%.

Elektrisch rijden

Hoewel meer elektrische auto's werden verkocht in het laatste kwartaal, blijft het aandeel daarvan in de EU steken op 1,5%. Desalniettemin verdubbelde de verkoop van elektrische auto's in Europa het derde kwartaal: van 32.322 vorig jaar naar 73.127 in 2019.

Volgens de ACEA verdrievoudigde het aantal e-auto's dat in Nederland werd verkocht in de periode van juli tot oktober tot 14.288. In Duitsland werden de meeste elektrische auto's verkocht: 16.896.

Kramer denkt dat elektrisch rijden een enorme vlucht kan nemen als andere Europese landen het voorbeeld van Nederland en - sinds kort - Duitsland volgen met overheidssubsidies. 'Een groeiend aanbod en lagere kosten voor accu's doen de rest', aldus de KPMG-specialist. 'Al over drie of vier jaar maakt het voor de kosten waarschijnlijk niet meer uit of je benzine rijdt of elektrisch.

Volgens Dickmann is het wachten tot de actieradius van de e-auto die tot 500 kilometer afstand reikt. Daardoor zullen meer mensen overstappen op elektrisch rijden. Diesel zal dan naar verwachting nog meer terrein verliezen.

fd.nl/economie-politiek/1323618/benzi...
voda
0
China verlaagt mogelijk subsidies op elektrische auto's - media

(ABM FN-Dow Jones) China overweegt om de subsidies op elektrische auto's verder te verlagen. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdag op basis van bronnen.

In 2009 is Beijing begonnen met de subsidies om de sector zo een zet in de rug te geven.

De laatste keer dat Beijing de subsidies verlaagde, daalde de verkoop van elektrische auto's voor het eerst, aldus Bloomberg.

Of China daadwerkelijk de subsidies zal verlagen, is nog onzeker, en zal volgens de bronnen afhangen van de verkoopcijfers in de komende maanden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Volvo Trucks Launches Electric Trucks Volvo FL & Volvo FE

Volvo Trucks announces the start of sales of its Volvo FL and Volvo FE electric trucks in selected markets within Europe, meeting the increasing demand for sustainable transport solutions in city environments. The Volvo FL and Volvo FE Electric trucks offer huge potential for urban planning, as they can be used in indoor loading areas and environmental zones.

In the absence of exhaust emissions and with reduced noise levels, electric trucks offer huge potential in urban areas. First, the low noise levels make it possible to carry out deliveries and refuse collection in early mornings, late evenings or even at night, helping to improve transport logistics and reduce congestion during peak hours. Second, with better air quality and less noise, electric trucks create new opportunities for city planning and road infrastructure. An electric truck can, for example be used in indoor loading areas and environmental zones.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
1.698 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Goede handelsdag op Europese beurzen

24 jan De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met aardige koerswinsten het weekeinde in gegaan. De stemming kree... 3

  Indices

  AEX 614,24 +1,42%
  EUR/USD 1,1025 -0,28%
  Germany30^ 13.509,30 +0,90%
  Gold spot 1.571,80 0,00%
  LDN100-24h 7.538,79 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 9.314,91 -0,93%
  US30# 28.952,89 -0,14%

  Stijgers

  Alfen ...
  +5,18%
  Accell
  +3,66%
  Pharming
  +3,19%
  ADYEN NV
  +2,83%
  Kendrion
  +2,44%

  Dalers

  VIVORY...
  -4,72%
  OCI
  -3,51%
  Takeaw...
  -1,17%
  Sif Ho...
  -0,73%
  Lucas ...
  -0,72%

  Nieuws Forum Meer»

  (33)

  peter545 op 25-jan-20 03:03
  (9)

  boomer92 op 25-jan-20 02:09
  (22)

  wt69 op 24-jan-20 23:59
  (6)

  frkie op 24-jan-20 23:55
  (6)

  Bluescreen op 24-jan-20 23:51

  Column Forum Meer»

  (363)

  pietje-2005 op 25-jan-20 06:55
  (7)

  Snugger op 24-jan-20 21:41
  (7)

  wiegveld op 24-jan-20 18:41
  (1)

  Apae op 24-jan-20 16:47
  (15)

  Calimero op 24-jan-20 11:03