Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

DNB: meer maatregelen tegen Rabo mogelijk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 oktober 2013 16:02
    De coöperatieve boeren leenbank witteboordcriminelen cq oplichters zullen deze betaling uiteraard weer doorberekenen aan haar zeer gewaardeerde klanten (lees: ons de hardwerkende nederlanders)!

    Een betere straf cq maatregel die de burgers en economie een boost zou geven is:

    Rabobank en andere banken verplichten de hypotheekrente per 1 december met 1,5% te verlagen, waarvan de hypotheeknemers een half procent verplicht moeten aflossen en de andere procent vrij te besteden hebben.

    Moet je eens kijken hoe de economie een boost krijgt, de hypotheken sneller afgelost worden en de zakkenvullende banken eindelijk een bijdrage aan de maatschappij leveren!!!
  2. [verwijderd] 29 oktober 2013 16:03
    Waarom niet gelijk onder curatele? het volk heeft er recht op!
    Omvormen tot een algemeen nutsbedrijf zonder winstoogmerk, neutraal bankieren zonder excessen en toptalenten die onmisbaar zijn.
    Het voordeel van niet-beursgenoteerd zijn moet ten volle benut worden.

    De kwestie van de Vriendencertificaten komt ook snel dichterbij nu, de geloofwaardigheid van DNB kan volledig door het ijs zakken bij NIETS doen....
  3. [verwijderd] 29 oktober 2013 16:34
    Het percentage wanbetaling op hypotheek bij de Rabo gaat na vandaag nieuwe pieken laten zien, het volk pakt dit makkelijk op, de achterstanden mogen opgerekt worden onder het mom van "wat lees ik nou toch weer allemaal in de krant...."
    Een te hoge rente betalen over een periode van vele jaren(2004-2011 als hoogste woekerperiode), per gezin vele duizenden euros te duur uit.

    Reclame-campagnes zullen weer volgen: een blij gezin aan het ontbijt op zondagochtend terwijl de vader gelukzalig naar het Rabo-bankafschrift kijkt en buiten de zon zijn werk doet.....
  4. trendvolger 29 oktober 2013 16:41
    Ik heb me al vaker verbaasd over het gebrek aan integriteit op diverse plekken. niet alleen in de financiele wereld, maar ook in de samenleving.
    Het creeren van een oneigenlijke voordeelsituatie, het ontduiken van belasting of het toe-eigenen van collectieve middelen is gemeengoed geworden. Misschien is het tijd om onze collectieve cultuur eens te veranderen.
    mbt deze casus: Je moet zelf toch ook snappen dat rente manipulatie een stupide actie is.
  5. forum rang 5 andre68 29 oktober 2013 17:33
    quote:

    wesmail schreef op 29 oktober 2013 16:05:

    Ik heb een hypotheek bij RABO.Kan ik op grond van deze uitspraak mijn hypotheek laten ontbinden. Ze hebben mij en de hele wereld misleid en ons voor extra rentekosten laten opdraaien?
    Moet je de "Algemene voorwaarden" en "Aanvullende algemene voorwaarden" er eens op naslaan.

    Als je je na een paar weken door deze telefoonboekdikke paperassen hebt geworsteld (met zinsconstructies die een half A-tje lang zijn met daarin een stuk of 17 komma's), zul je er achter komen, dat-en nu moet ik zelf ff ademhalen, puntkomma, dat alléén jij als klant in gebreke kan zijn, en de bank nóóit.
  6. kersberg 29 oktober 2013 17:44
    De discussie neemt ridicule vormen aan .
    Behalve Rabo zijn er in deze zaak minstens 10 grote internationale banken beboet . Hoe groot de rol van Rabo binnen deze groep was , is niet duidelijk.
    De 17 ( !?! ) betrokken handelaren op het Londense Rabo kantoor zijn inmiddels ontslagen , en kunnen ook nog individueel worden vervolgd.
    Wie de columns van Joris Luyendijk in de NRC heeft gevolgd , weet nu dat bij veel Londense banken het topmanagement nauwelijks weet heeft van de escapades op de handelsvloer .
    DNB trekt nu wel een gtote broek aan , maar dat is meer om te bewijzen dat ze na het DSB schandaal nu wel wakker zijn .
    Tot voor kort was de maximale boete die DNB kon oplegg 1 miljoen Euro . Omdat buitenlandse toezichthouders bij het vaststellen van de boete kijken naar de omvang van de bank , heeft nu ook de NL wetgever de boetegrens opgerekt . Wel wat laat !
    Over de hypotheekrente : Dat in NL de hypotheekrente altijd hoger is geweest dan in bijv. Duitsland , komt door de NL-hypotheekrenteaftrek . Omgekeerd : bij lagere of afwezige aftrek zou de bankrente lager zijn geweest . NL is al 20 jaar gewaarschuwd door nationale en internationale gremia ( Oeso , IMF , ECB , etc. ) voor het ontsporen van de woningmarkt . Dank zij een intensieve en machtige lobby van VNG , Bouwend Nederland , banken , heeft de NL-regering deze waarschuwingen kunnen negeren . Het gevolg daarvan maken we nu al 6 jaar mee. De Rabobank maakt schoon schip , wie maakt Den Haag schoon ? Alle toplobbyisten en toppolitici die schuldig zijn aan het vastlopen van de woningmarkt zitten nog steeds op invloedrijke posities bij VVD , CDA , PvdA etc.
    Overigens gebruikte Rabo niet Libor , maar Euribor als basis voor de hypotheekrente . Toen Euribor na 2008 zakte tot minder dan 1 procent is de bank daarvan afgestapt .
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.