Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Obligatietweedeling

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Richard Abma

Auteur:

Richard Abma is werkzaam als asset manager bij OHV vermogensbeheer. Abma is financieel econoom en draagt de titel Chartered Market Technician (CMT). Zowel technisch als fundamenteel kan hij daardoor een scherp oordeel vellen over de financile markten. Richard heeft in het verleden meegewerkt aan het ontwikkelen ...

Recente artikelen van Richard Abma

  1. Groei industrie, groei!
  2. Zwak fundament
  3. Oost West Zuid Slecht

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 augustus 2011 13:50
    Whoepie hier komt dus zonder enig overleg de transferunie uit de doos van Pandora ! Nu moeten we dus tot in lengte van dagen het zuiden gaan betalen en wordt Europa 1 groot België, waar het noorden voor het zuiden betaald en er een zeer zure sfeer heerst tussen de helpers en de ontvangers.

    De mogelijkheid om nog netjes uit de euro te stappen is hiermee helaas verdaan en we zitten dus voorlopig aan elkaar vast geklonken dankzij een ECB die zelf maar even de politiek links inhaald. Walchelijk gewoon.
  2. Pistolen Paultje 10 augustus 2011 14:20
    Gelukkig dat de ECB deze actie(s) onderneemt. Blijkbaar beseffen veel lezers (nog) niet hoeveel vermogen NL heeft verdient in en met europa en met de euro. En maar klagen ... maar waaraan denken jullie dat wij de laagste werkloosheid in de EU aan te danken hebben, waar we ons handelsoverschot vandaan halen, waardoor wij (ondanks de crisis?) nog steeds kunnen uitgeven wat we willen, waarom de huizenmarkt niet in elkaar gedonderd is? Dit hebben we te danken aan de Linkse Hobby's, door onze inspanningen in europa door de euro en de europese beweging te stimuleren en in stand te houden en door het poldermodel waarin werkgevers, overheid en werknnemers met elkaar fundanmentele afspraken maken over lonen, werke en uitkeringen. Begrijpt men dan echt niet dat wij voor 80% van AL onze inkomsten afhankelijk zijn van onze export in en werkzaamheden binnen Europa. Ik ben blij met de acties van de ECB en blij een Europeaan te zijn.
    We betalen dus niet aan het zuiden, zoals wordt geschetst maar dor de inspanningen van o.a. de ECB kunnen we blijven profiteren van het zuiden en alle andere windstreken.
  3. [verwijderd] 10 augustus 2011 14:35
    Hey Paultje: Ook voor de invoering van de Euro hadden we een EU waar open grenzen waren voor alle goederen. Dus niet doen alsof we onze welvaart aan de Euro te danken hebben ! Zonder de Euro maar met de EU hadden we er beduidend beter van afgeweest. We profiteren overigens totaal niet van het zuiden, als je goederen levert en daarvoor waardeloze IOU briefjes krijgt, dan ben je sinterklaas aan het spelen, precies wat links altijd graag lijkt te doen. Waarom ze dat willen is mij overigens totaal onduidelijk, misplaatst superioriteits- gevoel misschien ?
  4. raprijk 10 augustus 2011 22:36
    Ik zie hier commentaren van mensen die zich afvragen wanneer Nederland eens voordeel gaat halen uit de Euro
    Wel vraag je eens af of een rente op 10 jaar die ong. gelijk is aan de inflatie normaal is
    Ik zeg van niet
    Doordat beleggers massaal gevlucht zijn in Duitse en Nederlandse obligaties betalen Duitsland en Nederland een belachelijk laag tarief
    Dat is ook de reden waarom Merkel geen haast heeft om dit alles op te lossen
    Gewoon er voor zorgen dat het potje niet overkookt en hopen dat ze nog lang van de rentesolden mag genieten is het devies van merkel
    Want een normale 10 jaars rente bij dergelijke inflatie ligt al gouw 2% hoger
    Reken zelf maar eens uit welke besparing de Europese crisis levert aan Duitsland (en ook aan Nederland)
  5. [verwijderd] 11 augustus 2011 08:53
    Pierre, helemaal mee eens.
    Abma zat long van AEX 480 tot 195, op 240 werd ie flauw, op 350 moest je er weer vol in en nu gaat ie op AEX 280 als een struisvogel over staatsobligaties babbelen.
    Van de hak op de tak, wat maakt het allemaal uit.
    Geen woord meer over aandelen.
    Volgens mij heb je helemaal geen geld meer over als je naar deze man luistert.
    Dat ie 5 jaar geleden toevallig een keer een gokspelletje heeft gewonnen waarbij je fakeposities inneemt die je keer op keer mag deleten zegt helemaal niks.
    Zolang Dhr. Abma hier columns schrijft zit ie er gruwelijk naast, al 4 jaar!
  6. [verwijderd] 11 augustus 2011 14:57
    @raulgol , het is net als met televisie , er zit een knop op om 'm uit te zetten maar kennelijk vind je het zo interessant dat je ze al 4 jaar leest.........en voor degenen die het nog niet doorhebben , dit is geen weerbericht maar puur een mening over de markt , geen voorspelling en een ieder kan er mee doen wat ie wil
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.