Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse klimaatbeleggingen komen tot leven

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 03 mei Bitcoin ondergaat broodnodige correctie 45
  2. 02 mei Draagvlak AEX ziet er momenteel vrij krachteloos uit 51
  3. 01 mei Japanse Nikkei gestrand, yen naar nieuw dieptepunt 20

Reacties

269 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 PietKeizer 12 augustus 2022 17:31
    quote:

    vermoeiend schreef op 12 augustus 2022 16:27:

    Ja asml en adyen zijn degene die de index hoger zetten als het een keer in de min gaat. Het is een oplichting die we al maanden zien en dat is ook aan de hand in amerika. Alles wordt maar hoger gezet. tesla is de afgelopen 5 jaar wel 20.000% gestegen
    ja, het is een enorme opluchting.
  2. [verwijderd] 12 augustus 2022 17:52
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 12 augustus 2022 17:17:

    Het nieuws kan nog veel slechter: massa-ontslagen, grote bedrijven die failliet gaan, dalende huizenprijzen, dat is er allemaal nog niet en dat proces duurt enkele jaren.
    Je hebt wel gelijk,maar er zijn zoveel zwarte zwanen dat er niet meer valt te ontwijken.
    En dat is echt niet verwerkt .Deze zijn ook echt ontwrichtend ,Kans? 30%
    Die gok neem ik in het kader van risk reward
  3. forum rang 6 shortie 12 augustus 2022 18:02
    Vandaag weer de Appel show? Omdat ze evenveel iphones gaan maken als vorig jaar? Nu nog zien te verkopen….
    Met de dag een grotere grap maar het is eigenlijk gewoon te triest voor woorden natuurlijk.
    Komt simpelweg een hele zware recessie aan maar niemand op de beurs die dit wil inzien en daarom wordt er iedere dag weer een mooi verhaaltje verzonnen. We hebben dit gedrag eerder gezien in de rally richting de 4.800 en uiteindelijk lopen dit soort bewegingen op louter tegenvallend nieuws en slechte cijfers verkeerd af. Geen ontkomen aan.

    Fijn weekend allemaal en niet teveel water drinken… tis bijna op ;)
  4. vermoeiend 12 augustus 2022 18:50
    Volgens Tom Lee van Fundstrat, een invloedrijk marktanalist, is er ongeveer 90 procent kans dat de S&P500 in 2022 al de bodem zal hebben bereikt. De specialist denkt dat die index alleen maar zal stijgen als de Verenigde Staten een recessie vermijden.

    Inflatie, stijgende rentevoeten, problemen in de bevoorradingsketen, de oorlog in Oekraïne, stijgende grondstoffenprijzen… Wall Street heeft een paar schokken te verwerken gekregen, maar staat slechts 5 procent lager dan aan het begin van het jaar. De S&P500?4.250,26 | 1,02 %, waarin de 500 grootste Amerikaanse bedrijven zijn opgenomen, is zelfs sterk gestegen sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen.

    De aandelenmarkten hebben de jongste tijd dus heel wat veerkracht getoond. Volgens Lee is dat een reden om optimistisch te zijn over de toekomst van de (Amerikaanse) beurzen. In een nota die vrijdag werd gepubliceerd en door Business Insider werd opgepikt, schat hij dat de S&P500 tegen het einde van het jaar de kaap van 5.100 punten zal ronden. Dat is 13 procent hoger dan vandaag, en 24 procent hoger voor beleggers die op de bodem van 24 februari in de index hebben geïnvesteerd.

    Nog een positief signaal
    Een ander positief signaal kan worden gevonden in de recente rally boven het 200-daags voortschrijdend gemiddelde. Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er 31 “belangrijke omkeringen” geweest waarbij de S&P500 meer dan 6 procent onder zijn 200-daags voortschrijdend gemiddelde daalde en vervolgens aan het eind van het jaar boven die indicator sloot.

    Van de veertien op de vijftien keer dat er zo’n signaal was tijdens een periode waarin de VS zich niet in recessie bevond, zoals vandaag het geval is, heeft de index zes maanden later een mediaan rendement gerealiseerd van 10 procent. De S&P500 schoot in alle gevallen twaalf maanden later hoger, met een mediaan rendement van 17 procent. De laatste keer dat dit signaal afging was in mei 2020 en maart 2016, twee momenten die sterke koopkansen bleken te zijn.

    Even turbulentie, daarna beterschap
    Volgens Lee mogen we de komende drie tot vier maanden nog momenten van turbulentie verwachten. Hij heeft vertrouwen in komende zes tot twaalf maanden. De analist is ervan overtuigd dat Amerikaanse aandelen “het beste huis in een slechte buurt” zijn.

    “De VS heeft nog steeds de beste bedrijven en is de meest liquide markt,” zei hij. Het is waar dat de VS bijna onafhankelijk is van energie, de nieuwe technologieën domineert en het machtigste leger ter wereld heeft, drie factoren van stabiliteit.

    Sommige economen waarschuwen voor stagflatie of recessie als gevolg van de omgekeerde rentecurve op de obligatiemarkten. Maar de oververhitte Amerikaanse arbeidsmarkt lijkt zich te stabiliseren en terug te keren naar een normale situatie. Het post-pandemisch vertrouwen van de gezinnen en consumptie houden aan ondanks inflatie, is zijn redenering.

    (evb)
  5. forum rang 6 shortie 12 augustus 2022 19:00
    quote:

    vermoeiend schreef op 12 augustus 2022 18:50:

    De aandelenmarkten hebben de jongste tijd dus heel wat veerkracht getoond. Volgens Lee is dat een reden om optimistisch te zijn over de toekomst van de (Amerikaanse) beurzen. In een nota die vrijdag werd gepubliceerd en door Business Insider werd opgepikt, schat hij dat de S&P500 tegen het einde van het jaar de kaap van 5.100 punten zal ronden. Dat is 13 procent hoger dan vandaag, en 24 procent hoger voor beleggers die op de bodem van 24 februari in de index hebben geïnvesteerd.

    (evb)
    Van 4.250 naar 5.100 is 13% ???
    Van welke kleuterschool was dit bericht vermoeiend?
  6. vermoeiend 12 augustus 2022 19:36
    quote:

    Bennie de Biel schreef op 12 augustus 2022 19:23:

    Mooi shortforum blijft dit toch. Alleen Sinterklaas geeft kadotjes weg. Die dag van -3% gaat nog wel een keer komen. Succes ermee.
    Ja die gaat idd komen als de indexen de komende tijden weer 20% zijn gestegen. Ondanks alle ellende zie ik de koersen alleen maar omhoog gaan. Met alle slechte signalen en dan nog de koers zo hoog weten te zetten dan is gaat geen enkel nieuws de indexen laten dalen. Die tijden hebben we gehad en tuurlijk moet de S&P en alle andere indexen omlaag maar dat gaat niet gebeuren
  7. forum rang 6 shortie 12 augustus 2022 20:17
    Bedrijven gaan het de komende tijd gewoon heel erg zwaar krijgen om hun winsten van de afgelopen jaren te kunnen blijven evenaren. Supply chain issues maar met name ook personeelstekort zie ik de komende jaren zo nog niet 1,2,3 opgelost worden en de bevolkingsgroei zit gezien alle klimaat (en voedsel) problemen ook (al lang) aan zijn maximum.
    Nog maar te zwijgen of het klimaatprobleem.

    En je kan een aandelenmarkt op korte termijn wel laten stijgen op tegenvallende economische cijfers en winstwaarschuwingen (onlangs weer NVIDIA) wel volledig in de wind slaan maar er komt een moment dat je met de billen bloot moet en wanneer bedrijven geen, of nauwelijks, hogere winsten meer halen dan in de afgelopen jaren dan liggen de koerswinstverhoudingen dus gewoon te hoog.

    Mindere cijfers van ondermeer Microsoft en Google werden beloont met een koerswinst van 10% terwijl een bedrijf als Snap wel gewoon met 40% onderuit ging… volledige willekeur en uiteindelijk zal de pijn linksom of rechtsom genomen gaan worden.
    Vanaf 2008 hebben we alleen maar weer groei, groei, groei op “ gratis” geld gezien. Maar daar lijkt nu toch echt een einde aan te komen gedurende een lange(re) tijd, althans… voor die bedrijven die nu misschien al weer behoren tot de “oude” economie.
    Personeel is en blijft het grootste probleem voor nu en voor de nabije toekomst.

    Voor het 3e en 4e kwartaal verwacht ik in ieder geval wederom flink tegenvallende bedrijfscijfers. De dubbelcijferige winstgroei van de afgelopen jaren is voorlopig verleden tijd.

    NB
    S&P500 was 2e kwartaal (excl. energiesector) al 3,7% lagere winst. Enkel energie haalde gemiddeld 6,7% meer winst…. En dat met die gigantisch gestegen energieprijzen… geeft je te denken. Trek daar nog eens een keer de inflatie vanaf….

    Komt er nog een loon-prijs spiraal? De inflatie kan dan dadelijk wellicht YoY afvlakken maar de consument zit nog steeds ket een gigantisch gat in zijn koopkracht. Men komt er uiteindelijk niet onderuit dat lonen fors verhoogt moeten gaan worden omdat er anders een steeds grotere groep ontstaat die simpelweg zijn rekeningen niet meer kan betalen.
    Of de prijzen moeten ineens in een recordtempo in elkaar storten en dat krijg je alleen voor elkaar wanneer er een diepe recessie plaats zal vinden.
269 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links