Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Steuntest Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Europese autosector doet inhaalmanoeuvre 4
  2. 08 mei AEX breekt voorgaande top, maar niet gevalideerd 42
  3. 07 mei Europese beurzen haperen 56

Reacties

893 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 18 maart 2020 15:35

    ECB zaait verwarring over crisisaanpak

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese centrale bank heeft woensdag geprobeerd om beleggers gerust te stellen door een ingreep in de Italiaanse obligatiemarkt, om te laten zien dat de centrale bank de Italiaanse regering steunt in haar bestrijding van het coronavirus, nadat een centrale bankier eerder op de dag nog had gesuggereerd dat de ECB niet veel steun meer zou bieden.

    De ECB verklaarde woensdag dat de centrale bank gereed staat om alle beschikbare middelen in te zetten als dit nodig is.

    Een persoon die bekend is met de situatie zei tegen The Wall Street Journal dat de ECB ingreep op de Italiaanse markt voor staatsleningen, via de Italiaanse centrale bank, om verstoringen van de markt te voorkomen.

    De afgelopen dagen stegen de rendementen op staatsleningen van Zuid-Europese landen, nadat ECB-functionarissen suggereerden dat de centrale bank niet meer wil doen om de noodlijdende economie van deze landen te steunen.

    De rente op tienjarige Italiaanse staatsleningen steeg voor het eerst in meer dan een jaar boven de 3 procent, om vervolgens weer te dalen na de interventies van de Italiaanse centrale bank. De Griekse tienjarige lening staat boven de 4,1 procent, waar dat een aantal weken geleden nog 1 procent was.

    "De liquiditeit is praktisch verdampt, de markt voor Italiaanse staatsschuld is vandaag feitelijk stuk. Er zijn geen bieders en veel verkopers", zei James Athey van Aberdeen Standard Investments.

    Vorige week maakte de Europese Centrale Bank bekend dat het zijn opkoopprogramma tot aan het einde van dit jaar uitbreidt en de herfinancieringsoperaties verlengt. ECB-voorzitter Christine Lagarde zei toen ook dat de centrale bank "er niet is om de risico-opslagen te verkleinen".

    Daarmee zei Lagarde in feite dat de ECB niet zou ingrijpen om het stijgende verschil in financieringskosten voor Duitsland en Italië te verkleinen.

    Na geschrokken reacties op de financiële markten probeerde de ECB de de kwestie te sussen, maar de voorzitter van de Oostenrijkse centrale Robert Holzmann zorgde woensdag weer voor verwarring.

    Hij suggereerde in een interview dat beleggers terecht uit de woorden van Lagarde hadden geconcludeerd dat de ECB verder weinig wilde doen aan ondersteuning. Hij zei dat beleggers Lagarde goed hadden begrepen en dat het al lang tijd was voor een correctie in de aandelenmarkt. "Toen de markten zagen dat Lagarde serieus was, en dat de ECB er unaniem over was, realiseerde men dat de excessieve niveaus op de aandelenmarkten niet houdbaar zijn", citeerde de Oostenrijkse krant Der Standard de centrale bankier.

    Holzmann zei ook dat de ECB met zijn rentebesluit de verwachtingen in de markt nooit had kunnen inlossen, en dat een recessie in Europa ook een positief effect kan hebben, doordat niet levensvatbare bedrijven failliet gaan.

    ECB-kenners reageerden geschokt. "Dit is een regelrechte ramp", tweette econoom Frederic Ducrozet van Pictet Wealth Management in Genève. "We hebben nu behoefte aan de onwankelbare steun van de centrale bank."

    Volgens Holzmann heeft de ECB de rente te lang laag gehouden. "Zes jaar is een beetje te lang voor negatieve rentes."


    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright Dow Jones & Company 2020. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

    TSC:

    BeursSprookje is over..

    GÉÉN EERLIJKE STIJGING MEER NA DIT "GRIEPJE"..??! ;)
893 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links