Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse bitcoin: problemen bij Tether

Madelon Vos

Auteur:

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 mei 2019 13:33
    quote:

    mrC2 schreef op 30 april 2019 09:25:

    Ik zou mijn geld nooit bij een volledige onbekende en ongecontroleerde instantie neerzetten.
    Wacht jij maar eens af wat er gaat gebeuren met het weldadig gereguleerde en gecontroleerde financiele stelsel bij de volgende crash. Bij de vorige was het al kantje boord. Alle systeembanken zo goed als failliet. Bail-ins, bail-outs, kwantitatieve verruiming en nog veel meer ga je krijgen.
  2. Omnius 3 mei 2019 12:33
    quote:

    Sven12345 schreef op 3 mei 2019 12:15:

    Hoe kom je nou aan 10 miljard volume en 12 miljard volume. Eerst schrijf je dit:https://www.iex.nl/Crypto/476379/Prijsanalyse-bitcoin-96-handelsvolume-bitcoin-is-nep.aspx en dan ga je jezelf tegenspreken lekker betrouwbaar ben jij ..
    Dit lijkt me ook wat veel:
    "Tether in ieder geval voor 850 miljard gebackt was door dollars"
    zal wel miljoen bedoelen, maar dat is toch vrij slordig als je geloofwaardig over wil komen.

    Probleem zit dus vooral bij die Crypto Capital Corp? Waarom krijgt Bitfinex hun geld niet terug lijkt me een betere vraag? Als dat geld terug is, is het probleem ook opgelost lijkt me.

    Hoewel ik verwacht dat Bitfinex dit wel oplost/overleeft heb ik toch ook voor de zekerheid alles er afgehaald tot er meer duidelijkheid is. Safety first.
  3. [verwijderd] 5 mei 2019 09:20
    quote:

    TA=verlies schreef op 5 mei 2019 07:40:

    En dan zijn er lieden die crypto het digitale goud noemen. Die snappen dus niet dat het precies het tegenovergestelde is van fysiek goud bezitten.
    Bitcoin is digitaal goud!
    Als er problemen zijn op de Comex zijn er geen problemen met goud.
    Als er problemen zijn op Bitfinex zijn er geen problemen met bitcoin.
  4. erjee-ff 5 mei 2019 11:43
    quote:

    Tradingjunkie schreef op 1 mei 2019 13:33:

    [...]

    Wacht jij maar eens af wat er gaat gebeuren met het weldadig gereguleerde en gecontroleerde financiele stelsel bij de volgende crash. Bij de vorige was het al kantje boord. Alle systeembanken zo goed als failliet. Bail-ins, bail-outs, kwantitatieve verruiming en nog veel meer ga je krijgen.
    Je snapt het niet... overheden zullen het huidige systeem nooit failliet laten gaan, want dat levert veel te veel verliezers op. Men zal alles en iedereen laten bloeden (aandeelhouders, obligatiehouders, spaarders) maar men laat het systeem niet failliet gaan.

    Overigens is het bovenstaande de reden waarom een belegging in een bank m.i. een zeer riskante aangelegenheid kan zijn.
  5. [verwijderd] 5 mei 2019 11:51
    quote:

    erjee-ff schreef op 5 mei 2019 11:43:

    [...]
    ... overheden zullen het huidige systeem nooit failliet laten gaan, want dat levert veel te veel verliezers op. Men zal alles en iedereen laten bloeden (aandeelhouders, obligatiehouders, spaarders) maar men laat het systeem niet failliet gaan.
    Precies, dat is net wat ik zeg: je gaat bloeden met je bankrekening, niet met je bitcoins.
  6. [verwijderd] 7 mei 2019 14:58
    quote:

    Enzo123 schreef op 6 mei 2019 09:23:

    [...]
    Kun je aangeven wat dat met Bitcoin te maken heeft? Ik begrijp hem niet helemaal. Denk je dat Rutte alle Bitcoins gaat confisqueren?
    Ik denk dat hij bedoeld dat er een nieuw financieel systeem wordt geïntroduceerd door de overheid als het oude stukgaat. Gelijk Lieftinck 1945. We leven echter niet meer in 1945 en bitcoin is moeilijk te verbieden in een geglobaliseerde wereld waarin sommige landen zich opwerpen als crypto-valleys. Ik meen dat zelfs de EU de ontwikkel ervan stimuleert. Vanzelfsprekend willen ze zelf zo'n muntje gaan beginnen waaraan ze weer een inflatoir monetair beleid kunnen verbinden zodat er eigenlijk geen wezenlijk verschil is met het huidige systeem behalve dat alles digitaal gaat en je financiële transacties van overheidswege gecontroleerd kunnen worden. Voor ons burgers zal dat geen verbetering zijn.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.