Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse bitcoin: Langste bearmarkt ooit

Madelon Vos

Auteur:

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Reacties

69 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Pomper 10 februari 2019 23:02
    quote:

    Grabber? schreef op 7 februari 2019 11:34:

    Wat goed Madelon dat je inziet dat de BTC/USD in een bearmarkt zit. Wel een beetje laat maar goed je bent nog jong en TA goed uitvoeren is best lastig.
    Ervaring komt met de jaren. Jammer alleen voor die mensen die hoop koesteren dat de Bitcoin weer gaat opleven. Short is de richting
    Mooie voorspelling , hoeft allemaal niet te kloppen
  2. Huppeldepepup 11 februari 2019 09:41
    Een van de eerste keren dat ik in een bitcoin-draadje een mooi inhoudelijk gesprek zie; met argumenten i.p.v. alleen geroeptoeter zonder echte onderbouwing. Leuk.
    Ik ben (nog?) niet echt van de Bitcoin, maar vind het wel erg boeiend. Alle echte inhoudelijke gesprekken erover zijn leerzaam. Interessanter dan zonder verdere onderbouwing roepen dat hij naar 20k gaat of naar 0, of degene die het draadje start afserveren omdat ze wat jonger is. Complimenten (bijna) allemaal.
  3. [verwijderd] 11 februari 2019 11:30
    de Tulpenmanie duurde korter. Ik onderzocht of BTC iets was toen het op 100$ stond...en ik zag er niets in en dan doel ik vooral op alle beweringen ervan, dus even los van de waarde. Daar is nooit verandering ingekomen. Ik ken mensen op hoog niveau in het financiële circus die geen enkel belang hebben tegen een BTC zoals vaak wordt beweerd.
    In de achteruitkijkspiegel is het makkelijk praten en had ik natuurlijk alles moeten omzetten in BTC en op 20k moeten uitstappen...maar dat is achteraf.
    Overigens hoor je zelden de grote verliezen tgv hacks, verloren passwords, vernietigde bestandenop hardware etc., maar wel van de student die met 100euro miljonair werd...en wellicht weer terug naar af, want de echte believers zullen nooit zijn uitgestapt omdat de boom die bitcoin heet, de hemel nooit gehaald heeft..
  4. Huppeldepepup 11 februari 2019 13:49
    quote:

    ivet schreef op 11 februari 2019 11:30:

    de Tulpenmanie duurde korter.
    Mooie vergelijking, die waarschijnlijk niet geheel stand houdt, maar toch.
    Op het hoogtepunt van de gekte was één bol (de Viceroi) evenveel waard als 2 karrenvrachten tarwe, 4 karrenvrachten rogge, 4 vette ossen, 8 vette varkens, 12 vette schapen, 2 vaten wijn, 4 vaten bier, 2 tonnen boter, 1000 pond kaas, een bed, een zilveren kelk, een aantal kledingstukken plus een schip om dat allemaal te vervoeren (even opgezocht).
    Ander leuk onderdeel van de vergelijking: de tulpenmanie was eigenlijk de start van de optie en de termijnhandel. Allemaal zaken, waarvan men daarvoor de zinvolheid niet zag; handel zonder bezit was zelfs verboden. Dat soort nieuws kan (zal) zomaar het gevolg van de cryptovaluta zijn. Maar net als bij de tulpen; de bezitter van de bitcoin heeft er weinig aan dat er prachtige (technologische) ontwikkelingen uit voort komen.
  5. [verwijderd] 12 februari 2019 20:46
    Het is verleidelijk om alles wat snel hard omhoog gaat te vergelijken met de tulpenbollen bubbel. Vriend en vijand zijn het erover eens dat zeker 90% van de cryptomunten failliet zullen gaan, net zoals dat bij de .com bubbel is gebeurd. Toch vinden er wel degelijk paradigma verschuivingen plaats. Vanzelfsprekend is niet alles wat hard omhoog gaat per definitie zonder waarde. Een gedecentraliseerd consensus model heeft naar mijn idee wel degelijk grote waarde en dan wordt het toch wel heel verleidelijk om daar vroeg in te stappen. Amazon.com heeft ook ooit op een paar dollar gestaan en ja, toen was het helemaal niet duidelijk hoe dat later zou gaan uitpakken. Dat heb je zo met toekomstverwachtingen.
  6. efreddy 26 juni 2019 05:03
    quote:

    één en ander schreef op 7 februari 2019 13:35:

    [...]

    Klopt.
    Bitcoin is over and out. Zelfs de grootste believers gebruiken de munt niet, er is ook helemaal geen behoefte aan. Spijtig voor de vele, vaak jonge mensen die er veel geld aan hebben verloren.

    200% stijging op minder dan een half jaar tijd is toch geen slechte prestatie voor iets dat over and out is .
    We noteren nu ongeveer 10500 € ,dit klopt ook.
    Je moet al een expert zijn om erin te slagen dat je er veel geld mee verliest.
69 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.