Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse bitcoin: Op weg naar nieuwe lows

Madelon Vos

Auteur:

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Reacties

144 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste | Omlaag ↓
  1. msg959 26 november 2018 13:21
    quote:

    Huppeldepepup schreef op 26 november 2018 13:11:

    [...]

    En daar zit dan de crux. Hoe meer gebruik, hoe duurder (want schaars). En hoe duurder, hoe meer mining er zal plaatsvinden. Door de eindige hoeveelheid, zal bij toenemend gebruik het minen steeds meer energie gaan kosten. Er is dus een indirecte relatie tussen het aantal transacties en het energiegebruik. Indirect, maar wel bestaand.
    Indirect zou je dat kunnen zeggen, maar de hoeveelheid transacties (zeker met het lightning network) wordt absoluut niet beperkt door de prijs van bitcoin. De hoeveelheid transacties kunnen de prijs opstuwen, maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn.
    Theoretisch kan je met een fractie van de hashrate (en daarmee het energieverbruik) evenveel transacties verwerken. De hoge hashrate zorgt overigens wel voor extra stabiliteit in het netwerk. (weinig kans op een 51% attack)
144 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.