Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Standard Life uit geldmarktfondsen

Vanwege de overregulering ziet Standard Life zich gedwongen om zich terug te trekken uit de geldmarktfondsen, schrijft Citywire op hun website. Standard Life sluit drie fondsen, het Sterling Global Liquidity, het Euro Global Liquidity en het US Dollar Global Liquidity fonds. Beleggers krijgen de gelegenheid over te stappen naar vergelijkbare fondsen, aangeboden door Deutsche Bank.

Volgens Andy Dickson van Standard Life worden de geldmarktfondsen onaantrekkelijk gemaakt door de nieuwe regulering volgens Basel II en Solvency II. Met de voorgestelde wijzigingen moeten de mondiale liquiditeitsfondsen behandeld worden als een bank en Standard Life is geen bankinstelling.

Al eerder trokken Henderson en Aviva zich terug uit deze geldmarktfondsen. Het is gevoelig terrein voor Standard Life, sinds het twee jaar geleden veroordeeld is wegens het in gebreke blijven met informatie over het Pension Sterling fonds. Sindsdien legt toezichthouder FSA geldmarktfondsmanagers onder de loep. De terugtrekking uit deze beleggingsvorm heeft volgens de verzekeraar nauwelijks effect op de inkomsten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
IEXProfs Redactie

Auteur:

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.