Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Geallieerde krachten

De wereld is deze week gelukkig wat rustiger, na de perikelen van de afgelopen tijd. Zo heeft ook de euro zich behoorlijk koest gehouden en slechts een ordentelijke correctie getoond die de koersen per saldo op z'n plaats hield. Er is dus geen schade aangericht, want we kunnen geen oversoldheid in de RSI meer meten en zien recentelijk zelfs een situatie van overboughtheid.

De koersen die we nu noteren waren een maandje geleden niet werkelijk of niet realistisch, volgens de euroberen. Maar nu zijn we wel gewend aan de euro boven de 1,40 en vinden we het ook terecht dat de munt daar staat. Het kan verkeren, zullen we maar zeggen.

Geen hoogtevrees meer
Het is gek dat we het ervaren alsof we niet overbought zijn, terwijl dat met de eerste de beste beweging boven de 1,4250 in feite volgens de RSI wel zo is. Het is goed dat we dus geen hoogtevrees meer hebben, want dan kunnen we zonder al te veel problemen mijn volgende tussentijdse koersdoel bereiken. Voor de berekening eerst naar de intradaggrafiek van de eurodollar.

Klik op de grafiek voor een grote versie

De 1,4050 is getest en sterk genoeg bevonden. Dit leid ik af uit het feit dat we geen oversold niveaus meer hebben gezien. De trend is opwaarts en de correctie die we deze week hadden, was minimaal. De correctie heeft 50% retracement ingehouden van een hele kleine opwaartse beweging en tegelijk een 38,2% van een beweging op iets langere termijn.

Ik zal u niet vermoeien met de details maar volgens mijn berekeningen doen we volgende week een poging om de 1,44 te bereiken. Tussentijdse weerstand om in de gaten te houden wordt gevormd door de toplijn van de trend die zich momenteel bij de 1,43 ophoudt. Op het moment dat deze weerstand zich door de stijging van de lijn op de 1,44 bevindt, is het tijd om het koersdoel op basis van de fibo-extentietechniek te bereiken.

Kracht in europond
Deze kracht in de euro versus de dollar is ook te zien in europond, de andere force die we geallieerd noemen. Het pond en de dollar kenden jarenlang een positieve correlatie, ondanks het feit dat het pond-gebied naast de eurozone ligt. Maar goed, redenen zoeken is niet aan mij besteed. De europond is met succes de 0,87 gepasseerd en op weg om de 0,89-top te zoeken. Zie hier de grafiek van dit valutapaar:

Klik op de grafiek voor een grote versie

Zodra we boven de 0,89 komen kan een volgende stap gezet worden naar de 0,91 en vervolgens naar de 0,94. Maar daar hebben we het tegen die tijd wel over, nu eerst de 0,89 aanvallen en breken. Dat is het plan.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Gökhan Erem

Auteur:

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Rab...

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. TA: Europa op de Brexit-drempel
  2. TA: FTSE en de Brexit
  3. TA: Het GBP-plan en de Brexit

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 maart 2011 12:07
    Beste Edje, het zit zo, de EUR/TRY is op weg naar de 2,30 daarboven heb ik als target 2,50 maar dat gaat nog wel even duren. Niet deze zomer in ieder geval. Verder, het risico zit er in dat we nog eens 2.05 gaan zien als we 2,15 niet weten te behouden. Voorlopig zijn we gevangen tussen 2,15 en 2,30 niet zo heel schokkend dus voor deze zomer beste heer Ed.
  2. [verwijderd] 25 maart 2011 13:25
    quote:

    johjoh schreef op 25 maart 2011 12:34:

    Gokje genomen wat TL 140.5 aangeschaft
    Ik heb de indruk dat de EUR/USD 's ochtends licht daalt en daarna tegen de opening van de states weer omhoog gaat, misschien veroorzaakt doordat europeanen geen vertrouwen in de euro hebben en amerikanen geen vertrouwen in de dollar :)
    @ Johjoh

    De hoogste TL die ik ken is 139.50 waar zie jij die TL van 140,50?
    groet
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.