Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: ING klimt uit ravijn

TA: ING klimt uit ravijn

Aandelen veren op na positief nieuws over de verbeterde handelsrelatie van de VS met China. Ook betere cijfers over de Duitse economie geven wat wind in de rug. Dit laat onverlet dat de AEX nog steeds zijwaarts tendeert.

Financiële aandelen laten de laatste tijd robuuste bewegingen zien. Dinsdag viel ING op als een van de dagwinnaars bij de hoofdfondsen. Technisch beweegt het aandeel, geheel in lijn met de AEX, horizontaal. ING heeft nog een stevige horde te overwinnen tussen €7,27 en €7,45, waar de toppen van de afgelopen maanden liggen.

ING op de bodem van het ravijn

In maart heb ik ING getipt als herstelkandidaat. Toen had ING een daling van ruim 60% achter de rug. Het verwachte herstel is overigens nog niet geheel gematerialiseerd, hoewel de bodem van 2011 prima heeft standgehouden.Een goede reden om ING weer eens tegen het licht te houden.

Indertijd gaf ik aan dat ING was opgeveerd vanaf de bodem van september 2011, te weten steun €4,21. Als koersdoel voor ING had ik de eerstvolgende top rond €10,9 (van 12 februari) in het vizier. Er waren eerste koersdoelen te verwachten rond €8,19 (bodems augustus 2019) en €8,30 (bodems van juni 2016). Deze niveaus zijn beide niet gehaald. Lees verder onder de banner.

Wellicht wenst u alle nieuwe aankopen in uw mail te ontvangen? Wordt dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuillemutaties en koopsignalen zitten in het Tostrams-abonnement. Al voor €1 (voor de eerste maand) kunt u kennismaken met de Nederlandmodule van het Tostrams-lidmaatschap.

Klik op de banner hieronder voor een actie-abonnement.

Ontvang TA Kooptips

ING test weerstand van 7,27-7,45

ING laat een neutrale fase zien, maar lijkt een hogere bodem te vormen. Dit signaleert een aantrekkende vraag naar dit aandeel.

Alvorens het beeld verder opklaart, is een doorbraak boven deze horde noodzakelijk. De steun ligt rond €5,82 (de bodem van 3 augustus). De weerstand van €7,27-7,45 ligt aan de bovenzijde van de neutrale trading range.


ING vindt de reddingslijn

ING is in de correctie van begin augustus opgevangen door de voormalige weerstand. De toppen van maart en april hebben daarbij als steun gefungeerd. Hiermee blijft het technische beeld positief. Technisch zet ING op elke stap terug nu steeds twee stappen vooruit.

Er is ruimte voor een stijging richting €10,88 (gevormd op 7 november 2019). Er ligt nog een eerste tussenliggend koersdoel rond €8,19 (bodems augustus 2019) en €8,30 (bodems van juni 2016).

Een doorbraak van de laatste koerstoppen van €7,27-7,45 zou de verbetering bevestigen. De steun vinden we op €5,82 (de bodem van 7 augustus).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 22 okt TA: Indicatoren koelen af 225
 2. 21 okt TA: Hoofd & schouders bij Philips 213
 3. 20 okt TA: Crisis biedt kansen 97

Reacties

196 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 PietKeizer 26 augustus 2020 09:03
  quote:

  Valse beer schreef op 26 augustus 2020 07:42:


  Goedemorgen Royce,alles kan natuurlijk maar banken hmm.Wat er goedkoop uitziet kan ook duurkoop zijn.Denk eerder dat er een bodem voor RD aankomt als je alle koersen ziet Tesla en consorten tov fossiel lijkt het of alles electrisch is.Gaat nog even duren
  ab tje wegens t goede voorbeeld. Netjes met onze gastheer omgaan.
196 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare