Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Beurzen staan te trappelen

TA: Beurzen staan te trappelen

De Nederlandse beurs, dit jaar al 17,5% opgelopen, flirt met de top van juli rond 586,32. Aandelen staan te trappelen.

Het uitstel van Amerikaanse importtarieven op Chinese producten geeft beleggers hoop. Er komt weer wat schot in het handelsconflict.

Beleggers reageren bovendien positief op het rentebesluit van de ECB, die flink ingrijpt om de Europese economie te stimuleren.

De Europese aandelenbeurzen, met de AEX voorop, staan dan ook te trappelen om de uptrend door te zetten. Het hobbeltje dat nog genomen moet worden, wordt gevormd door de recente koerstoppen. Op de meeste Europese aandelenbeurzen bedraagt de ruimte tot aan de cruciale weerstanden tussen de 0,5% en 2%.

Deze keer gun ik de Europese beurzen een technische blik.

Sentiment bij AEX nog steeds positief

De Nederlandse beurs is slechts 2% verwijderd van haar barrière van 586,32 punten. De AEX weet nog steeds hogere bodems te vormen. Technisch bezien is er duidelijk sprake van bodemvorming. We zien een aantrekkende vraag naar Nederlandse aandelen.

Er komt pas weer ruimte voor een verdere opmars na een overtuigende doorbraak en slotstand boven de weerstand van 586,32 punten (gevormd op 25 juli).

Het eerstvolgende koersdoel ligt daarna in de range van 600-609 punten. Steun handhaven we voorlopig op 534,49 punten (de bodem van 3 juni).


DAX index blijft sterk

De Duitse beurs (DAX index in Frankfurt) ontwikkelt zich technisch bezien nog steeds opwaarts. De ruimte tot aan de cruciale weerstand van 12.656,05 punten (de top van 4 juli) bedraagt amper 2%.

Steun ligt op 11.551,99 punten (de bodem van 26 augustus).

Europees beursgemiddelde stuit op weerstand

De recente correcties van de Euro Stoxx 50 index vinden plaats binnen de stijgende trend. De ruimte tot de weerstand van 3.549,26 punten (gevormd op 5 juli) bedraagt minder dan 0,3%.

Na een uitbraak wordt 3.596,20 het volgende opwaartse koersdoel. Er ligt steun op 3.273,68 punten (de bodem van 8 maart).

Franse beurs zet weerstand onder druk

De CAC40 index in Parijs sloot minder dan 0,25% onder de weerstand van 5.657,44 punten (gevormd op 21 mei 2018). De recente hogere koersbodems signaleren nog steeds kopers in de markt.

Indien de weerstand opwaarts wordt gebroken, kan de CAC40 index verder omhoog. De steun ligt rond 5.152,30 punten (de bodem van 3 juni).

Beurs van Brussel herstelt sterk

De Bel 20 index verbetert op de korte termijn, nu de correctieve fase naar boven wordt gebroken. De beurs van Brussel laat, afgezien hiervan, bewegingen zien boven de steun van 3.382,83 punten (de bodem van 3 juni).

Voor een nieuwe verbetering is een doorbraak boven de weerstand van 3.868,32 punten (de top van 15 april) noodzakelijk. De steun moet wel stand weten te houden.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 25 sep TA: Technisch nerveus 257
 2. 24 sep TA: Hoe kleiner hoe beter? 152
 3. 23 sep TA: Hollandse aandelen 302

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
171 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Formule1-Fan 13 september 2019 08:15
  Waar het geld vandaan komt steeds onmogelijk shorts gaan.
  Alleen als koersen hoger zijn als 1.55 dan mag het keertje dalen, eronder stuk voor stuk gam gam.

  Long het weekeind in je zal de up missen maandag als ze eruit komen.

  Dit jaar nog daling, en up, ath dan volgende jaar ath slachten nieuwe record.

  ECB en fed moeten eens stoppen met piramyde spel, negoeg geld opgeharlkt, trump speeld ook met beurs, dus dit is meer politiek beurs als echte bedrijfs resultaat beurs.
 2. forum rang 7 Long Time No See.. 13 september 2019 08:26
  "de Beurzen" doen het fantastisch Royce..

  Centrale Banken..

  Welles/Nietes tweets van een Oranje Oetang..

  Bots.. Quants.. Algoos..

  Anaalisten die mee helpen om het "Long" vuurtje op te stoken..

  Mogelijke Brexit..

  Het Sprookje gaat door..

  Is het dan écht: Het Kapitalisme leefde nog "Long" en gelukkig..??!
 3. forum rang 6 shortie 13 september 2019 09:10
  Het uitstel van Amerikaanse importtarieven op Chinese producten geeft beleggers weer hoop. Er komt weer wat schot in het handelsconflict.

  Hebben we het hier over die EXTRA heffingen die nu niet op 1 oktober maar pas 2 weken later ingevoerd worden dan eerder gepland?
  Uitstel... LOL... Simpelweg niet noemenswaardig dit. Druppel op een gloeiende plaat.
  Je moet je maar ergens aan kunnen vastklampen blijkbaar.
171 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare