Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Klaar voor de start

"De IEX Hypehopper daalt meesterlijk", schreven we gisteren in het IEX Redactieblog. Hoewel we op die manier opzichtig probeerden een opgewekte draai aan het geheel te geven, zien we natuurlijk met lede ogen toe hoe het rendement uit de portefeuille loopt.

De IEX Hypehopper heeft een tik van de beren gekregen en voelt zich een beetje als een zalm die uit het water geslagen is. Toch denken we niet dat de markt zich zonder slag of stoot overgeeft. Daarom vergrootten we gisteren nogmaals de positie in de turbo long (TL) op Fortis Obam.

En vanmiddag kochten we op 4,63 een plukje Intereffekt India Warrants terug, waarvan we eerder op 5,11 afscheid namen. Daarmee nemen we - voordat u het ons meldt - behoorlijke risico's.

Ondertussen is zo'n 40% van de portefeuille gehefboomd. We zijn perfect gepositioneerd voor een short squeeze, hoewel we met een technische opleving ook best kunnen leven.

Duwen maar
Na een dag of acht dalen op een rij, moet er wel een opleving komen. Tenzij Broeder Beer voorgoed de scepter heeft overgenomen. Maar in dat geval hebben we grotere problemen aan ons hoofd dan deze portefeuille. Een schrale troost, maar elke troost is welkom op dit moment.

Maar bang? Nee, dat zijn we niet. En misschien komt dat wel door ons recente bezoek aan Rolf Stout, de fondsbeheerder van Fortis OBAM. Over dat bezoek leest u alles in het komende IEX Magazine, maar het feit dat we het lot van de Hypehopper aan Stouts vakmanschap ophangen in deze bange dagen, zegt genoeg.

Tijdens de daling van de AEX van 560 naar 505 is de zwaar gehefboomde long only Hopper de MSCI World ruimschoots voorgebleven. Dat belooft wat voor de onvermijdelijke uptick. Mr. Market, wij zitten er he-le-maal klaar voor. Duwen maar!



Michiel Pekelharing en Peter van Kleef zijn financieel journalisten en redacteuren bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat Van Kleef en Pekelharing posities hebben in een of meer van de genoemde certificaten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op deze column, klik hier.

Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Auteur:

Peter van Kleef is na een jarenlang en omvangrijk free lance-verleden neergestreken bij IEX, voornamelijk als beleggingsfondsenbelager en hedge fund-hacker. Van Kleef probeert de vinger te leggen op het succes, maar ook op de haken en ogen aan deze vehikels. Heeft u geld verloren in louche projecten in Costa Rica of Hasta la ...

Recente artikelen van Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

  1. Hopper wél naar China
  2. Fonzig en hopperig 2008
  3. Vergunningsgekonkel

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.