Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Adempauze

TA: Adempauze

Gisterochtend bespraken we een aantal aandelen waarbij wat kortetermijn vermoeidheidsverschijnselen optraden. Gedurende de handelsdag zijn de Europese beurzen verder onder druk komen staan en moesten meerdere aandelen en indices een stap terug doen.

AEX index

Het technische beeld van de Nederlandse beurs oogt ondanks de adempauze nog positief. De AEX index wist begin januari opwaarts uit te breken boven de koerstop van november en wist daarmee de stijgende fase een nieuwe impuls te geven. 

Voor de Nederlandse beurs oogt de schade vooralsnog beperkt. De huidige correctie vindt plaats boven de oude top van november. De terugval bestempelen we nu als pullback richting het oude uitbraakniveau. Zolang de AEX index boven steun 557,43 weet te blijven, handhaven we onze positieve visie en koersdoel rond 609,22.

DAX index

De Duitse DAX index leek de afgelopen dagen ook opwaarts uit te breken, maar moest alweer snel een stap terug doen. De opwaartse uitbraak van de Duitse beurs van eerder deze week is hiermee geneutraliseerd.

Dit is een negatief signaal. We mogen voorlopig een meer neutraal koersverloop verwachten boven steun 13.137,51, gevormd door de bodem van medio januari. Als dit niveau sneuvelt, verzwakt het technische beeld verder en kan een correctie richting de lange termijn steun rond 12.837,30 niet worden uitgesloten.


CAC 40 index

Ook de Franse beurs doet nog niet mee. De nipte opwaartse uitbraak van de CAC 40 index van afgelopen maandag heeft geen positief vervolg gekregen. Ook hier is de uitbraak snel geneutraliseerd. Het ontbreekt de Franse beurs dus vooralsnog aan kracht.

Pas na een overtuigende doorbraak boven weerstand 5.536,40 zal de opwaartse fase een nieuwe impuls krijgen. De eerste steun ligt dichtbij rond 5.474.11. Als dit niveau sneuvelt, verzwakt het technische beeld verder en kan de CAC40 verder omlaag.


Bel 20 index

De Belgische beurs ten slotte, weet de uitbraak nog net vast te houden. De Bel 20 index is net als de Nederlandse beurs eerder deze maand opwaarts uitgebroken en noteert nog boven de oude top van november.

Ook hier geldt dat een terugval onder deze steun een verzwakking zal opleveren in het technische beeld.

We kunnen dus stellen dat de huidige correctie met grote belangstelling dient te worden gevolgd. Vooralsnog betreft het slechts een aarzeling binnen de langetermijn opgaande fase.

Het feit echter dat uitbraken worden geneutraliseerd, geeft aan dat er meer aan de hand kan zijn. We houden de steunniveaus van de betreffende indices de komende periode dan ook goed in de gaten.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BEL 20

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

CAC 40

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DAX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
328 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ONN
1
Zucht...toptrader :P

Maar goed, we zijn overgegaan tot negeren. Lijkt me het beste. Nietwaar Joost (en eventuele anderen van onze 'club') ? :)
Reversal
0
gewoon negeren inderdaad, dan hebben we dit gedoe ook niet. Negeren betekent ook geen reacties over mij plaatsen zoals jullie nu weer doen.

Gewoon niet reageren, er zijn blijkbaar anderen die het wel kunnen waarderen. Voor hen reageer ik hier, niet voor jou en Joost.
Reversal
0
quote:

Dagobert77 schreef op 26 januari 2018 08:14:


Smerig clubje zeg.....mensen negeren.


In dit geval is negeren positief Dagobert.
Carpe diem
0
]..]ONN, wat ben je toch telkens weer een naar mannetje dat altijd gelijk wil hebben, bah !! Ik waardeer Reversal en jij wakkert steeds weer de vuurtjes aan en wil altijd het laatste woord hebben.
[..] Mijn shorts gaan het vast goed doen vandaag, yeahh

[Modbreak IEX]: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]
ONN
0
Carpe diem
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
328 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 07:30 TA: Winnen met TA 535
 2. 30 mrt TA: Aandelen, trackers, cash of ... 695
 3. 27 mrt TA: Kopen of verkopen? 1073

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 483,44 18:05
  +7,46
  +1,57%
 2. BEL 20 2.901,58 18:05
  +74,64
  +2,64%
 3. CAC 40 4.396,12 18:05
  +17,61
  +0,40%
 4. DAX 9.815,97 30 mrt
  +183,45
  +1,90%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare