Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: +0,74%

Slot: +0,74%

Prima beursweekje, maar het is wel veel minder leuk en bewegelijk als de Amerikanen de halve week kalkoen eten, vrij zijn en knokken in de Best Buy. De volumes stellen ook vandaag weer niet veel voor. Kijk maar

Ander nieuws deze week ging over de straaljager van de Russen die werd neergeschoten door de Turken. De koersen schrokken even, maar schudden dit nieuws van zich af. Nick heeft trouwens wel mooie data van HSBC over Turkije en Rusland.

 

 

De Italianen krijgen vertrouwen in de toekomst, dat zijn mooie cijfers. Volgende week zijn er ook weer de inkoopmanagersindices.

 

 

Vandaag is het Black Friday, ook op de beurs gebeurt er nauwelijks iets. Wij hebben de knokfilmpjes voor u verzameld en voor als u wat meer diepgang wenst over Black Friday heeft Business Insider wel een itempje:

 

 

Goh Katie wat ben je weer scherp vandaag. :-)

 

 

AEX, de rest en rentes!

De bekende vrijdagoverzichtjes nu.

  • AEX deze week: +0,74%
  • Deze maand: +2,17%
  • Dit jaar: +11,24%
  • AEX-herbeleggingsindex dit jaar (inclusief herbelegd dividend): +14,73%

Koersuitslagen van de andere beurzen deze week en een paar extra's.

 

 

Voor de volledigheid zijn hier de bekende reeks tienjaarsrentes op staatsobligaties. Dit keer zijn de scores tussen haakjes de koersbewegingen van de hele week.

  • Nederland: 0,61% (-4)
  • Duitsland: 0,45% (-3)
  • Frankrijk: 0,77% (-5)
  • Italië: 1,39% (-10)
  • Spanje: 1,52% (-12)
  • VS: 2,22% (-2)

Damrak

Lekkere week voor Delta Lloyd na een upgrade van HSBC. De andere twee verzekeraars Aegon en NN doen het ook prima. Altice ging onderuit door een optieconstructie met Goldman Sachs, maar de rest van de week herstelt het fonds zo goed dat het nu de op één na hardste stijger is.

ArcelorMittal zakt opnieuw en kreeg een downgrade van Barclays. Unibail-Rodamco zakt na een verkoopadvies van Goldman Sachs. DSM, Aalberts en Akzo hebben ook een mindere week.  

 

 

SBM Offshore heeft de wind in de zeilen dankzij dit nieuws over Petrobras. Flow Trader blijft maar oplopen en TomTom ook, sinds die deal met Uber. ASMI lifte van de week een dag mee met peer Infineon. Air France-KLM zakt behoorlijk, onder andere op cijfers over het toerisme in Parijs. Fagron, waar wil je toch heen? Vastgoedfondsen blijven ook achter, maar rentes zijn deze week wel gedaald.

 

 

Kendrion gaat deze week als de brandweer omdat Kempen zijn belang in het fonds heeft vergroot. Refresco Gerber, Nedap, Stern en Heijmans hebben het ook prima gedaan. Brunel heeft een slechte week achter de rug en Macintosh, Kiadis Pharma en Lucas Bols maken het rijtje met de grootste verliezers af.

 

 

Fijn weekend en bedankt weer voor al uw bezoek en reacties deze week!


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links