Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

M7: "Een nieuwe ster"

Een eenzame ruiter galoppeert richting de zonsondergang aan de horizon. “I’m a poor lonesome cowboy…”. Het elitecorps van fondsmanagers dat op IEX.nl als Magnificent Seven door het leven gaat, neemt na vier weken afscheid van founder member Paul Kitzen van Dresdner VPV.

Dat hadden we uiteraard liever niet gezien, maar directiebeslissingen van vermogensbeheerders hebben we te respecteren.

De activiteiten van Kitzen als fondsmanager waren moeilijk te combineren met zijn publicitaire activiteiten als lid van de Magnificent Seven van IEX.nl, aldus Dresdner VPV.

Derhalve heeft de talentvolle en eigengereide Kitzen vorige week zijn sheriff-ster en Stetson weer ter redactie ingeleverd.

Eigengereid
Jammer, maar het enthousiasme bij de overige zes en bij de lezers van de Magnificent Seven over deze bijzondere nieuwe rubriek is er niet minder om. Daarbij vonden we een ijzersterke – en al even eigengereide - vervanger bereid om de opengevallen plek op te vullen, zodat ons forum van topmanagers niets aan gezag en beleggingsexpertise hoeft in te boeten.

De zeven blijven daarom op volle sterkte: Glazener, Lanters, Bresser, Westerling, Van den Bos, Schellen en nieuw: de Belgische fondsbeheerder Ivan Nyssen van de Capital@Work Groep.


Nyssen: Waardevolle paniekaankopen
"Als valuebeleggers zijn wij altijd op zoek naar aandelen en sectoren waar andere beleggers en investeerders (nog) niet naar durven te kijken: ondergewaardeerde bedrijven met een lage, implicite groeivoet. Vinci bijvoorbeeld, een Frans constructie- en concessiebedrijf dat zich bezighoudt met parkings en snelwegen."

"Constructie en daarom cyclisch, dat is de perceptie in de markt. Vinci is alleen helemaal niet zo cyclisch. Omdat ze onder andere tolwegen en grote parkeerterreinen exploiteert, is het een echte cash cow met een grote, initiële investeringen, maar daarna nauwelijks nog. Ze heeft derhalve een gigantische free cash flow."

"Een ander is Bank of America (BOA). Financials deden het goed in de afgelopen twaalf maanden, uitgezonderd BOA. De overname van Fleet Boston wordt over het algemeen als te duur getypeerd. De waardering van BOA en Fleet Boston samen is laag. Wij hebben onze positie uitgebreid tot 5% van de portefeuille ten koste van Citigroup."

"Tot slot Interbrew – officieel Interbrew-Ambev - de eerste volledig globale brouwer. De waardering is momenteel laag. De koers kan van 23 euro terug naar de beginwaarde van 32 euro. Goed management en een uitstekende fusie." Lees meer.


Bresser: Rente onder 4%
"De banencreatie in de VS viel vrijdag bitter tegen. Het is de zoveelste teleurstelling voor allen die uitkijken naar een voortvarender economisch herstel. De trend van het groeicijfer (bbp) van de economie in de VS neemt al sinds november vorig jaar af en de verwachting is dat die over het eerste kwartaal dichter bij 3% dan bij 4% uitkomt."

"Met een afzwakkende economische groei en de moeilijke banenmarkt ligt een renteverhoging in Amerika niet in het verschiet. De kans dat de ECB de rente verlaagt binnen een termijn van drie maanden is volgens ons meer dan 50%. Voor 2004 verwachten we een tienjaarsrente tussen de 3,75% en 4%."

"De geldmarktrente blijft laag en ook de lange rente (tien tot deritg jaar) komt verder onder druk te staan. Veel vastrentende beleggers zijn verrast door de laatste ontwikkelingen. Zij zitten met een te korte duration en moeten nu langlopend papier kopen. Bij het huidige geringe aanbod drukt dat de rente." Lees meer.


The Magnificent Seven
Klik hier voor de trades en visie van zeven van de beste fondsbeheerders
Klik hier voor de IEX.nl Beleggingsfondsen Sectie
Klik hier om te reageren en te discussiëren

Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nlMagnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl

Auteur: The Magnificent Seven

It took seven to tame the West. Kijk mee over de schouders van zeven van de allerbeste fondsbeheerders van Nederland. Wat kopen en verkopen zij? Welke trends en bewegingen houden ze nauwlettend in de gaten? Hoe kijken ze naar de markt en naar aandelen? En wie zijn het eigenlijk? Felix Lanters, senior fondsbeheerder b...

Meer over The Magnificent Seven

Recente artikelen van The Magnificent Seven

  1. aug '04 M7: Campingironie
  2. jul '04 M7: "Dik verdienen"
  3. jul '04 M7: Felix vertrekt

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AB InBev 63,890 17:39
+0,120
+0,19%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links