Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

M7: Felix vertrekt

Felix Lanters, lid van IEX.nl's Magnificent Seven en één van de meest vooraanstaande en ervaren beleggers binnen ABN Amro Asset Management en De Bank zijn per direct uit elkaar. Onvrede over de nieuwe werksituatie zou de reden zijn, suggereren bronnen binnen de wereld van beleggingsfondsen.

De senior fondsmanager is volgens een persvoorlichter Jochem van de Laarschot van ABN Amro vorige week “in goed overleg met de bank” opgestapt. Als fondsmanager van het Trans Europe Fund wordt hij opgevolgd door Wim Mur, die al deel van het Europese aandelen-team uitmaakte.

Volgens de woordvoerder hebben de bank en Lanters samen besloten geen mededelingen te doen over de redenen van het beëindigen van de samenwerking.

Ouwe rot
Lanters was sinds 1987 werkzaam bij De Bank. Oorspronkelijk was hij analist en van 1991 tot 1994 maakt ehij deel uit van het researchteam voor duurzame consumentengoederen. Sinds 1994 is Lanters senior fondsbeheerder en verantwoordelijk voor het Trans Europe Fund, dat ooit door IEX.nl-columnist Jacques Potuijt is opgericht.

Volgens geluiden binnen de branche zou Lanters mogelijk moeite hebben met de nieuwe organisatiestructuur binnen ABN Amro, waarbij hij onder meer moest rapporteren aan jongere, minder ervaren collega’s. Lanters is momenteel op vakantie en niet voor commentaar bereikbaar.

Uiteraard houden we u op de hoogte van verdere ontwikkelingen rond ons Magnificent Seven-lid. Tot nader bericht gaan we er van uit dat Lanters zijn plek op het podium van de beste professionele beleggers van Nederland behoudt, op termijn mogelijk voor een andere werkgever.

Rood: AEX
Blauw: ABN Amro Trans Europe Fund

Over het Trans Europe Fund:
 • Belegt hoofdzakelijk in beursgenoteerde ondernemingen met een hoofdkantoor in Europa,
 • Gericht op bedrijfstakken en ondernemingen met een bovengemiddeld groeipotentieel en een stabiele omzet en winstgroeitrend,
 • Stelt de bedrijfstakkeuze centraal, vanuit de gedachte dat de verschillen tussen Europese landen steeds meer vervagen door vervlechting en de euro,
 • Spreidt naar omvang van ondernemingen.
  The Magnificent Seven
  Klik hier voor de trades en visie van zeven van de beste fondsbeheerders
  Klik hier voor de IEX.nl Beleggingsfondsen Sectie
  Klik hier om te reageren en te discussiëren

  Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl • Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl

  Auteur: The Magnificent Seven

  It took seven to tame the West. Kijk mee over de schouders van zeven van de allerbeste fondsbeheerders van Nederland. Wat kopen en verkopen zij? Welke trends en bewegingen houden ze nauwlettend in de gaten? Hoe kijken ze naar de markt en naar aandelen? En wie zijn het eigenlijk? Felix Lanters, senior fondsbeheerder b...

  Meer over The Magnificent Seven

  Recente artikelen van The Magnificent Seven

  1. aug '04 M7: Campingironie
  2. jul '04 M7: "Dik verdienen"
  3. jul '04 M7: Felix vertrekt

  Reacties

  Meedoen aan de discussie?

  Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

  Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

  Gesponsorde links