Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

M7: "Geen rentestap Fed"

IEX.nl presenteert: The Magnificent Seven. Zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland geven regelmatig vanuit hun portefeuillebeheer hun visie op aandelen en de markt op IEX.nl. Wat kopen en verkopen zij, welke sectoren vinden zij hot en welke not?

IEX.nl stelt aan u voor:

  • Ad Schellen (Ohra),
  • Felix Lanters (ABN Amro),
  • Mark Glazener (Robeco),
  • Jorik van den Bos (ING),
  • Jaap Westerling (Optimix),
  • Paul Kitzen (Dresdner VPV,
  • Joop Bresser (Delta LLoyd).

    De aftrap is vandaag aan Kitzen, hij stapt in Kendrion, Schellen, hij laat Walt Disney achter zich en Bresser, die dit jaar géén renteverhoging van de Fed verwacht.


    Kitzen in Kendrion

    "Van mijn 7% outperformance sinds 1 januari beleg ik nu 1% in Kendrion. Maandag ben ik ingestapt op 2,65 euro. Die dag maakte ze bekend Van Niftrik te verkopen. Kendrion heeft per aandeel van circa 3 euro een free cashflow van 2,60 euro en de winst per aandeel 2005 is 0,79 euro."

    "Ik ga ervan uit dat de banken Kendrion niet laten vallen, omdat ze winstgevende activiteiten altijd willen financieren. Ze heeft op de verkoop van bouten en moeren een marge van 10,6%. Dat is twee keer zo hoog als Nedschroef. In het tempo waarin ze momenteel bedrijfsonderdelen afstoten, moet redding mogelijk zijn."

    "Ik speculeer er op dat bij de cijferpresentatie vrijdag meer duidelijkheid komt over de verkoop van Automotive Plastic. De koers kan binnen twaalf maanden 50% tot 60% omhoog, als Kendrion overleeft. In dat geval heb ik 0,5 tot 0,6% extra outperformance, terwijl het risico tot 1% beperkt is. Verder heb ik Heijmans bijgekocht." Lees meer.


    Schellen verlaat Disney

    “Ik heb recent een Amerikaans bankaandeel verkocht en daarvoor middelgrote medische technologiebedrijven gekocht, zoals het Zwitserse Nobel Biocare. Die markt is de laatste twee jaar ontzettend hard gegroeid. Denk aan kunstheupen en pacemakers en daardoor is er nu veel free cash flow."

    "Grote bedrijven in de sector nemen belangen in de kleinere, zoals eerder grote farmacieconcerns dat bij biotechbedrijfjes deden. De medische technologie doet het goed, net als vorig jaar. In de technologiesector kocht ik twee weken geleden walt Disney. Niet omdat ik het bod van Comcast aan zag komen, maar omdat het een sterk bedrijf is."

    "Ik kocht op 23 dollar en verkocht op 27,50 dollar. Disney kan verder oplopen, maar er zijn nu andere onzekerheden, dan toen ik het oppikte. Viacom en NewsCorporation heb ik ervoor in de plaats genomen. Verder heb ik General Electric verkocht. Het aandeel is opgelopen met de sector, maar GE realiseert in 2004 nauwelijks groei." Lees meer.


    Bresser en de BoJ

    “De Bank of Japan (BoJ) speelt een opmerkelijke rol op de markt voor kapitaalmarktrente. Zij heeft groot deelgenomen aan een Amerikaanse tienjaars treasury. Liefst 40% ervan is bij centrale banken uit het verre oosten terechtgekomen. Normaal participeren die alleen in korte staatsobligaties van driemaands tot vijfjaars."

    "De zorgen over het versneld aantrekken van de monetaire teugels door de Fed zijn naar de achtergrond gedrongen. Zolang de inflatie tussen de 0,5% en 1,8% blijft, doet ze niets. Daarbij baart de werkloosheid haar zorgen, de daling is slechts een kwestie van veranderde definities. Geen rentestap daarom in de komende zes maanden, mogelijk zelfs heel 2004 niet."

    "Op de valutamarkt zien we een aanval op de 1,30 (euro-dollar), maar belangrijker is de verhouding tussen dollar en yen. Alles wijst erop dat de BoJ blijft interveniëren om de yen niet te sterk te laten stijgen. Dat betekent dat de euro aan kracht wint en de ECB de rente niet verhoogt. De tienjaars-rente beweegt dit jaar tussen de 4% en 4,5%." Lees meer.
    The Magnificent Seven
    Klik hier voor de trades en visie van zeven van de beste Nederlandse fondsbeheerders
    Klik hier om te reageren en te discussiëren

    Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl



    Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl
  • Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     
    The Magnificent Seven

    Auteur:

    It took seven to tame the West. Kijk mee over de schouders van zeven van de allerbeste fondsbeheerders van Nederland. Wat kopen en verkopen zij? Welke trends en bewegingen houden ze nauwlettend in de gaten? Hoe kijken ze naar de markt en naar aandelen? En wie zijn het eigenlijk? Felix Lanters, senior fondsbeheerder b...

    Recente artikelen van The Magnificent Seven

    1. M7: Campingironie
    2. M7: "Dik verdienen"
    3. M7: Felix vertrekt

    Reacties

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.