Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TomTom!

TomTom!

 

TomTom schiet ineens omhoog op hoog volume. We duiken direct op het vaak goed ingevoerde TomTom forum en daar vinden we een link naar een bericht op Bloomberg over Nokia.

Bloomberg meldt dat Nokia haar kaartenbusiness HERE wil verkopen voor zo'n 2 miljard euro. Doordat er zo'n bedrag voor HERE wordt betaald doet TomTom het nu ook zo goed, want de kaartenbusiness van het bedrijf is blijkbaar meer waard dan de markt in eerste instantie dacht of sla ik de plank nu mis?

Nokia Oyj is exploring the sale of its maps business as the Finnish equipment maker focuses on boosting growth at its wireless-network unit and improving its debt rating, according to people familiar with the matter.

Nokia’s maps business, which is known as HERE and competes with rivals such as Google Inc., is attracting interest from companies and private-equity firms, the people said, asking not to be identified because deliberations are private. Bids for the unit, which Nokia valued in its financial report at about 2 billion euros ($2.1 billion), are expected soon, they said.


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 april 2015 17:07
    Als Nokia HERE 2 miljard waard is, is de kaartendatabase van TomTom dat ook, en dan hebben we het nog niet over alle andere diensten van TomTom daaromheen, zoals consumentenproducten en diensten voor transportbedrijven. Indien je aan TomTom een prijskaartje van 3 miljard hangt, kom je op 13 euro. (laat maar komen)
  2. forum rang 4 tmaster 10 april 2015 19:42
    Blijkbaar zitten de 'professionele' analisten bureau's (de jos verstegen/rabobanken/citi's etc) er al lange tijd compleet naast bij tomtom.
    Niemand die dus bljkbaar het bedrijf en zijn/haar navigatiekaarten goed op waarden hebben kunnen schatten.

    Het lijkt wel of er nu ineens jurisprudentie is v.w.b. de waarde van TomTom.
  3. forum rang 6 hvasd2 10 april 2015 21:31
    quote:

    tmaster schreef op 10 april 2015 19:42:

    Blijkbaar zitten de 'professionele' analisten bureau's (de jos verstegen/rabobanken/citi's etc) er al lange tijd compleet naast bij tomtom.
    Niemand die dus bljkbaar het bedrijf en zijn/haar navigatiekaarten goed op waarden hebben kunnen schatten.

    Het lijkt wel of er nu ineens jurisprudentie is v.w.b. de waarde van TomTom.
    Als Jos Versteeg een analist is dan is Nick Bakker, voor mij, een analist-uit-opleiding.....
  4. @iPlof 11 april 2015 08:38
    Linkedin kocht eergisteren een online cursussen site voor anderhalf miljard en de koers steeg in 3 dagen datzelfde ook nog eens op dat geweldige nieuws..

    Als ik moest kiezen acht ik een kaartendatabase met alle verwante toepassingen veel waardevoller. Miljarden zeggen niets meer dat is ook vreemd, maar tomtom heeft tenminste nog een waardevolle hard asset, omzet en winst. Veel bedrijven hebben niets, maken 0 winst en worden gewaardeerd op een veelvoud van tomtom.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links