Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europa, lekker goedkoop

Go Europe! De Wall Street Journal luidt de koopklok voor Europese aandelen. De krant heeft namelijk ontdekt dat Europese aandelen dit jaar zijn achtergebleven bij hun Amerikaanse tegenvoeters.

Combineer dat met het gegeven dat er een pril herstel aan de gang is in de Europese economie en er ontstaan zowaar de eerste contouren van een heuse investment case voor Europese aandelen. 

En sja, de WSJ heeft ook wel een punt:

Some favorable winds are blowing. Despite a healthy rally over the past year, European stocks are still relatively inexpensive. The companies behind them generate plenty of cash and pay solid dividends. And Europe itself is less of a worry than one might think: European companies, especially big ones, generate a greater proportion of sales outside Europe than their U.S. peers do overseas.

In short, if Europe's economy even stabilizes, bulls say, European stocks are a good way to benefit from the earnings power of big, developed-world companies—at a better price than U.S. shares and without the stomach-turning volatility of Japan.

Vroeger bestond er zoiets als de Dutch discount, nu heeft de eurocrisis gezorgd voor een European discount. Als die zorgen blijven afnemen kan ook die korting ingelopen worden.

"There are a lot of hidden gems that are being penalized for being listed in Europe," says Michael Barakos, chief investment officer for European equities at J.P. Morgan Asset Management in London.

Maar goed, het feit dat Europa is achtergebleven bij de VS heeft natuurlijk wel zijn redenen en die zijn niet als bij toverslag verdwenen. Bovendien hangt die underperformance ook wel erg af van de periode waar je naar kijkt.

Year to date loopt Europa (de Euro Stoxx 50-index) inderdaad achter op de S&P 500.

Maar over 12 maanden gementen sloffen we het Amerijkaanse tempo makkelijk bij.

En we zijn zelfs al een maandje lekker aan het outperformen. 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Euro Stoxx 50

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pietje-2005
0
Dus, Europa heeft de laatste ruimte voor een (voorlopig laatste?) upswing, want de States zijn te duur nu?
theo1
0
Nee, dat staat er niet. Er staat dat Europa goedkoper is dan de VS en dat Europese multinationals het helemaal niet zo beroerd doen. Verder staat er dat Europese multinationals gemiddeld minder afhankelijk zijn van Europa dan Amerikaanse van de VS. Dus als het in Europa beroerd blijft gaan, hoeft dat niet dramatisch te zijn voor de grootste Europese bedrijven. Verder is Europa minder eng dan Japan. Daardoor kunnen Europese multinationals een manier zijn om wereldwijde exposure te krijgen voor een lagere prijs dan Amerikaanse multinationals.

Dus de conclusie is dat het voor Amerikaanse beleggers aantrekkelijk kan zijn om in Europa te beleggen. Er staat nergens dat de VS te duur zijn, alleen dat ze duurder zijn dan Europa. Er staat ook nergens iets over een "(voorlopig laatste) upswing". Ik zie geen concrete voorspelling van beurskoersen in het artikel.
pietje-2005
0
Zag ik ook niet, hoor ;-)
Is alleen dat we bij een (tijdelijke tussen?-) top lijken te zitten, met uitzicht op meer.(of even een tikkie terug?)
Op of nabij (tussentijdse) topjes uitkijken met handelen op dit soort berichten, is wat ik voor ogen had.
theo1
0
Met handelen op dit soort berichtjes houd ik me niet bezig. Daarmee kan ik je helaas niet helpen.
pietje-2005
0
Ik handel op gevoel, TA en nieuws.
Dit soort berichten zijn daarbij van belang, eventueel.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Pieter Kort

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media. In de afgelopen jaren stond hij aan de wieg van nieuwe titels als IEXProfs (voor professionele beleggers), Partici...

Meer over Pieter Kort

Recente columns van Pieter Kort

  1. 03 jul Waarom obligatie-ETF’s niet aan ... 6
  2. 06 jun Een doffe dreun voor het sentiment 8
  3. 30 apr Zijn de goedkoopste ETF’s de bes... 4

Gesponsorde links