Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederlandse chippers weer voorop

Nederlandse chippers weer voorop
Beeld: ASML

Nvidia publiceerde afgelopen week bijzonder sterke cijfers waarna de gehele halfgeleidersector een flinke duw in de juiste richting kreeg. Artificial Intelligence lijkt de sector een nieuwe impuls te geven, waardoor veel chippers na een maandenlange rustpauze de weg omhoog weer wisten te vinden.

Ook de Nederlandse chipbedrijven profiteerden de afgelopen dagen goed van het gedraaide sentiment. Zowel ASML als ASMI en Besi schoten na de cijfers van Nvidia omhoog en hebben hun consolidatiefase achter zich gelaten.

SOX-index

Het sentiment in de halfgeleidersector wordt het beste weergegeven door het koersverloop van de Philadelphia Semiconductor index, afgekort SOX-index. Deze index is samengesteld uit de 30 grootste semiconductorbedrijven met een Amerikaanse beursnotering.

Het technisch beeld van de SOX-index is de afgelopen week flink opgeklaard. De SOX weet namelijk de stijgende trend te hervatten, nu de consolidatie van de afgelopen periode aan de bovenzijde is verlaten.

De index signaleerde met de uitbraak boven de voorgaande top een technische verbetering. De oude uptrend is weer opgepakt, waardoor verdere koersstijging mag worden verwacht. Eerste koersdoel ligt rond weerstand 4.068,15 punten (gevormd op 7 januari 2022). Steun ligt rond 2.861,45 punten (bodem van 17 maart).

Aandelenindex SOX chips koers

ASML

ASML is in de laatste correctie opgevangen door de voormalige weerstand. Hiermee blijft het technische beeld positief en is ruimte vrijgekomen voor een stijging richting €777,50 (top gevormd op 19 november 2021). De doorbraak van de laatste koerstop heeft de verbeteringen bevestigd. De steun vinden we op €551,50 (bodem van 13 maart).

Het 200-daags voortschrijdend gemiddelde laat een stijgende trend zien. Dit wijst op een positieve technische conditie.

Aandeel ASML koers

ASMI

ASMI weet de stijgende trend te hervatten nu de consolidatie van de afgelopen periode aan de bovenzijde is verlaten. ASMI signaleerde met de uitbraak boven de voorgaande top een nieuwe verbetering.

De oude uptrend is weer opgepakt, waardoor verdere koersstijging mag worden verwacht. Eerste koersdoel ligt rond weerstand €438,70 (gevormd op 19 november 2021). Steun ligt rond €297,35 (bodem van 3 maart).

Aaandeel ASMI koers

Besi

Besi presteert al enige tijd het beste van de drie Nederlandse chipbedrijven en ondervindt sinds eind vorig jaar koopkrachtige vraag onder beleggers. Onlangs is de koers door de weerstand van de toppen van 2021 en 2022 gebroken, waarmee het beeld verder is opgeklaard.

Besi slaagt er in om fors hogere toppen en bodems te vormen. De kleinste terugval wordt al benut om opnieuw (bij) te kopen. We houden rekening met verdere koersstijging richting koersdoel €125,00. Ook hogere niveaus zijn mogelijk. Steun ligt rond €73,56 (bodem van 28 april).

Aandeel Besi koers

 

Weten welke aandelen koopwaardig zijn?

Recent is een nieuw platform voor Tostrams.nl opgezet. Met dit platform stellen wij u in staat om, naast dat u er onze gebruikelijke technische analyses en het beursnieuws kunt volgen, ook alerts bij Tostrams in te stellen. Van elk aandeel kunt u aangeven dat u een e-mail-alert wilt ontvangen zodra het koopwaardig wordt bevonden.

Bent u benieuwd hoe de vernieuwde website Tostrams.nl eruitziet? Klik dan hier om hem nu te bekijken.

Wilt u het vernieuwde Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €29,95.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 25 sep Technische plaatjes onder druk 53
 2. 18 sep Consolidatie duurt voort 56
 3. 11 sep Duitse beurs nog best degelijk 28

Gerelateerd

Reacties

154 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 d' Aandelen ' 30 mei 2023 08:21
  quote:

  adritromp schreef op 30 mei 2023 08:09:

  [...]

  Dank u!

  Zou het dan vandag een rode dag gaan worden ?
  Goedemorgen

  Dat is maar afwachten, op de dag-, 4 uur- en de 1 uur grafiek is de richting omhoog, ik denk zelf een vlak koersverloop tenzij er nieuws komt die de koers sterk beïnvloed.
154 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links