Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"De gasprijs gaat mogelijk onder $0"

"De gasprijs gaat mogelijk onder $0"

De Dutch TTF Gas Future, de benchmark voor Europees gas, noteert op het laagste niveau in twee jaar. Handelaren verwachten zelfs dat er nog het nodige van de prijs af kan.

De gasvoorraden lopen op en de Europese overheden kopen maar mondjesmaat gas in. Arend Jan vertelt in deze uitzending van de IEX BeleggersPodcast waarom de gasprijs weleens onder de $0 kan duiken.

Daarnaast ontkomen we er niet aan om de spectaculaire cijfers van Nvidia te bespreken. Waarom gaat de koers van de Amerikaanse techgigant zo hard omhoog en wat betekent dit voor de Nederlandse chippers? 

Verder komen de volgende onderwerpen aan bod: 

       • Waarom het onverstandig is om Besi te shorten
       • De Fed-notulen
       • Beleggers reageren negatief op nieuwe CEO Aalberts
       • De 'onrustige' aandeelhoudersvergadering van Shell
       • Vijf tips die voorkomen dat je wordt opgelicht door finfluencers 
       • Waarom krimpaandelen een goede belegging kunnen zijn
       • Ebusco

Niels Koerts is beleggingsanalist bij IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 beleggingsanalist bij IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Zijn passie voor beleggen heeft hier gelukkig niet onder geleden. In 2020 heeft hij zijn bachelor bestuurskunde ...

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

 1. 15:15 Deze drie dividendaandelen zijn een must have in de beleggingsportefeuille
 2. 29 mei Slotcall: Negatieve draai 2
 3. 29 mei Waarom dividendaandelen onmisbaar zijn in uw beleggingsportefeuille

Gerelateerd

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
 1. G.errit@ 26 mei 2023 14:59
  Ja Amerikaans gas daar betalen we 4 keer zoveel voor dan de amerikanen zelf doen, het kan wel de helft goedkoper en als de overheid ook de belasting daarvan halveert dan kunnen alle mensen van de winter er gewoon weer warm bij zitten, dan trekt de economie ook weer aan.
  De inflatie komt toch grotendeels door die idiote energie prijzen.
 2. forum rang 7 €URO-Trader 27 mei 2023 09:48
  quote:

  Martijn schreef op 26 mei 2023 16:08:

  Je betaald veel meer belasting over gas en elektra als wat gas en elektra echt kosten!
  Benzine en diesel exact het zelfde liedje te belachelijk voor woorden gewoon.
  Plus dat Nederland veel te veel regeltjes heeft ook zo belachelijk.
  Afghanistan schijnt een gastvrij en vriendelijk land te zijn. Ik breng u graag kosteloos naar Schiphol. Ook een prima klimaat voor uw partner, edoch gaarne de regeltjes volgen van de Taliban. Veel plezier!
 3. Calvin 27 mei 2023 10:02
  Ik heb een vraag maar deze is al beantwoord: ging over shorten van aandelen. Of jullie dat percentage ook meenemen in jullie analyses, dus als jullie een analyse van Alfen maken of de shortpositie van 7% er ook in meegerekend is. Verder elke week een hele goede podcast, jullie zijn echt geen finfluencers. Ik ben 31 jaar en ik luister niet naar hen. De enige podcasts die ik luister zijn van jullie en die van de aandeelhouder met Nico en Albert.
 4. Martijn 27 mei 2023 10:10
  quote:

  €URO-Trader schreef op 27 mei 2023 09:48:

  [...]Afghanistan schijnt een gastvrij en vriendelijk land te zijn. Ik breng u graag kosteloos naar Schiphol. Ook een prima klimaat voor uw partner, edoch gaarne de regeltjes volgen van de Taliban. Veel plezier!
  HaHa hier kunnen we uren over debatteren,maar ik snap heus wel wat je bedoeld.
  Ik wil hier 1 ding over zeggen maar dan ook echt 1 ding waarom is het in Duitsland en Belgie dan wel veel goedkoper?
  Naar mijn mening worden we in Nederland met open ogen bedonderd door onze regering.
 5. Martijn 27 mei 2023 10:54
  quote:

  G.errit@ schreef op 26 mei 2023 14:59:

  Ja Amerikaans gas daar betalen we 4 keer zoveel voor dan de amerikanen zelf doen, het kan wel de helft goedkoper en als de overheid ook de belasting daarvan halveert dan kunnen alle mensen van de winter er gewoon weer warm bij zitten, dan trekt de economie ook weer aan.
  De inflatie komt toch grotendeels door die idiote energie prijzen.
  Helemaal mee eens!
 6. forum rang 7 wiegveld 27 mei 2023 21:15
  dailyreckoning.com/red-alert/

  Let op! Geloof de beursmannetjes niet.

  In short, the system is blinking red.

  The bottom line is that we are facing a severe recession, a financial crisis worse than 2008, de-dollarization, lost confidence in the Fed and the U.S. dollar, political repression through the rise of central bank digital currencies (CBDCs) and potentially, extreme social unrest.

  The winners in this scenario are gold, silver, land, energy, agriculture and U.S. Treasury notes. The losers are stocks, corporate bonds, and commercial real estate.

  You should position your asset allocations accordingly to survive the storm. No one knows exactly when the storm will impact. I can’t give you a specific date.

  But don’t wait until it’s too late. It’s better to be months early than one minute too late.
 7. forum rang 9 Wilbar 28 mei 2023 15:17
  quote:

  G20 Xdrive schreef op 27 mei 2023 20:42:

  Per 1juli liter benzine 15 cent duurder alsof het niet duur genoeg is.
  Kwartje van Kok ook nooit terug gekomen, hoeveel deccenia betalen we al teveel t.o omringende landen.
  Het staat u geheel vrij om in ons omringende landen te gaan tanken.
 8. Maan Arkenbosch 28 mei 2023 22:47
  Zoals bekend is door het tomeloze drukpersen van de €. om de notoire Zuid E.U. staten financieel boven water te houden een tsunami van schulden ontstaan.Per ultimo 2022 was de E.C.B.schuld gegroeid tot €. 7.956 miljard.
  Deze schuldentitels werden uitgegeven met een zeer lage tot geen rente vergoeding en staan derhalve nu, door de stijgende rente ver onder pari op de balans.Hierdoor heeft de E.C.B. op deze schulden een een fors verlies op haar balans staan.Het meer dan 10 jaar uitgevoerde drukpers circus is feitelijk de aanjager van de inflatie.
  Om deze inflatie in toom te houden is het noodzakelijk een monetair krapte beleid te voeren via deposito-s op de E.C.B. via de regulaire banken.Alleen al in ons land hebben de spaarders €.430 miljard aan spaargeld op de banken staan en deze buffer is een drempel om de vraagzijde te verminderen.Feitelijk is hierdoor de inflatie moeilijk te bedwingen en wij zien dat de prijzen in de supermarkt, reizen, verpleging,zorg, wonen, transport e.d. vrolijk blijven door stijgen.
  Spaarders worden met een fooi van 3/4 tot 1% afgescheept, terwijl de (spaar)banken van de E.C.B. 3,25% krijgen, terwijl deze rente verder gaat stijgen.Zowel het fors verlies op zombie obligaties, alsook de uit te keren E.C.B.rente op bank deposito-s zorgen voor toekomstig forse E.C.B. balans verliezen.De aandeelhouders van de E.C.B., de landelijke centrale banken (D.N.B.), krijgen deze verliezen voor hun kiezen en schuiven dit door naar de landelijke begrotingen.
  Uiteindelijk gaat o.m. de kleine spaarder/pensioenfondsen/burgerij via de belasting hiervoor opdraaien, terwijl er al een forse koopkracht erosie van spaargeld, via inflatie plaatsvind.Hierdoor ontstaan, zoals wij zien, forse looneisen, welke tot een politiek-welkome inkomsten/loonbelasting en premie verhoging leiden en daardoor de inflatie opstuwen.
  Vergeet niet dat de verhoogde inflatie op producten, energie en diensten, de BTW/ overige accijnzen e.d. ook verder opjagen, dus de inflatie versterken.Duidelijk is dat de bevolking en vooral de spaarders, ook t.a.v. de idioot hoge vermogens rendement heffing, O.Z.B./gemeentelijke belastingen flink gepakt worden.
  Het is de vraag, waarom spaarders niet rechtstreeks via het E.C.B.loket geen 3,25% rente kunnen krijgen, dat zou digitaal geen probleem hoeven te zijn.(zie regulaire E.U.banken)
  Worden de onvervulbare behoeften van de middenklasse, eerste levensbehoeften, zoals voedsel, energie en wonen het breekpunt voor verandering?
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links