Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slimste-winnaar vertrouwde op onderbuikgevoel

Slimste-winnaar vertrouwde op onderbuikgevoel

De Slimste Belegger-competitie ligt weer achter ons en de winnaar is bekend. Speler Mon-E-Man harkte een rendement van 141,6% bij elkaar en mag zich de Slimste Belegger van 2021 noemen.

Wat was zijn geheim? Tijd voor een belletje!

Van harte gefeliciteerd! Wat was uw strategie?

"Het waren vooral indices en grondstoffen als goud, zilver, olie en aardgas waar ik me op gefocust heb. Ik maakte gebruik van technische analyse, waarbij ik lette op de weerstanden en de steunen."

En hoe ging dat? 

"Dat ging heel goed, zeker in het begin. Toen de weken vorderden, nam de volatiliteit behoorlijk toe en toen werd het best moeilijk. Zodra ik even de gelegenheid had, zat ik wel achter de laptop. Daar ging best wat tijd in zitten. Het was een spel, maar het voelde bijna echt."

Wat was uw beste trade?

"Ik heb vooral gescoord met de indices. Er was een dag, ik meen in de laatste week, dat het sentiment begon te draaien en er volgde een flinke daling. Daar had ik met mijn onderbuikgevoel op ingezet en daarmee heb ik flink gecasht. Dat had ik goed aangevoeld.”

En welke ging minder goed?

"Dat was in de laatste twee weken. Ik had steeds geluk met de grondstoffen, maar toen met goud en aardgas even niet. Ik was dan te laat met verkopen."

Hield u ook de andere spelers in de gaten?

"Ik keek wel iedere dag even naar het klassement. Het is toch een competitie en je wilt bijblijven met wat de anderen doen. Maar ik heb me niet laten leiden door posities van anderen, ik heb echt mijn eigen pad gevolgd."

Tot slot: wat heeft u opgestoken van het spel?

"De marktomstandigheden waren dit keer best pittig. Je zag het aan de prestaties van de coaches, zij gaven ook aan dat het deze keer echt wel lastig was. Mijn ervaring is dat je niet alleen op technische analyse, maar ook best op je onderbuikgevoel kunt vertrouwen. Het heeft mij in ieder geval goed geholpen."


Weekwinnaars:
Week 1. albertus, met een rendement van 28,54%.
Week 2. edje raketje, met een rendement van 137,5%.
Week 3. Update, met een rendement van 66,23%.
Week 4. De Oudjes, met een rendement van 87%.


Heeft u tijdens de Slimste Belegger de smaak te pakken gekregen? Bekijk op de website van BNP Paribas het aanbod en handel met echte turbo's!

Risicowaarschuwing: 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 17 mrt World Online, een historische luchtbel 7
  2. 16 mrt Dit zijn de 11 winnaars van de IEX Gouden Stier 2022 6
  3. 15 mrt Welke bedrijven maken vanavond kans op een Gouden Stier?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links