Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX verlaagt koersdoel HAL na afblazen beursgang Coolblue

IEX verlaagt koersdoel HAL na afblazen beursgang Coolblue

De IEX Beleggersdesk heeft het koersdoel voor het aandeel HAL Trust met €3 verlaagd nu de beursgang van Coolblue voor de tweede keer is afgeblazen.

Vorige week meldde de webwinkel zijn lonen stevig te moeten verhogen om het personeelstekort op te lossen. De winstgevendheid gaat hierdoor naar verwachting met ruim 40% omlaag, wat de kans verkleint dat de markt de gewenste €4 tot €6 miljard voor het bedrijf wil neertellen.

Analist Niels Koerts verlaagt daarom zijn taxatie van Coolblue, en daarmee die van de netto intrinsieke waarde van grootaandeelhouder HAL.

Lees de volledige analyse op IEX Premium.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 17 mrt World Online, een historische luchtbel 7
  2. 16 mrt Dit zijn de 11 winnaars van de IEX Gouden Stier 2022 6
  3. 15 mrt Welke bedrijven maken vanavond kans op een Gouden Stier?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links