Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleintjes op het vinkentouw

Kleintjes op het vinkentouw

De AEX-index heeft deze week weer een nieuw hoogtepunt op het bord weten te zetten. Na de felle kortstondige correctie van medio augustus is de index weer goed opgeveerd en teruggekeerd boven de voorgaande koerstop. De stijgende trend heeft hiermee een nieuwe impuls gekregen.

Royce besprak in zijn column van dinsdag al het technische beeld van de Nederlandse Midkap-index. Deze is net als de hoofdindex opwaarts uitgebroken en kan haar weg omhoog vervolgen richting nieuwe all-time highs.

De Nederlandse Smallcapsindex daarentegen noteert nog onder haar toppen van de afgelopen maanden, maar lijkt nu ook op weg naar de weerstand. Een opwaartse uitrbaak zal ook hier het beeld flink doen opklaren. Ik bekijk het technsiche plaatje van de Smallcapsindex en een drietal aandelen daaruit.

AScX nadert weerstand

De Nederlandse Small Caps index (AScX) laat per saldo een zijwaarts koersverloop zien. De steun bevindt zich rond 1.295,30 (bodem van 25 maart) en de weerstand rond 1.405,82 punten (gevormd op 15 juni).

De AScX lijkt nu een hogere koersbodem te vormen. Dat duidt op een technische verbetering. Beleggers durven immers op een hoger niveau in te stappen. Het is wachten op een doorbraak en slotstand boven de weerstand. Na een uitbraak hierboven mag een grotere koersstijging verwacht worden.

Acomo test de onderkant van de stijgende trend

Een mooie stijgende trend is bij Acomo (Amsterdam Commodities) zichtbaar. Toppen en bodems liggen steeds flink hoger en dat signaleert gretigheid onder de beleggers. De kansen liggen in opwaartse richting. De uptrend heeft ruimte richting weerstand €28,80 (top van 12 juli 2017).

Enkel bij een eventuele terugval onder steun €23,50 (bodem van 29 juli) treedt een technische verzwakking op. De moneyflow (die van de beursomzetten wordt afgeleid) van Acomo is sterk. Dit geeft aan dat er sprake is van instroom van nieuw kapitaal.

CM.com veert op

In de recente terugval heeft CM.com een hogere bodem achtergelaten binnen de stijgende trend. Het positieve technische beeld wordt bevestigd, omdat de koers boven de voorgaande top weet te blijven. Dit wijst op koopkrachtige vraag. Er ligt steun op €39,75 (bodem van 16 augustus). Weerstand, gevormd door de recente koerstop, ligt rond €48,00.

Nedap wacht op uitbraak

Nedap slaagt er weer in om hogere bodems te vormen. Technisch bezien is er sprake van bodemvorming. Dit signaleert aantrekkende vraag. Er komt ruimte voor een grotee stijging vrij na een doorbraak en slotstand boven de weerstandszone €63,30 - €64. Volgende koersdoel ligt dan rond €70. Steun ligt op de bodem van 11 augustus rond €60,20.

De oplopende moneyflow bevestigt dat er nieuw geld in de markt komt.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 30 mei Nederlandse chippers weer voorop 153
 2. 22 mei Zwaargewichten kunnen AEX extra zetje geven 57
 3. 15 mei Geldstromen naar de AEX komen weer op gang 64

Gerelateerd

Reacties

75 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Meelezer111 26 augustus 2021 08:38
  quote:

  sims schreef op 26 augustus 2021 07:56:

  "Na de felle kortstondige correctie van medio augustus"

  ??? heb ik iets gemist??
  hahahaha, inderdaad.
  Deze strove van de heer Slot geeft aan dat de aandelenmarkt niets meer te maken heeft met de realiteit.
  Eigenlijk vind ik dit een heel bearish signaal.
 2. forum rang 7 ttroo 26 augustus 2021 10:09
  En de trade weer terug gedraaid. Prima deal. Als het kan wil ik deze trade wel de hele dag doen. Maar dat is natuurlijk een sprookje. En nu? Yields geven niet zo maar op. Stieren geven niet zo maar op. Beren kunnen de koersen niet voldoende naar beneden drukken. Een zeer broos evenwicht, wat onevenwichtig gaat worden.
 3. forum rang 7 ttroo 26 augustus 2021 10:13
  Australie op de rand van een sell advies. Beren hebben het redelijk goed gedaan. Ze doen er al de hele week over om de Australische index wat punten naar beneden te duwen. Futurenu op 7.432. Onder de 7.400 de sell advies. Zwitserland - een afscheidskus? Zou een schitterende kus uit het boekje zijn. Canada gaat nog te goed. Beren kunnen de Canadeze beurs naar een sell advies drukken, ze staan er redelijk dichtbij. Maar het lukt ze de afgelopen 2 dagen niet. Vandaag een nieuwe kans.
 4. forum rang 7 ttroo 26 augustus 2021 10:29
  Ukkie yield probeert de uitbraak te realiseren. Ze zijn goed bezig!
  Amerikaanse yield ziet met de 1.35 op een belangrijke stand. Om ten eerste uit te breken uit de down trend en ten tweede om de 1.36 weerstand te veroveren. Kortom ik wil een 1.37 zien voor de Amerikaanse yield voordat ik wild enthousiast word voor hogere Amerikaanse yields.
  Iedereen is wakker. Gaat de FED taperen, ze zullen minimaal een tekst neerzettten a la tapering en tapering tempo is afhankelijk van de market condititions. De zwakkeren staan aan het roer. Biden. Powerless. En dat kan niet goed gaan met een land wat zinkende is. Duitse yield zit gevangen tussen hoop en vrees. De -0.40 veroveren zou een mooie mijlpaal zijn. Nietemin rode lijnen blijven ver weg, maar met het tempo van gisteren komen ze een stukje dichterbij en als het tempo van gisteren wordt gehandhaafd dan staan ze binnen 5 a 6 yield dagen op de rode lijn. Maar dat is te veel fantasy.
75 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links