Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Powell èn Draghi over inflatie: toch maar even opletten

Even een vleugje 2017 op de financiële markten vandaag, met zowel Jerome Powell als Mario Draghi in het nieuws met quotes over inflatie. Die laatste is natuurlijk inmiddels premier van Italië, maar als de ex-ECB-president het I-woord in de mond neemt kijken we toch stiekem even op. De man heeft er verstand van. 

Powell komt wederom met de geruststellende woorden dat de oplaaiende inflatie een tijdelijk fenomeen zal blijken te zijn. "Het zijn geen factoren die leiden tot hogere inflatie op lange termijn." Wel geeft hij aan "waakzaam" te blijven.

En wat zegt Mario Draghi vandaag in het Italiaanse parlement? Vrijwel hetzelfde, maar met een toevoeging: ga niet te hard op de rem staan, want we hebben de groei keihard nodig om onze schuldenberg te laten slinken. 

Ruimhartig blijven stimuleren dus, is het devies en met die boodschap zal Draghi zich ook weer in Europa melden. Niet als onafhankelijke bankpresident die slechts kan oproepen tot een ruimer begrotingsbeleid, maar daadwerkelijk aan de onderhandelingstafel, tegenover de frugal four.  

Het charmeoffensief richting EU lijkt inmiddels ingezet. Draghi's uitje met Ursula von der Leyen naar Cinecitta levert fraai beeld op.

 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media. Volg hem op Twitter: @pieterkort.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 23 jun Powell èn Draghi over inflatie: toch maar even opletten
  2. 23 jun Oranje boven in de IEX Fonds 40
  3. 28 mei Dit zijn alle 20 long- èn shorttips van de Hollandse Aandelenavond 3

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links