Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dit zijn alle 20 long- èn shorttips van de Hollandse Aandelenavond

Dit zijn alle 20 long- èn shorttips van de Hollandse Aandelenavond
Beeld: Ralph Wessels, Rogier San Giorgi (BNP Paribas), Nico Bakker, Jos Versteeg, Jim Tehupuring, Royce Tostrams. Foto: Matthijs Immink

Eén keer per jaar mogen beleggingsexperts zich ongegeneerd overgeven aan hun home bias en hoeven ze niet verder te kijken dan het Damrak.

Op de Hollandse Aandelenavond vragen wij - organisatoren BNP Paribas en IEX - ze namelijk om voor ons de mooiste snoepjes van de Nederlandse beurs te selecteren. Gisteren deden ze dat voor inmiddels de elfde keer op rij, voor een uitverkocht huis.

Nou ja, uitverkocht - door de coronamaatregelen was het net als vorig jaar een volledig online evenement, maar wel met een recordaantal kijkers. Wellicht was u erbij en wilt u de tips graag even teruglezen, misschien heeft u het gemist: hoe dan ook, hieronder vindt u alle aandelentips van de Hollandse Aandelenavond.

U kunt de hele avond hier terugkijken, inclusief de interessante slotdiscussie tussen de vijf experts, waarin en passant ook nog even de niet-zo-Hollandse cryptomarkt ter sprake kwam.

Expert 1: Royce Tostrams

 • Ordina. Laat na ongeveer 10 jaar zijwaarts te hebben bewogen sinds eind vorig jaar eindelijk een duidelijk opwaartse trend zien.
  Technische analyse Ordina
 • Boskalis. Is na een lange periode in een voornamelijk zijwaarts, en de laatste tijd dalend, trendkanaal omhoog gedraaid.
  Technische analyse Boskalis
 • Sligro. Draait na een slechte periode keurig omhoog: zowel de koers als de door Tostrams gehanteerde BOB-indicator ('Best of the best').
  Technische analyse Sligro

Expert 2: Jos Versteeg

 • ASML
 • ASMI
 • Besi

Drie chiptips, waarbij Versteeg de disclaimer meegeeft dat dit geen suggestie voor het komende jaar is, maar vooral als langetermijntip moet worden gezien. De drie Nederlandse chipbedrijven spelen alle drie op hun eigen manier een belangrijke rol in de verdere versnelling en verkleining van de chiptechnologie. Dat zal nog jaren blijven doorgaan en dat maakt deze technologische wereldleiders tot aantrekkelijke langetermijnbeleggingen.

Expert 3: Jim Tehupuring

Tehupuring kiest, met het EK in aantocht, voor een voetbalanalogie. Voor een evenwichtige verdeling van risico's is een goede spreiding noodzakelijk. In de eerste plaats in de asset-allocatie (aandelen, obligaties, vastgoed, cash), maar ook op het aandelenvlak moet de opstelling zowel verdedigers als aanvallers bevatten.

 • Ahold Delhaize. De verdediger in de selectie. Sterke groei en marge, mooi dividendrendement, is wat achtergebleven.
 • Just Eat Takeway. De creatieve middenvelder. Briljante groeicijfers, maar een zwakke koersperformance. "Onwaarschijnlijk dat het aandeel niet verder is opgelopen in de coronaperiode."
 • ING. De grillige spits. Wat meer risico, maar met de hervatting van het dividend en een lonkende verbetering van de rentemarge kan ING wel eens positief gaan verrassen.

Expert 4: Ralph Wessels

Nu de wereld deze zomer verder open gaat, zal de wereldeconomie verder gaan versnellen. Eerst was China de motor, nu de VS en binnenkort wordt het Europa. Wie gaan daarvan profiteren?

 • Just Eat Takeaway. Operationeel ontzettend goed bezig, groeit enorm hard, maar het aandeel ligt onder druk door een slecht sentiment rond bedrijven in de 'gig'-economie. Het aandeel heeft een inhaalslag te maken.
 • Unibail-Rodamco-Westfield. Is als uitbater van winkelcentra extreem hard geraakt door corona en had te maken met een opstand van aandeelhouders. URW lijkt in rustiger vaarwater terecht te komen en de omzet per vierkante meter draait inmiddels alweer de goede kant op.
 • Unilever. De vooruitzichten voor het jaar zijn verbeterd. Bovendien wint Unilever marktaandeel in de markten waarin het opereert en het aandeel kan ook profiteren als de rondwarende inflatieangst overtrokken blijkt, zoals Wessels verwacht.

Expert 5: Nico Bakker

 • Ahold. Een mooie serie toppen en bodems. Er is een nieuwe upswing gestart met koersdoel > €28.
  Technische analyse Ahold
 • IMCD. Een mooie uptrend, zonder tekenen van overspannenheid.
  Technische analyse IMCD
 • Unilever. Aandeel zit in een stijgende trend, waarbij de beste kansen nu richting de bovenkant van die trend liggen.
  Technische analyse Unilever

Vijf short-tips

Omdat we te gast waren in het huis van de turbo's, te weten bij BNP Paribas, waar long en short altijd hand in hand gaan, en ondat we ook de minder positief ingestelde aandelenbeleggers wilden plezieren vroegen we de vijf experts ook om ieder één short-tip te geven. Dat bleek niet voor iedereen even makkelijk (4 van de 5 verwachten verder oplopende koersen dit jaar), maar deze konden we noteren:

 • Royce Tostrams: Royal Dutch Shell. Hier leest u de uitleg van Royce.
 • Jos Versteeg: Signify
 • Jim Tehupuring: Air France-KLM
 • Ralph Wessels: Heineken (Wessels gebruikt liever de term 'underweight'; op dit aandeel staat geen verkoopadvies)
 • Nico Bakker: ASML ("Tijd voor wat afkoeling.")


IEX en BNP Paribas hopen u volgend jaar weer te mogen begroeten bij de stimulerende en leerzame Hollandse Aandelenavond!


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media. Volg hem op Twitter: @pieterkort.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

 1. 21 mrt Slotcall: Banken komen tot rust, AEX begint de lente in het groen 1
 2. 07 mrt Slotcall: Powell praat de beurs omlaag 7
 3. 28 feb Slotcall: AEX strijdend ten onder na chip- en rentedreunen 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Goldfish1080 28 mei 2021 16:59
  Nico is de stumper van het stel. Kloot werkelijk wat aan.

  De lijntjes van Royce zijn altijd wel entertaining.

  Verder herken ik me wel in de adviezen, zeker in die van Jim en Royce. Al denk ik dat je met ING wel laat bent nu. Zou ze nog wel kopen als je ze niet hebt maar meer dan een kleine overweight positie zou ik niet in mijn portefeuille willen.
 2. Peak 31 mei 2021 09:41
  Kritiek op Nico begrijp ik niet Goldfish. Ik heb dit jaar juist met zijn ideeen veel kunnen bijboeken. Ik kijk wel naar meerdere bronnen en bij meerdere neuzen dezelfde kant op; go. Jammer dat hij geen short ideeen meer aanreikt. We zitten af en toe in een zeer volatille markt. Je kan dan op korte termijn flink dalen en toch in de goede richting zitten, de kracht van technische analyse op hele korte termijn loopt dan wat terug op weekbasis wordt het dan juist sterker. Daar kan je rekening mee houden in je weging als je een idee opvolgt. Sterk ook dat wat Nico zegt, hij ook zelf doet.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 30,795
  +0,67% +0,205
 2. 1,540
  -3,14% -0,050
 3. 328,050
  -3,32% -11,250
 4. ASML Holding 22 mrt
  600,800
  -2,67% -16,500
 5. 77,060
  -1,98% -1,560
 6. Heineken 22 mrt
  97,880
  +0,25% +0,240
 7. IMCD 22 mrt
  147,100
  +0,62% +0,900
 8. ING Groep 22 mrt
  11,090
  +2,89% +0,312
 9. 17,498
  +0,17% +0,030
 10. Ordina 22 mrt
  5,940
  -0,17% -0,010
 11. SHELL PLC 24 mrt
  26,435
  +1,87% +0,485
 12. SHELL PLC 24 mrt
  2.200,250
  -3,50% -79,750
 13. SIGNIFY NV 22 mrt
  29,330
  +1,31% +0,380
 14. 15,740
  -0,13% -0,020
 15. 49,480
  +3,54% +1,690
 16. UNILEVER PLC 24 mrt
  47,630
  +0,94% +0,445

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links