Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Blackrock: rally kan aanhouden

De aandelenmarkten zijn dit jaar goed uit de startblokken gekomen. Bob Doll acht het onvermijdelijk dat er een versnelling wordt teruggeschakeld. Maar ondanks de matige winstgroei bij bedrijven zijn aandelen aantrekkelijk geprijsd en houdt hij vast aan de voorspelling dat aandelen dit jaar beter gaan presteren dan obligaties.

De huidige rally kan aanhouden op twee voorwaarden, stelt Doll, hoofd aandelenstrateeg bij BlackRock. Ten eerste als beleidsmakers in Europa de situatie daar verder kunnen stabiliseren en ten tweede als de mondiale economische data voldoende verbetert om daarmee de winstgroei zeker te stellen. In Europa constateert Doll dat de ECB vlijtig werkt aan versterking van het verzwakte bankensysteem. Met de groei van de wereldeconomie kan ook besmetting binnen Europa in toom gehouden worden.

De opmars van de aandelenmarkten schrijft Bob Doll toe aan een combinatie van meevallende macrocijfers in de VS, het ontbreken van nieuw negatief nieuws vanuit de eurozone en de zachte landing van de Chinese economie. Opvallend is verder dat de winsten van de aandelenmarkten wereldwijd zijn. Voor het eerst sinds 2007 zijn de markten in de VS, Europa en China gezamenlijk met winst van start gegaan in het nieuwe jaar. Wel wijst hij erop dat nog altijd de tendens is dat beleggers risico mijden en uit aandelen bewegen.

Deze week viel het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS lager uit dan gedacht. Dit duidt op de creatie van een groter aantal nieuwe banen. BlackRock wijst er al langer op dat herstel van de arbeidsmarkt van wezenlijk belang is voor het herstel van de economie.
Woensdag vergadert de FOMC en dat luidt een nieuw tijdperk in, waarin de Fed tracht om een grotere transparantie te tonen. Het zal nu ook een voorspelling van de Fed funds rate bekend maken een indicatie geven wanneer een eerste renteverhoging verwacht kan worden.

Doll analyseert de eerste kwartaalcijfers. De gepresenteerde resultaten zijn gemengd en zwakker dan de afgelopen kwartalen. De winstgroei vlakt af en analisten stellen hun winstprognoses voor 2012 naar beneden bij. De consensus ligt rond de 12% groei, maar BlackRock gaat uit van de helft.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 08 mei Must read: Amerikaanse consument heeft geld genoeg
  2. 07 mei Must read: Inspelen op Amerikaanse verkiezingen
  3. 06 mei Must read: "I hope I come next year"

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links