Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

DWS bindt strijd aan met Carmignac

Absolute return-fondsen zijn de trend in de afgelopen twaalf maanden en trokken vele tientallen milajrden aan van Europese beleggers. het Franse Carmignac Patrimoine is het meest in trek en zag het beheerd vermogen de 20 miljard euro overschrijden. Het mixfonds is daarmee veel te groot geworden, volgens veel concurrenten, maar bij Deutsche Bank-dochter DWS Invest kijken ze daar anders tegenaan.

DWS-goeroe Klaus Kaldemorgen liet zich eerder al ontvallen dat ze bij de vermogensbeheerder 'best een beetje jaloers' zijn op het succes van Carmignac Patrimoine. En nu wordt Kaldemorgen door DWS naar voren geschoven om de concurrentie met de Fransen aan te gaan. DWS lanceert het dynamische mixfonds DWS Concept Kaldemorgen. De lancering van een absolute return-fonds werd in december al aangekondigd, toen Kaldemorgen uit het bestuur van DWS terugtrad om zich volledig te kunnen wijden aan zijn passie: vermogensbeheer.

In het nieuwe fonds wordt bij een normale markt vooral in aandelen en obligaties belegd, maar naar Frans voorbeeld zal niet geschuwd worden deze posities af te dekken met derivaten om zo het risico te sturen. Ook in valuta en goud kan Kaldemorgen zijn heil zoeken. Voor het aandelengedeelte van de mixportefeuille wordt vooral naar meerjarige trends gezocht.

Het belangrijkste facet van het mixfonds wordt echter - geheel in lijn met dat van concurrent Patrimoine - de risicobeheersing. In opgaande markten moet het fonds volgens DWS voor circa tweederde mee kunnen liften, in neerwaartse markten voor 'slechts' eenderde meedalen. Met vermogensbeheer à la Kaldemorgen moet het succes van Edouard Carmignac worden benaderd, verwachten de Duitsers. Dat een boegbeeld van de vermogensbeheerder zijn naam aan het fonds verbindt is tamelijk uniek te noemen en getuigt in elk geval van zelfvertrouwen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
IEXProfs Redactie

Auteur:

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.