Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Libor ongeschikt als benchmark'

Performance fees zullen altijd een discussiepunt blijven voor fondsbeheerders. Het hanteren van de Libor als maat voor prestatie en dito beloning is unfair, gezien de stijgende aandelenmarkten de laatste twee jaar, schrijft Citywire.

De discussie is opgelaaid over fondsen die Libor als benchmark voor hun prestaties nemen. Over het rendement boven Libor, die momenteel op 0,31% staat, berekenen zij een forse performance fee, waardoor een substantieel deel van het rendement in de zak van de fondsbeheerder glijdt. De Libor noteert momenteel zo laag, dat het relatief eenvoudig is voor een absolute return fonds om met beleggen meer te scoren en zich rijk te rekenen aan fees. Diverse fondsen rekenen 20% fee boven Libor.

Vermogensbeheerders achten Libor geen acceptabele benchmark meer, beter zou een minimumpercentage van 3-5% als benchmark zijn. Een andere zorgelijke ontwikkeling, volgens City Asset Management, is de opkomst van long/short fondsen met een absolute return benadering, die echter hun perfomance fees baseren op relatieve return benchmarks.
Opvallend vindt Citywire ook dat de total expense ratios van fondsen niet gepubliceerd worden, investeerders zullen persoonlijk contact op moeten nemen om ze te krijgen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: IEXProfs Redactie

De centrale redactie van IEXProfs bestaat uit: Fleur van Dalsem

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:10 Must read: Nieuwe campingrally?
  2. 05 aug Must read: Alle energie-aandelen staan op koop
  3. 04 aug Must read: onduidelijkheid troef

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links