Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Must Read: Dubbele flikflak ETF

Na de dubbele flikflak ETF nu ook een managed future strategy ETF. Plus optimisme onder hedgefundsmanagers, dividendjagen en een S&P index van 1430 of 2854. Das nogal een verschil.

IEX Fonds 40
De index staat nu op 165,58 en dat is, niet verrassend, wederom een all time high voor de index. Het rendement 2011 tot nu toe ligt op van +1,20%.  

Nieuwe ETF-familie
Na gewone, acttief beheerde, reversed, long-short en dubbele flikflak-ETF's zijn er nu ook managed future strategy ETF's. Wisdom Tree komt met de WisdomTree Managed Futures Strategy Fund (WDTI). WDTI is genoteerd op de NYSE Arca en heeft een expense ratio van 0,95%. Het is een actief beheerde ETF met een quantitatieve, 'rules-based' strategie. Meer via ETFexpress.

Hedgefundmanagers hebben zin in 2011
Hedgefundmanagers zien het wel zitten dit jaar. de sector hoopt na een wat teleurstellend 2010 op minder macro-economische volatiliteit en meer corporate events om op in te spelen, aldus de FT.

Opkomende fondsen
Nog een nieuw product. Henderson Global Investors komt met het Henderson Emerging Markets Opportunities Fund. Dit fonds gaat op zoek naar langetermijngroei door tenminste 80% van de portefeuille te beleggen in aandelen van bedrijven waarvan de belangrijkste activiteiten in opkomende landen liggen. Meer via Globalfundwire.

Jubelende verhalen, of toch niet?
Jeroen Vetter
gebruikt de eerste dagen van het nieuwe jaar om kort terug te blikken op het vorige decennium. "Het eerste decennium van de 21ste eeuw zit er op. En? Wat heeft het u per saldo financieel opgeleverd? Wie tien jaar geleden naar een bank of vermogensbeheerder ging, hoorde niets anders dan jubelende verhalen."

Dividendjagen
2011 is het jaar van het dividend, zo voorspellen marktvorsers. Maar zo verrassend is dat niet. Bedrijven zitten op een bak met geld en koerswinsten, die zullen dit jaar waarschijnlijk wat bescheidener zijn. Naat telecom, healthcare en olie is vastgoed natuurlijk ook een dividendsector bij uitstek, aldus CNBC. Drie, vier of vijf procent dividendrendement moet er wel te behalen zijn.

Vergeet 2010 en op naar 2011
Amsterdamtrader zet de hoogte-en dieptepunten voor handelaren in 2010 nog even op een rij en refereert alvast aan de borrel van NYSE Euronext morgen en nieuwe regels en andere zaken die boven de sector hangen in 2011.

S&P 500 op 1430 in 2020
De Amerikaanse Yale-prof Robert Shiller heeft zijn voorspelling voor de S&P index voor 2020 afgegeven. Hij gaat uit van een stand van 1430 tegen die tijd. Dan zou de index in de tussenliggende tijd sterk moeten fluctueren, want anders is er geen lol (en geen rendement) aan...

 

Gelukkig is niet iedereen zo pessimistisch. Bepaald het tegenovergestelde. Laszlo Biryini verwacht dat de S&P 500 over twee jaar op 2854 staat.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
IEXProfs Redactie

Auteur:

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.