Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Follow the Nenner: long Hang Seng

Onze goeroe heeft de smaak te pakken. Na een ruime week radiostilte mochten we afgelopen vrijdag long in de AEX. En vandaag zet Charles Nenner zijn bullish visie extra kracht bij door daar een longpositie in de Chinese Hang Seng Index aan toe te voegen.

Voor wie dit abracadabra is: de IEX-redactie volgt inmiddels een kleine twee maanden de cyclusanalist Charles Nenner op de voet. Hij claimt in 99% van de gevallen goed te zitten en zo'n uitzinnige claim behoort in de praktijk te worden getest. In een vlaag van verstandsverbijstering impulsiviteit besloten we Nenners adviezen met ons eigen geld te gaan volgen en op deze site verslag uit te brengen.

Meer daarover leest u hier. Onderaan deze column vindt u links naar onze lotgevallen tot nu toe.

De Hang Seng vinden we een leuke toevoeging; het betekent ook dat we eindelijk weer eens een aantal beleggingen hebben dat bij elkaar de naam 'portefeuille' verdient. En volgens Nenner zit er deze week met een beetje geluk nog meer aan te komen.

Omhoog tot februari
Maar eerst de index van Hongkong. Waarom moeten we daar nu in stappen? Ik citeer Nenner: "The Heng Seng is breaking out on the upside. The dominant cycle is up until feb/2011. Our first upside is 25,300. We want to add the index to our long positions."

Zo zij het. We kiezen een hefboomproduct om deze index te bespelen. We kozen voor een Sprinter, omdat we daar de prettigste combinatie stoploss/hefboom tegenkwamen. Om precies te zijn de Hang Seng Sprinter long 18430.

Hoe staan we er nu overall voor? Volges het laatste koersenoverzicht staat onze portefeuillie nipt in de min, op -1,89%. Bij de Hang Seng-trade zijn we nog niet uit de kosten, maar de rest van de negatieve performance is volledig op het conto te schrijven van één mislukte ING-trade, waarover achteraf onenigheid ontstond tussen Nenner en onszelf.

Omhoog tot februari
In de vrijdagcolumn en in de reacties daaronder heb ik de details daarover uit de doeken gedaan. Eerlijk is eerlijk, als we het papieren ING-verlies niet hadden gehad, hadden we nu op ruim 19% rendement gestaan. Maar goed, we hebben hem wel gedaan en het advies is wel gegeven, dus vestigen we nu onze hoop op onze dappere Turbo's en Sprinters long in de Nasdaq 100, AEX en Hang Seng.

Follow the Nenner
23 augustus Is Nenner een winner?
25 augustus Short ING
1 september Long goud
2 september Long Nasdaq
3 september BAM
15 september Winst nemen
22 september Goud: +47%
8 oktober Long AEX


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX/Debeurs.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 08 mei Slotcall: AEX speelt kiekeboe met 900, maar de beurs ligt er nog puik bij 3
  2. 07 mei AEX neemt adempauze; gelukkig hebben we de smallcaps nog 2
  3. 05 mei Buffett praat over AI en Apple, op het Damrak zijn de kleine smaakmakers aan de beurt

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 oktober 2010 22:40
    Ik weet eigenlijk niet zo goed meer waar die Nenner zijn beslissingen nu op baseert.
    Een citaat uit het eerste artikel over Nenner:

    De methode waar Nenner zich van bedient heet ‘cyclusanalyse’. Hij houdt zowel lange als korte termijncycli bij in een zelfgemaakt model. Daaruit destilleert hij duidelijk aangegeven toppen en bodems. Niet zoals standaard technische analyse alleen met koersdoelen, maar op datum. Op basis van de cycli, zegt Nenner, kan hij zowel op korte als lange termijn nauwkeurig aangeven wanneer de markt zal toppen en bodemen.

    In dat geval moet het doorbreken van een oude top dus geen reden zijn om een positie in te nemen.

    Hij had dus eerder moeten zien dat de HSI enorm zou gaan stijgen. Hij hoeft van mij niet de exacte bodem aan te geven, maar is wel wat laat met zijn koopadvies. DE HSI is al sinds eind augustus flink aan het stijgen en is nu overbought (RSI in daggrafiek boven de 70). Ik denk ook wel dat de index verder gaat stijgen, maar van een goeroe had ik toch verwacht wat eerder aan de bel te trekken.

    Een cyclusanalist baseert zijn beslissingen volgens mij voornamelijk op bassis van tijd en minder op basis van koersen.

    Ik volg hem al een tijd, eerder ook op andere sites en hij heeft het wel vaak bij het rechte eind.

  2. [verwijderd] 12 oktober 2010 06:56
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    Follow the Nenner: long Hang Seng

    Pieter Kort - 11 oktober 2010

    "IEX checkt de claims van goeroe Nenner door hem te volgen. We gaan wéér long, nu in Hongkong..."

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
    prima timing!!! NOT
    Beter n weekje kunnen wachten!
  3. lomautn 12 oktober 2010 08:53
    Indien jullie niet getwijfeld hadden bij de call van Nenner op de EURUSD had jullie portefeuille er zeker al beter voor gestaan.
    Dit schreven jullie op 22/09 :
    Verder nog nieuws? Nee, we twijfelden nog over eurodollar, omdat Nenner daar ruimte ziet tot 1,37 sinds de nieuwe doorbraak van gisteren. Maar de upside is beperkt en we houden ook wat reserves na Nenners uitspraak van gisteren: "based on cycles, we should see more upside momentum, once euro cycles bottom in a week."
  4. [verwijderd] 12 oktober 2010 10:16
    Dus ook de eur/usd had Nenner niet goed, want die is naar de 1,40 gegaan...
    Groot gelijk dat IEX niet is meegegaan want op 1,37 zou er al winst zijn genomen... veel te weinig positief perspectief, tegen een destijds (en nog steeds) groot risico van een terugtest van de 1,30.

    Die put ing zal gister ook wel op 338 verkocht zijn.

  5. lomautn 12 oktober 2010 14:21
    @Hofnov, foute info. Nenner heeft géén verkoopadvies gegeven bij het bereiken van de target van 137. Ik zie niet in waarom een ritje van 1.30 naar 1.37 te weinig perspectief zou bieden, maar dat laat ik aan jouw beoordeling over.
    Het vervolg van je redenering begrijp ik al helemaal niet : groot gelijk dat IEX niet is meegegaan... Als je een analist wil volgen en beoordelen, moet je toch alle adviezen volgen en niet naar eigen goeddunken bepalen welke wel en welke niet.
  6. [verwijderd] 13 oktober 2010 18:14
    Beste MichielZz, Charles kijkt puur naar de cycli van een bepaald fonds en stapt pas in als er een heel duidelijke piek of bodem te zien is. Zo kan het zijn dat de HSI stijgt maar deze stijging niet interessant genoeg is om mee te liften. Een voorbeeld hiervan is TOMTOM. Daar lag een heel mooie Nenner research over en de cyclus liet een mooie stijging zien. Toch stapt men dan zelf niet in omdat het fonds gewoon niet interessant genoeg gevonden wordt. Het aantal posities dat Charles zelf aanhoudt is daarom ook op 1 hand te tellen en is voornamelijk beperkt tot indices en materialen. Beslissingen worden dus genomen aan de hand van de sterkte van de cyclus en de mogelijke upside.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links