Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX zoekt richting

TA: AEX zoekt richting

Technisch zoekt de AEX naar richting. Het patroon met lagere topjes staat wel onder druk.

Is de correctie van de AEX voorbij, of gaan we nog één keer door de knieën? Ik vind het lastig te beoordelen. Het koersverloop is de laatste dagen wispelturig en technisch niet erg duidelijk. Voorlopig is het correctieve verloop, het patroon met lagere toppen, intact.

We kwalificeren het verloop van de afgelopen 2 weken met lagere toppjes als een vlagformatie. Dat patroon verloopt op de grafiek hieronder tussen de  de 2 blauwe lijnen). Pas bij een opwaartse uitbraak (uit de vlagformatie) treedt er een verbetering op.

De laatste dagen zien we wel pogingen van de markt om weer op te krabbelen. De vlag staat dus op het punt gebroken te worden.

Vandaag bekijk ik de AEX, alsmede het momentum.

AEX-index test vlagformatie

De Nederlandse beurs heeft eerder de uptrend gebroken. Zolang de AEX-index lagere toppen laat zien, blijft voorzichtigheid geboden. Er ligt steun op 632,12 punten (de bodem van 21 februari 2020).

De weerstand ligt rond 703,18 punten (gevormd op 5 september 2000).

Een concrete verbetering treedt op indien de vlagformatie opwaarts wordt gebroken.


Momentum daalt nog

Het momentum van de AEX verzwakt op korte termijn wat, maar niet dramatisch (daalt, maar nog boven de 0-lijn).

Het zwakke momentum loopt parallel met het correctieve patroon (vlagformatie) van de AEX.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07:40 De Chinese beurs wankelt 47
 2. 29 mei Europa gaat de confrontatie aan 77
 3. 26 mei Tech redt Wall Street 196

Reacties

194 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Ger 02490 3 maart 2021 08:49
  De AEX zoekt geen richting, beleggers zoeken richting, en die bepalen de AEX stand. Het patroon met lagere topjes staat onder druk, lagere topjes, waar hebben we het over, topjes. Niets aan de hand hoor. Niet luisteren naar alle klaagzangen uit ondernemersland, corona brengt ons veel economische voorsprong. Te beginnen bij de tech bedrijven, torenhoge koersen, hosanna, hosanna. Of blijft het voorlopig bij de tech?? Wel een heel erg smal en gevaarlijk " draagvlak" voor een beurs.
 2. forum rang 7 ttroo 3 maart 2021 08:52
  En nu? Bananen report ADP komt weer uit. Uh. Banen report. Gratis Geld is leading. De enige indicator. Ik heb shorts CACie uitgebreid. Nu wachten op een mooie dag reversal om meer extra shorts CACie te kopen.

  Zoals elke nacht - groene futures. Europa stijgt wat door. AEX future op de 666. Die hebben we vaker gezien. We staan deze ochtend op het niveau van gisteren ochtend. Kunnen de stieren nog een rondje hoger gaan duwen? Het kan. Kunnen de beren wat doen? Het kan.

  Richting zoeken is een mooie headline voor deze posting. Ja waar gaan we heen? In ieder geval blijft de Western Debt World schuld produceren. Rating bureau's doen weinig. Ratio's van bedrijven verslechteren door bullish acties van die bedrijven zelf. En dat in de beste tijden ooit. Rating bureau's zullen als nog reageren, maar vooral als de kalf richting het verdrinkings proces zit. Ze zullen dat er net daarvoor doen. Dat is altijd wel goed. Voor de eigen juridische veiligheid. Gooi de Europese beurzen maar open.
194 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links