Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bank zoekt crypto-talent

Bank zoekt crypto-talent

"The Bankerless Bubble" noemde columnist Josh Brown de - toen nog ongeremd voortdenderende - opmars van bitcoin eind 2017 smalend.

Smalend over bankiers, om precies te zijn, niet over bitcoin. Eindelijk was er eens een onversneden financiële bubbel waar de banken voor de verandering eens te láát bij waren en dientengevolge mopperend moesten toekijken, terwijl particuliere investeerders lachend binnenliepen.

Ruim twee maanden verder lachen lang niet alle particulieren meer zo hard, maar staan ook de bankiers niet meer hoofdschuddend langs de zijlijn. Want wat de crypto-toekomst ook brengen mag, links- of rechtsom is er geld te verdienen in de uitdijende markt voor cryptocurrencies en hun toepassingen. 

Cryptokennis is een pre

J.P. Morgan-topman Jamie Dimon, die bitcoin eerst nog oplichterij noemde, krabbelde later al terug door in een interview toe te geven "the blockchain is real." Zijn bank publiceerde intussen een 71 pagina's tellende bitcoin bible.

Een ander powerhouse op Wall Street laat nu ook merken steeds meer brood te zien in de cryptosector. Morgan Stanley zoekt versterking voor zijn aandelenresearchteam en stelt daarbij specifiek dat kennis van cyptocurrencies een plus is.

Overigens heeft Morgan Stanley, net als andere banken al wel crypto-analisten in dienst. Opvallend aan deze vacature is dat nu ook op de aandelendesk crypto-kennis wordt gezien als een belangrijke asset. Bedrijven investeren steeds meer in blockchaintechnologie en het potentieel van die investeringen moet op de een of andere manier worden gewaardeerd. 

Morgan Stanley-baas James Gorman was vorig jaar ook al wat voorzichtiger in zijn oordeel dan Dimon. Hij noemde bitcoin in september "beslist meer dan alleen een rage." 

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 26 apr David Knibbe (CEO NN Group) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank) op IEX Beleggersdag
  2. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  3. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links