Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
TA: AEX vormt pullback

TA: AEX vormt pullback

De Nederlandse beurs ondergaat een adempauze. De onderliggende korte termijn trend blijft nog steeds opwaarts gericht, in elk geval zolang de laatste bodem boven de voorgaande top ligt (dikke blauwe lijn).

In feite is er sprake van een klassieke pullback. Een uitleg van de pullback vindt u onderaan deze blog.


ArcelorMittal sorteert voor

Op deze plaats heb ik eerder aangegeven dat ArcelorMittal nog een hele rit kan maken. Morgen (woensdag) voorbeurs komt het staalbedrijf met cijfers. Zoals het technische plaatje daarop nu voorsorteert, zullen die niet tegenvallen.

Technisch heeft het ArcelorMittal in de afgelopen weken pas op de plaats gemaakt rond 30 euro. Maar ArcelorMittal ligt er technisch bezien niet onaardig bij. Zolang het hogere koersbodems weet te vormen, blijven we opwaarts kijken.

Om de stijgende trend voort te kunnen zetten, moet het boven de koerspiek rond 30,76 (top van 12 januari) zien te breken. Daarna ligt de weg omhoog open. Onder steun 28,95 (bodem van 23 januari) verzwakt het beeld.


Hoofd&Schouder bodemformatie

In de voorgaande maanden wist het aandeel meerdere zware barrières te breken. Zoals de top A van mei 2015 rond 24,70 top B rond 25,90 (van februari 2017). Maar veel belangrijker is dat bij de groene pijl een Hoofd&Schouder bodemformatie is voltooid.

Het hoofd (H) wordt gevormd door het dieptepunt van 2016, de lows van 2013 en 2014 vormen de twee linkerschouders (S1 en S2), de rechterschouder (S3) is gevormd door de dip van 2017. Dit ommekeerpatroon wijst duidelijk de weg omhoog.

Op korte termijn zien we 30,76 als weerstand, iets verder weg ligt 41,77 als koersdoel, op basis van de Hoofd&Schouder formatie is 80 zelfs niet uitgesloten.


Arcelor Mittal was één van de eerste aandelen die de TA desk op IEX Premium heeft getipt, dat was begin december. Op IEX Premium en in Tostrams Goud blijven we Arcelor Mittal uiteraard actief volgen.

U kunt profiteren van alle concrete tips en adviezen in IEX Premium, maak dan hier gebruik van de kortingsactie. De eerste maand kost slechts 1 eurocent, dit is dus een mooie kans om IEX Premium helemaal uit te proberen. 


Uitleg Pullback

Van een geldige pullback is bij de volgende voorwaarden sprake:

  • Bij 1 breekt de koers boven een vorige top, wat een koopsignaal genereert.
  • Indien de koers daarna terugvalt (2), moet de bodem op of boven de voorgaande top gevormd worden.
  • Het koopsignaal wordt gecompleteerd indien vervolgens top b wordt gebroken.
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Analistenteam. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Royce Tostrams

Analyse door:

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Gerelateerd

Reacties

242 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 januari 2018 09:00
    quote:

    MDJ_0 schreef op 30 januari 2018 08:57:

    Royce, de beurs wacht op niemand, ook niet op winstcijfers! Loopt alleen maar ver vooruit op positief en negatief nieuws of cijfers!

    Het spel is weer begonnen!

    TA kan al maanden de prullenbak in net als dat opportunistische gelul van alles en iedereen die het denkt te weten!
    3 uitroeptekens, 3 maal woord(zin)waarde?

242 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.