Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Poll-position Spyker

Untitled Document Nu was ik natuurlijk ook niet tevreden over de resultaten van Spyker afgelopen weekend in de 24 uurrace van Le Mans. Uitvallen is niet echt reclame voor een auto in deze prijsklasse. De stemming onder de lezers van deze site over Spyker vind ik alleen een beetje teveel van het goede.

Kijkt u maar eens op de poll rechtsboven op de voorpagina van IEX.nl: liefst 70% van de stemmers ziet het Drontense autoconcern eerder failliet gaan dan junkies General Motors (GM) en Ford en bandenboer Michelin.

Ik vond de blamage van de laatste dit weekend in het Formule 1-circuit veel groter dan van Spyker. Hoe kan Michelin nu geen banden hebben...? Wat ik alleen net zo bizar vind, is dat er tijdens een race geen banden meer gewisseld mogen worden. Zo vervalt er strategie, actie en spanning.

Olieprijs...
Genoeg over racen, laat ik eens kijken naar de fondsen in de poll. Om maar met de deur in huis te vallen, Ford gaat naar mijn idee eerder failliet dan Spyker.

Dat geldt ook voor GM. De vlag hangt er in Detroit heel wat minder florissant bij dan in de Flevoploder. Met name haar kredietwaardigheid - junk luidt het oordeel - is bedroevend van GM.

Van Michelin heb ik even geen grafiek bij de hand. Dat is ook eigenlijk niet zo belangrijk, want waar het bij alle autoproducenten en toeleveringsbedrijven om gaat is de olieprijs. Overbodig te zeggen dat ze allemaal gebukt gaan onder het peperdure zwarte goud.


Klik hier voor Frank van Dongens IEX.nl Lage Landenportefeuille (+5,26%)
Klik hier om te reageren en te discussiëren

Frank van Dongen is het pseudoniem van de bekende Amsterdamse handelaar Cees Smit. Hij is algemeen directeur van de hedendaagse vennootschap Today’s Beheer bv. Van Dongen schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today’s Beheer is een actieve vermogensbeheerder en is als vergunninghouder geregistreerd bij de AFM en staat als deelnemende instelling ingeschreven bij het DSI. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Michelin

132,750 03 dec
+132,750 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links