Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEXLiveblog: Accell

IEXLiveblog: Accell

 


Update 15:20 uur: Marketupdate VS

 Marketupdate VS met de aandelen die voorbeurs hard oplopen.

 

 

En het rijtje met dalers.

 

 

(Nick)

 


Update 13:10 uur: Goud

De goudprijs loopt ondertussen wel gewoon steed verder op...

 

 

(Nick)

 


Update 11:20 uur: Rusland

Ondertussen in Rusland... 

 

 

(Nick)

 


Update 09:50 uur: Accell

En dan staat Accell ineens met +8% hoger op hoog volume. Koopadvies van SNS is de oorzaak. Via De Aandeelhouder.nl

SNS Securities heeft het koersdoel voor Accell Group verhoogd van 28,00 naar 31,20 euro met een onveranderd koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist Gerard Rijk.

Rijk wees op verbeteringen in de organisatie, waarbij de hele bevoorradingsketen van de fabrikant van fietsmerken als Sparta, Batavus en Raleigh wordt gecentraliseerd. De marktvorser tekende daarbij aan dat 70 procent van de voorraden gestandaardiseerd is. Daarbij is volgens Rijk een verbetering van de verhouding tussen werkkapitaal en omzet van 34 procent in 2015 naar 18 procent in 2020 mogelijk. "Dit betekent een waardecreatie van circa 7 euro per aandeel", aldus de analist.

Verder wordt de verkoop van elektrische fietsen volgens Rijk dominanter in de totale omzet van het bedrijf uit Heerenveen. De analist schat de omzetbijdrage van e-bikes in 2020 op 71 procent tegenover 45 procent in 2015.

Rijk voorziet als gevolg van verbeterde operationele prestaties een mogelijk stijging van de EBIT-marge van 6,3 procent naar 8 procent in 2020. Daarbij wordt mogelijk een waarde van 14 euro per aandeel gecreëerd.

 

(Nick)

 


Update 08:00 uur: Delta Lloyd

Goedemorgen, geen analistenadviezen tot nu toe. Wel details over de verkoop van Delta Lloyd haar belang in Van Lanschot. Uit Reuters:

Delta Lloyd:

 • Full exercise of the over-allotment option in respect of the sale of Delta Lloyd's shareholding in Van Lanschot VLAN.AS
 • Delta Lloyd has successfully sold 12,400,000 depositary receipts representing ordinary shares, or 30.2 pct in Van Lanschot's issued share capital
 • Gross proceeds for Delta Lloyd amount to 198.4 million euros ($223.14 million)
 • Goldman Sachs International and UBS investment bank acted as joint global coordinators and joint bookrunners for offering

 

(Nick)

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

 1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
 2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
 3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. remedy73 17 juni 2016 10:13
  quote:

  william01 schreef op 17 juni 2016 08:19:

  Nou Delta Lloyd, genoeg geld in de knip, nu mogen jullie weleens met al dat geld weloverwogen keuzes gaan maken waar dit in te gaan investeren, met als doel een hogere aandelenkoers, met een aantrekkelijke dividend, ZET HEM OP !!!
  Zal nit gaan gebeuren. Ze hebben de cash nodig voor hun Solvency-ratio. Juist om die reden hebben ze hun participatie in Van Lanschot verkocht.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links