Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Emerging challenge

Emerging challenge

 

Emerging markets lijken weer wat in de belangstelling te komen. Vandaag komen we namelijk twee partijen tegen die positief zijn over deze landen. We beginnen met Pimco, dat zich uitspreekt met de deal van het decennium.

 

 

Op Business Insider komen we een analist van UBS tegen die in drie markten bubbels denkt te zien, omdat iedereen het doet. Net als internet aandelen eind jaren negentig en Japanse aandelen in de jaren tachtig. Via Business Insider.

Julian Emanuel and the quantitative strategy team UBS outlined 3 major trades in the market right now that seem to look a lot like bubbles: long US healthcare, short US energy, and a bet against emerging markets.

Bubbles are unique. Once identified, they often inflate to irrational levels – Tulips increasing 20x in three months at the peak in 1637, Nasdaq rising 100% from October 1999 to March 2000 after doubling in the prior year. So while US Energy, EM, and US Health Care, could be bubbles which have already begun to 'leak' by way of performance reversion in recent months, there is both sufficient air remaining which could subsequently burst, or alternatively, given valuation and earnings dynamics not yet at historic extremes, could result in further 'inflation' despite crowded positioning.

Wat zeggen de plaatjes? Emerging Markets hebben het in verhouding tot de MSCI World Index zelfs een outperformance geleverd. Persoonlijk ben ik hier wel een beetje verbaasd over na al die spookverhalen uit Brazilië, Rusland en China. Hier kunt is de grafiek van de MSCI World Index en de MSCI Emerging Markets Index in dollars zien.

 

 

Brazilië dus. U kent de verhalen wel. Hoge inflatie, veel schulden in dollars aangegaan, een munt die duikelt, oplopende werkloosheid en dan is er ook nog de malaise in de voor Brazillië belangrijke grondstoffensector. Resultaat is dat de Braziliaanse IBovespa vanaf haar top bijna door de helft is gegaan.

 

 

Goed dan zijn er ook nog landen die een index hebben die door het dak heen gaat. De Index van Venezuela bijvoorbeeld. Eén heel belangrijke maar bij deze grafiek. Dat is namelijk de gierende inflatie in het land. Als we deze grafiek namelijk in dollars zouden zetten, dan ligt het lijntje strak tegen de bodem aan...

 

 

Nu heb ik geen flauw idee of u nu emerging markets moet kopen of niet. De economische cijfers uit de landen waar het over gaat zijn slecht en het is maar de vraag of het daar snel weer beter zal gaan? Eén dingetje wat ik u wil meegeven omdat beleggen vooruitkijken is en deze twee analisten wel een goed punt hebben.

Langs de afgrond groeien de mooiste bloemen en laat dat nu net de plek zijn waar emeging markets verkeren.

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links