Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Lanters vliegt low budget

“Momenteel gebruiken we de grote koersbewegingen om posities op of juist af te bouwen. Adecco hebben we grotendeels verkocht, na de jongste herstelbeweging. De recente ontwikkelingen rond Ryanair heb ik juist gebruikt als instapmoment. De dreigende EU-uitspraken rond de subsidie van lokale luchthavens hingen al een jaar in de lucht.

Vorig jaar hebben we dan ook afscheid van het aandeel. Vorige week ben ik op een niveau van circa 5 euro ingestapt. Low budgetvliegers kunnen een lang groeipad hebben, zoals Southwest Airlines bewezen heeft, en er zit bij Ryanair een goed management. Het aandeel kan zeker terug tot het oude niveau van 7 euro. Verder hebben we meegedaan met de herplaatsing van Atos Origin. Ik verwacht veel van it-service, CapGemini en LogicaCMG bijvoorbeeld.

Daar is ruimte voor verdere stijgingen als de investeringen dit jaar en volgend jaar aantrekken. Meer dan in de it-hardwaresector. De positie in ASML schaven we dan ook. Verder ben ik zeer positief over de medical equipment, met name bedrijven binnen de tandheelkunde, zoals de Zwitserse concerns Nobel Biocare en Straumann. Kleine ondernemingen met een stevige en voorspelbare omzet- en winstontwikkeling.

Windenergie en farmacie zijn op de lange termijn aantrekkelijk. Op kortere termijn is voor de beurzen vooral de dollarontwikkeling en het rentebeleid van de Fed bepalend. Dat bepaalt welke sectoren gaan outperformen.

Felix Lanters is portfolio manager bij Theodoor Gilissen Bankiers. Lanters columns zijn geschreven op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Felix Lanters

Felix Lanters is portfolio manager bij Theodoor Gilissen en hoofd van het team voor Europese aandelen. Tot 2006 gaf hij leiding aan het Gilissen Quality Growth Fund. Van 1987 tot 2004 was hij werkzaam bij ABN Amro, oorspronkelijk als analist en vanaf 1994 tien jaar lang verantwoordelijk voor één van de paradepaardjes, het Tra...

Meer over Felix Lanters

Recente artikelen van Felix Lanters

  1. jan '07 French Connection 5
  2. okt '06 Stormachtige stockpicks 11
  3. jun '06 Koopjes jagen 13

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links