Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX-er-is-hoop-blog

AEX-er-is-hoop-blog

 

U ziet de Amerikaanse indices alweer op een nieuwe all time high staan en die indices blijven maar nieuwe highs aantikken. Ja die AEX... 701,56 is nog even niet in zicht, maar dat wil niet zeggen dat we niet een paar aandelen hebben die wél op een all time high staan. Deze drie bedrijven noteren zo hoog en als u dacht dat het zou gaan om super-hippe-socialmedia-fashion-hype-aandelen slaat u de plank volledig mis.

Nou ja, ASML is natuurlijk wel een innovatief bedrijf en best hip, maar het gaat te ver om het bedrijf te vergelijken de Facebooks, Alibaba's en Tesla's van deze wereld. Klikken op de plaatjes voor een grote versie van één van de grafieken:

 

 

Een van de sááiste aandelen van het Damrak, Reed Elsevier. Ik had deze all time high niet verwacht, u wel?

 

 

Heerlijk, helder, high, Heineken...

 

 

In de categorie bijna is niet zien we vier aandelen terug. Dit zijn aandelen die bijna op een all time high staan of dit jaar er misschien wel op hebben gestaan. Maar ja, bijna is niet!

Beginnen we met Boskalis Westminster dat eerder dit jaar een all time high neerzette. Nu is het aandeel hard op weg om die high nóg hoger te zetten.

 

 

DSM noteerde eind vorig jaar op een all time high, maar na een winstwaarschuwing is die high alweer even uit zicht.

 

 

Mijn vader zegt altijd tegen mij dat de huizenprijzen over de lange termijn altijd stijgen, net zoiets als wat aandelenbeleggers over aandelen zeggen. :-) Nou pa, check Unibail-Rodamco maar eens, ook stenen. Je hebt helemaal gelijk hoor. Het fonds scheert tegen een all time high aan:

 

 

Unilever is het laatste fonds wat dicht tegen een all time noteert. Bijna iedere belegger is enthousiast over dit aandeel en heeft het in de portefuille. Sterker als u Karel Mercx op Twitter volgt zou u bijna denken dat dit het enige goede aandeel uit de AEX is. De vraag luidt: is dit nu het pareltje van de AEX, is het misschien toch Heineken of houdt u het op Shell? Unilever dus:

 

 

U ziet het, de AEX wil misschien niet zo snel terug naar de all time high uit 2000. Dit betekent niet dat er in de AEX geen aandelen zitten die de potentie hebben om een verse all time high neer te zetten. Ze zijn er wel, u moet alleen even goed zoeken.

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 bezinteergebelegt 23 november 2014 09:44
    Voor Unibail Rodamco gaat dat scheren tegen een nieuwe ATH nog niet op hoor, stond ergens in 2007 op bijna 240, dat is nog wel een procentje of 15 verwijderd vanaf de huidige koers. Of zie ik iets verkeerd ?

    www.unibail-rodamco.com/W/do/centre/s...

    gr

    B.E.G.B.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links