Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beurzen zoeken naar richting

Beurzen zoeken naar richting

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurshandel kende woensdagochtend een schommelend koersverloop. Beleggers zochten naar richting na de zware koersverliezen van een dag eerder. Een sterker dan verwachte krimp van de Chinese industrie drukte daarbij op het beurssentiment.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de vroege handel 0,3 procent hoger op 421,14 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 634,98 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stonden tot 0,6 procent in de plus.

Sterkste stijger in de AEX was uitzender Randstad met een plus van ruim 1 procent. Hekkensluiter was kabelbedrijf Altice met een verlies van 1,6 procent.

PostNL

In de MidKap prijkte PostNL bovenaan met een plus van ruim 6 procent. Het postbedrijf profiteerde van een adviesverhoging door Bank of America. Grootste daler was navigatiedienstverlener TomTom met een verlies van 0,9 procent.

BinckBank daalde 0,6 procent. De online broker ziet ,,op dit moment'' af van een mogelijke overname van zijn Belgische branchegenoot Keytrade. Volgens BinckBank is de vraagprijs te hoog.

Volkswagen

In Frankfurt zakte Volkswagen (VW) 4 procent. De toekomst van Martin Winterkorn als topman van de Duitse autobouwer hangt aan een zijden draadje. De bestuursvoorzitter zou door het dieselschandaal het vertrouwen van grote aandeelhouders van het concern hebben verloren. VW zag in de afgelopen twee dagen zo'n 40 procent van zijn beurswaarde verdampen door het gesjoemel met de uitstootmetingen van dieselauto's.

Ook de andere Europese automakers gingen verder omlaag. In Parijs verloren Renault en PSA Peugeot Citroën meer dan 4 procent. BMW zakte in Frankfurt 2,6 procent, Daimler 3,7 procent en Porsche 4 procent.

Swiss Re

In Zürich daalde Swiss Re 0,2 procent. De Zwitserse herverzekeraar wil zijn Britse branchegenoot Guardian Financial Services overnemen van private equitybedrijf Cinven voor 1,6 miljard pond (ruim 2,2 miljard euro).

De euro was woensdagochtend 1,1140 dollar waard, nagenoeg evenveel als bij sluiting van de Europese markten op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 46,81 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 49,33 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. Tech aan kop in groene AEX
  2. AEX hoger onder leiding van chippers na fraaie cijfers van Micron

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 september 2015 10:02
    En dan zijn er altijd weer die koopjesjagers en daytraders die een paar plukjes kopen, zodat "de AEX zijn weg weer omhoog vindt" ... 380 voor het einde van de week is mijn koersdoel! En dan nog verder naar beneden, zodat er weer een moment komt wanneer je als weldenkende belegger weer long kunt gaan.

    Gegroet!
  2. [verwijderd] 23 september 2015 10:06
    Harvard op zoek naar short sellers

    Harvard is op zoek naar fondsmanagers, die gespecialiseerd zijn in short selling. Het fonds dat de miljarden van de universiteit onder beheer heeft, is bezorgd over de dure financiële markten, schrijft de Financial Times. In het laatste jaarrapport meldde het Harvard-fonds dat het rendement is gedaald naar 5,8% en dat fondsbeheerders meer cash aanhouden, omdat een aantal markten te duur worden. Een jaar eerder bedroeg het rendement nog 15,4%, toen wereldwijd de aandelenmarkten en masse hoger marcheerden.

    Voorzichtigheid is geboden in een aantal sectoren van de portefeuille, laat topman Stephen Blyth weten, met name vanwege de hoge waarderingen. Blyth gaf te kennen dat Harvard momenteel specialisten selecteert met een bewezen staat van dienst in zowel de long als de short kant van de aandelenmarkt.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.