Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Duitsers willen overname E-Plus onderzoeken

BONN (AFN) - Duitse toezichthouders willen zelf bepalen of er toestemming kan worden gegeven voor de overname van telecombedrijf E-Plus door het Spaanse Telefónica. Dat meldde het Bundeskartellamt woensdag.

De beoogde overname van de Duitse dochter van KPN wordt momenteel onderzocht door de Europese Commissie. Volgens de Duitse mededingingsautoriteit heeft de transactie echter alleen gevolgen voor de Duitse markt, waar E-Plus wordt samengevoegd met Telefónica's O2 Deutschland. Het oordeel over de deal zou daarom in Duitsland moeten worden geveld.

De Europese Commissie moet nu beslissen of de aanvraag van de Duitse toezichthouder wordt goedgekeurd. Een woordvoerder van de commissie gaf desgevraagd geen commentaar.

Uitspraak

De commissie gaf eerder deze maand aan waarschijnlijk voor 6 december een uitspraak te kunnen doen over de overname. Daarbij gaat het om een provisorische deadline, waarmee niet vaststaat dat er op dat moment een conclusie over de voorgenomen transactie kan worden gepresenteerd. KPN gaf zelf eerder aan medio volgend jaar toestemming te verwachten voor de in juli aangekondigde deal.

Het telecombedrijf liet woensdag opnieuw weten het toezichtsproces rondom de overname van E-Plus met vertrouwen tegemoet te zien. Een woordvoerder van het bedrijf wilde daarbij niet specifiek ingaan op de ontwikkelingen tussen Brussel en het Bundeskartelamt.

De verkoop moet KPN in totaal 8,55 miljard euro opleveren, waarvan 5 miljard euro in contanten. Daarnaast krijgt het Nederlandse telecombedrijf een belang van 20,5 procent in de Duitse tak van Telefónica.

Lees over dit aandeel ook

  1. KPN roept aandeelhouders bijeen
  2. KPN beloont aandeelhouders flink na keurig kwartaal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. carnica 20 november 2013 16:17
    Dit is toch te gek voor woorden; de Duitsers willen beslissen over een deal tussen twee Europese bedrijven die eventueel concurrerend zou zijn voor het Duitse Telekom - het lijkt mij dat die beslissing zou moeten worden genomen door een onafhankelijke partij zoals de Europese commissie.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.