Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Gilde doet bod op TenCate

Gepubliceerd op 20 jul 2015 om 08:50 | Views: 7.921

ALMELO (AFN) - TenCate heeft een overnamebod ontvangen van een consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners. Dat maakte de beursgenoteerde fabrikant van onder meer technisch textiel en kunstgras maandag bekend.

Gilde en zijn partners Parcom en ABN Amro Participaties hebben in totaal 675 miljoen euro over voor TenCate. Ze bieden aandeelhouders een prijs van 24,60 euro per aandeel, wat bijna 27 procent meer is dan de slotkoers van vrijdag.

Aandeelhouders met een belang van 16 procent hebben hun steun aan het bod al uitgesproken. Ook het bestuur van TenCate staat achter de overname, die niets aan de identiteit van het bedrijf zou veranderen. De transactie heeft volgens de betrokken partijen ook geen gevolgen voor de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden bij TenCate.

Langetermijnvisie

Volgens bestuursvoorzitter Loek de Vries profiteren werknemers en klanten van de langetermijnvisie van de investeerders. Die steunen volgens hem de strategie van het bedrijf en zullen nieuwe investeringen ondersteunen. Aandeelhouders krijgen volgens hem bovendien een eerlijke prijs voor hun stukken. De Vries zal de aandelen TenCate die hij bezit bij de overname omzetten in nieuwe aandelen in het bedrijf.

Het bod wordt naar verwachting in september of oktober verder uitgewerkt en gelanceerd. Een concretere voorspelling van het verdere tijdspad kon De Vries in een toelichting niet geven. Hij gaf wel aan dat er voor zover hij kan inschatten geen andere partijen zijn die mogelijk een bod op TenCate willen uitbrengen.

Multinational

Volgens De Vries, die aan blijft als topman, bieden de Nederlandse partijen die TenCate willen kopen de beste kans om het bedrijf verder te laten groeien. ,,We zijn uitgegroeid tot een ware multinational, het zou zonde zijn als die ontwikkeling door een relatief lage beurskoers zou worden belemmerd. Door de overname stroomt er nieuw kapitaal binnen voor de verdere groei.''

TenCate heeft naar eigen zeggen leidende posities op het gebied van veiligheidsweefsels, composieten voor lucht- en ruimtevaart, antiballistiek, geokunststoffen en kunstgras.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Onderbouwer
0
Ongelooflijk de laatste 3 weken met plukjes in ten cate gestapt. Bezit nu 80% ten cates!!!!
san marco
0
Ten Cate zit o.a. in defensie en ruimtevaart. Niet handig om dit in handen van investeerders te laten vallen.
[verwijderd]
0
quote:

Onderbouwer schreef op 20 jul 2015 om 08:09:


Ongelooflijk de laatste 3 weken met plukjes in ten cate gestapt. Bezit nu 80% ten cates!!!!

Goed gedaan. Succes.
twinkletown
0
Twintig aantrekkelijke overnamekandidaten (nogmaals)

Onlangs kwam ik een oud artikel tegen in Effect (VEB) geschreven door Peter Paul de Vries. Het heeft als onderwerp >Twintig aantrekkelijke overnamekandidaten< Het aardige is dat 9 van de 20 genoemde kandidaten inmiddels niet meer ter beurze zijn genoteerd! De VEB keek naar: Lage waardering, Under-performance, Consolidatie/schaalvoordelen, Verminderde stabiliteit management en de Overnamekans door groot-aandeelhouder.

Inmiddels van de beurs:
Grolsch
AOT
Hoek Loos
Eriks
Beers
Laurus
ASR
CVG
Kempen

(Nog) niet van de beurs:
Macintosh
KPN
TKH
Reesink
Roto Smeets (bod loopt)
BAM
Elsevier
KasAss
Wessanen
Ballast Nedam
Ten Cate
Jacq007
0
stonden nog niet zolang geleden op 22,00 en na de afschrijving en jaren van investeren , hadden de aandeelhouders veel geduld, komt er nu gewoon een slecht bod.
[verwijderd]
0
san marco
0
Abnamro zit in het gilde. Ik ben benieuwd welke klanten de afgelopen periode zijn benadert om ten Cate in port te verkopen. Bij fokker deden ze deze truck
Henri Nostradamus
0
Doodzonde. Weer een parel die van de beurs verdwijnt en ditmaal voor een appel en een ei (bod is veel te laag). De Duitsers zitten flink in Ten Cate - mogelijk komt van die kant een hoger bod. Fonds is (gezien de groeiverwachting, innovatieve kracht en ook gezien het rendement) zeker de topkoers van 2007 waard - dus richting 35. Kon wel eens een Kluwer verhaal worden. Lijkt me dat er wel meer kapers op de kust zijn.

HN
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links