Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen doen weer stapje terug

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers op de Europese beurzen deden het dinsdag voor de tweede dag op rij rustiger aan. Na de forse koersstijgingen in de afgelopen weken verzilverden handelaren wat winsten en de graadmeters gaven terrein prijs.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,5 procent lager op 335,47 punten. De MidKap-index daalde 0,8 procent tot 524,24 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs sloten tussen de 0,4 en 1,1 procent lager.

,,We doen weer een stapje terug, maar het valt allemaal wel mee. Er zijn in de afgelopen tijd belangrijke stappen genomen door de centrale banken. De trend blijft vriendelijk. Er moeten nog wel wat hobbels worden genomen, maar er is een goede bodem gelegd voor de lange termijn'', aldus handelaar Erik Nugteren van Hof Hoorneman Bankiers.

Vertrouwen

Op macro-economisch vlak bleek dat het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie in september enigszins is toegenomen ten opzichte van het dieptepunt in augustus. De index die het vertrouwen weergeeft, kwam uit op min 18,2, tegen min 25,5 in augustus.

De Europese automakers stonden onder druk nadat bleek dat de autoverkopen in Europa afgelopen maand voor de elfde keer op rij zijn gedaald. In Parijs zakte PSA Peugeot Citroën 4,3 procent en Renault verloor 4 procent. BMW leverde in Frankfurt 2 procent in en Daimler daalde 1,5 procent.

AkzoNobel

AkzoNobel was veruit de grootste daler in de AEX met een verlies van 5,5 procent. Topman Ton Büchner, sinds april in functie bij de verffabrikant, kampt met oververmoeidheid en neemt daarom tijdelijk verlof. Financieel directeur Keith Nichols neemt de taken van Büchner voorlopig waar. De presentatie van de nieuwe strategische plannen, die op 22 oktober stond gepland, is tot teleurstelling van beleggers tot nader order uitgesteld.

Bierbrouwer Heineken en supermarktconcern Ahold waren de sterkste stijgers onder de hoofdfondsen met winsten van 2 en 1,6 procent. In de MidKap stonden de bouwbedrijven BAM en Heijmans onderaan met minnen van 2,5 en 2,7 procent. Grootste stijgers waren voedingsbedrijf Wessanen en diervoerbedrijf Nutreco met plussen van 0,8 en 0,6 procent.

De euro was het sluiten van de beurzen 1,3055 dollar waard, tegen 1,3120 dollar aan het eind van de Europese beurshandel maandag. De olieprijzen gingen verder omlaag na de scherpe prijsdaling een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 96,27. Brentolie daalde 0,5 procent tot 113,26 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links