Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IMF roept overheden op tot nog meer steunuitgaven

Gepubliceerd op 15 januari 2021 17:42 | Views: 2.689 | Onderwerpen: IMF

MOSKOU (ANP/RTR) - Overheden wereldwijd moeten nog meer uitgaven doen om de economie te steunen tegen de coronacrisis. Dat zei topvrouw Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op een economisch forum in Rusland.

"Ik blijft pleiten voor monetair en fiscaal beleid om te voorkomen dat de economie instort in een tijd dat we opzettelijk productie en consumptie beperken", zei de IMF-directeur. Ze gaf verder aan dat een aanpak op internationaal niveau de beste manier is om de groei te stimuleren. Georgieva gaf daarnaast aan dat het IMF vorig jaar aan 83 landen financiële steun heeft gegeven.

Het IMF had eerder al gezegd dat het herstel van de wereldeconomie wordt afgeremd door de opleving van het coronavirus en de nieuwe lockdowns in veel landen tegen de virusuitbraak.

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 drooglegging 15 januari 2021 19:08
  Maandag of dinsdag de aankondiging, misschien wel naar 100% afdekking op de NOW, TVL, TOZO of misschien wel compleet nieuwe namen omdat we inmiddels een jaar verder zijn.

  WRF: Wiebes Recovering Fund.

  MOP: Money Overshoot Programm.

  RML: Ruttes Money Laundring.

  NCI: Natural Cost Income.

  Andere suggesties zijn ook welkom.

  Het traject/experiment naar een basisinkomen ligt op schema, iedereen moet minimaal een basis van 1300 euro per maand hebben om de piramide te voeden, Vadertje Staat krijgt immers geld toe op elk miljard euro dat ze uit de markt trekken, een winstgevend business model! wat zie ik fout?
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare