Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Begrotingstekort VS gedaald

WASHINGTON (AFN) - Het Amerikaanse begrotingstekort is het afgelopen begrotingsjaar gedaald tot 1100 miljard dollar, van 1300 miljard vorig jaar. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Financiën vrijdag bekend.

Voor het vierde jaar op rij was het tekort groter dan 1000 miljard dollar. Het tekort daalde vooral door hogere belastinginkomsten van bedrijven en lagere uitgaven.

Alleen in de laatste twee maanden van het fiscale jaar, dat op 30 september eindigde, kreeg de overheid meer geld binnen dan het uitgaf.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 13 oktober 2012 12:59
    Een negatief punt werd gevonden in de Amerikaanse verkiezingsdebatten. Deze leverden op zichzelf een vermakelijk schouwspel op, maar steeds vaker wordt er in begeleidend commentaar gesproken over de dreigende 'fiscal cliff'. Met deze term wordt een pakket aan bezuinigen bedoeld die automatisch per 1 januari aanstaande in de VS in werking zullen treden. Dit zal dramatische gevolgen hebben voor de gezinshuishoudens. In sommige berekeningen wordt rekening gehouden met een inkomenskorting van 3.000 dollar per gezin. Er komen wel al geluiden uit de VS dat er achter de schermen druk onderhandeld wordt om de bezuinigingen maar beperkt in werking te laten treden. Hiervoor is dan wel overeenkomst nodig tussen Democraten en Republikeinen hoe de schulden van de VS moeten worden aangepakt. Wij verwachten dat dit onderwerp de komende tijd nog voor onrust kan zorgen.

    Bron; ABN AMRO Nieuwsbrieven ,Stockwatch week 41: Aandelenmarkten bewegen zijwaarts
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links